Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

AirSense 10 Autoset User and Clinician Settings
#1
AirSense 10 Autoset User and Clinician Settings
I have had a Resmed Autosense 10 Autoset since early March. Ever since joining this Forum I have not been bashful about diving in to see what the settings are and what I might want to change. But now I am flummoxed. There USED to be a menu to set ClimateControl to Auto or Manual. I have been through both the User and Clinician menus half a dozen times, and the ClimateControl item seems no longer to be there. The one parameter I want to change is the temperature, to reduce it from its default setting. But since I can't get to that menu item, I am at a loss. The most recent OSCAR daily screenshot (attached) shows ClimateControl is set to Auto, and I would like to reset it to Manual. Would I be doing something bad if I were to choose the "Rest Defaults"? I know from my OSCAR reports what the settings have been since Day One. Thoughts? Thanks!


Attached Files Thumbnail(s)
   
Pat Anderson
Happily retired in Birch Bay, WA
Blog: http://daydreamsloop.blogspot.com
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#2
RE: AirSense 10 Autoset User and Clinician Settings
If you had a heated tube, was it plugged in when you checked these settings. Having the tube connected changes the options.
Sleeprider
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com

____________________________________________
Download OSCAR Software
Soft Cervical Collar
Optimizing Therapy
Organize your OSCAR Charts
Attaching Files
Mask Primer
How To Deal With Equipment Supplier


INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#3
RE: AirSense 10 Autoset User and Clinician Settings
(03-22-2021, 08:06 PM)Sleeprider Wrote: If you had a heated tube, was it plugged in when you checked these settings.  Having the tube connected changes the options.
Aha! That was it. The AirSense 10 Autoset sits on a little table below the level of the bed, so I have to pick it up to be able to see the settings on the screen. In order to do that, I usually disconnect the hose. Hose reconnected, and ClimateControl option has reappeared. Thanks!
Pat Anderson
Happily retired in Birch Bay, WA
Blog: http://daydreamsloop.blogspot.com
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Airsense 10 pressure settings Thedudefino 1 70 Yesterday, 02:21 PM
Last Post: Gideon
  Another new AirSense user with a couple questions KSMatthew 23 795 10-14-2021, 10:21 AM
Last Post: KSMatthew
Information Notes on AirSense 11 Autoset after a couple of weeks jprestonian 23 3,179 10-12-2021, 04:25 PM
Last Post: redstormsju
  Advice re Selling My Used AirSense 10 Autoset anderson5420 8 574 10-10-2021, 07:12 PM
Last Post: ST Dog
  New OSCAR user, trying to dial in settings tundranapper 4 137 10-05-2021, 04:47 PM
Last Post: tundranapper
  [Equipment] TIME/DATE - ResMed AirSense AutoSet 10 srlevine1 13 4,718 10-03-2021, 03:40 PM
Last Post: coldfeet7
Arrow [Admin Note] WANTED: Fisher & Paykel SleepStyle Clinician Setup Manual [not the SleepStyle 200] SuperSleeper 1 504 09-27-2021, 09:29 PM
Last Post: OpalRose


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.