Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

AirCurve 10 S Smart Start
#1
Hi all, I am brand new and have had my AirCurve 10 S for 7 days. This forum is great. So far I have been able to access the clinician menu and make adjustments I wanted. What I have not been able to do is start the Smart Start option. Because to this forum I was able to download ResScan and install it. I have been able to go into the settings option and mark the Smart Start option as "On" but when I return the SD card to the machine it is still off and will not let me use it. Any help would be greatly appreciated. Again this forum is great and I have learned a lot in a short period.
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  
#2
Try setting it in the machine menus. If you find it grayed out, then the option is not available.
This may be do to the type of mask you have. Smart start may not be available for a full face mask.

Most of us do not use the SD card to make machine changes. We make them at the machine.
Generally we lock our SD cards when inserting into the computer.

Admin Note:
JustMongo passed away in August 2017
Click HERE to read his Memorial Thread

~ Rest in Peace ~
Post Reply Post Reply
#3
I did use the machine clinician menu first. The Smart Start is greyed out. I then attempted the ResScan settings. I was able to change in there but when I went back to the machine no dice. I have also changed the mask type to both pillow and nasal and still no change.
Post Reply Post Reply
#4
Hi DRGREGORY
Do you have "leak alert" turned on ... turning it off would give you access to smartstart (that was the case with S9 VPAP)


Post Reply Post Reply
#5
Hi DRGREGORY,
WELCOME! to the forum.!
Much success to you with your CPAP therapy and hang in there for more suggestions.
trish6hundred
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  
#6
Brick 
Zonk, That did the trick. Love this forum.
Thanks
Post Reply Post Reply
#7
(08-10-2015, 08:00 PM)zonk Wrote: Hi DRGREGORY
Do you have "leak alert" turned on ... turning it off would give you access to smartstart (that was the case with S9 VPAP)

thanks for sharing that ... searched high and low with no luck.
had smartstart enabled but turned on leak alert in experimenting mode. which turned smartstart off.

turned off leak alert on my AirCurve 10 vauto .. smartstart option came available ... turned back on .. all is well again.

this AirCurve 10 vauto is substantially gentler during transitions .. much easier to stay in compliance vs older Respironics Bipap. night and day improvements!

Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [split] ResMed AirCurve 10 VAuto vs ASV to Treat Central Apnea waldo1945 76 3,718 08-15-2018, 10:57 AM
Last Post: Spy Car
  Aircurve 10 asv Billapnea 3 139 08-12-2018, 05:06 AM
Last Post: DeepBreathing
  AirCurve VAuto mode not reaching max IPAP tonyzarger 15 378 08-09-2018, 06:03 AM
Last Post: tonyzarger
  CMS50F OXIMETER LOADS BAD DATA AT START UP Michael Shaw 7 192 08-08-2018, 09:54 PM
Last Post: trance
  Smart Med iBreeze Range of Cpap Machines Mutineer 15 776 07-19-2018, 01:00 PM
Last Post: Stom
  Aerophagia AirCurve 10 VAuto SleepyGoodSteve 3 194 07-18-2018, 07:54 AM
Last Post: Sleeprider
  Self-treating UARS with AirCurve 10 — Where to start with pressure settings? FoggedOut 2 251 07-06-2018, 10:28 AM
Last Post: FoggedOut

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.