Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Adjusting clinical settings on Resmed S9 VPAP Auto
#1
Adjusting clinical settings on Resmed S9 VPAP Auto
I received my clinical manual for my S9. I have been using it for about three weeks now with great success. This is after having had no luck in convincing a potential vendor for the unit why I did not believe the pulmonologist's prescribed settings would work for me. Largely due to the choice of an automatic mode's function of raising pressures when I did not inhale.

A second vendor was reasonable and worked with me on the adjustments. I am in a manual mode and also slightly lower in pressure. The results are my O2 stat is where it belongs and my AHI is regularly from .1 to .3. My pulmo doc thinks that is wildly successful. She just does not know I am not set where she prescribed.

I am going to tell her they are different after I have learned how to adjust it. Then my vendor will be free of suspicion.

There is a two button command to access the menu. If I repeat that once in there, will it bring me back out?

Just starting, and don't want to make a mistake.
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  
#2
RE: Adjusting clinical settings on Resmed S9 VPAP Auto
In any of the clinician windows, scroll down and select the "Home". That goes back to the main screen.
PaulaO2


INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.




Post Reply Post Reply
#3
RE: Adjusting clinical settings on Resmed S9 VPAP Auto
Select home by pressing what button?
Post Reply Post Reply
#4
RE: Adjusting clinical settings on Resmed S9 VPAP Auto
(02-23-2013, 06:06 PM)bigsnowdog Wrote: Select home by pressing what button?

When in the clinician menu, turn the button on the right until HOME is highlighted, then push that same button in to select HOME (which will take you back where you started).

Coffee
SuperSleeper
Apnea Board Administrator
www.ApneaBoard.com


INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.




#apneaboard
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  
#5
RE: Adjusting clinical settings on Resmed S9 VPAP Auto
Sorry, I assumed since you had gotten that far, you would know what to turn.

Like SS said, turn the round knob next to the two silver buttons until "HOME" is highlighted. Then tap the button in the middle of the knob.
PaulaO2


INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.




Post Reply Post Reply
#6
RE: Adjusting clinical settings on Resmed S9 VPAP Auto
Once you're through adjusting, you can also just press the power button to turn the machine on, then turn it back off and you'll be on the home screen.
Get the free SleepyHead software here.
Useful links.
Click here for information on the main alternative to CPAP.
If it's midnight and a DME tells you it's dark outside, go and check it yourself.
Post Reply Post Reply
#7
RE: Adjusting clinical settings on Resmed S9 VPAP Auto
Hi bigsnowdog,
WELCOME! to the forum.!
Best of luck on getting your settings just right for you. It sounds like you are off to a good start.
trish6hundred
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  
#8
RE: Adjusting clinical settings on Resmed S9 VPAP Auto
When I received the S9 VPAP Auto I was led to believe that the unit would adjust the IPAP and EPAP to lower values if my breathing did not need the max values. The machine ramps up the the values set 13 and 11 and stays there all night. How do I get that auto adjust function turned on?
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Trying to narrow in on optimal settings CPAPUserDave 14 287 9 hours ago
Last Post: ajack
  [Pressure] Could someone please help with settings? Bweekzzz 13 153 10 hours ago
Last Post: ajack
  Help with Resmed aircurve 10 v auto settings - too many events nixynic 29 981 06-15-2019, 11:43 AM
Last Post: Sleeprider
  CPAP settings Rockerdee 3 194 06-03-2019, 09:28 AM
Last Post: Melman
  How far can I go with Clinical setting changes? Donna 7 292 06-02-2019, 09:28 PM
Last Post: Sleepster
  Adjusting mask frankadams 2 143 06-01-2019, 06:20 AM
Last Post: frankadams
  ResMed Airsense 10 Auto for Her - Advice Needed From Users Siesta 13 684 05-29-2019, 01:25 AM
Last Post: Hydrangea


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.