Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

AirSense 10 Autoset User and Clinician Settings
#1
AirSense 10 Autoset User and Clinician Settings
I have had a Resmed Autosense 10 Autoset since early March. Ever since joining this Forum I have not been bashful about diving in to see what the settings are and what I might want to change. But now I am flummoxed. There USED to be a menu to set ClimateControl to Auto or Manual. I have been through both the User and Clinician menus half a dozen times, and the ClimateControl item seems no longer to be there. The one parameter I want to change is the temperature, to reduce it from its default setting. But since I can't get to that menu item, I am at a loss. The most recent OSCAR daily screenshot (attached) shows ClimateControl is set to Auto, and I would like to reset it to Manual. Would I be doing something bad if I were to choose the "Rest Defaults"? I know from my OSCAR reports what the settings have been since Day One. Thoughts? Thanks!


Attached Files Thumbnail(s)
   
Pat Anderson
Happily retired in Birch Bay, WA
Blog: http://daydreamsloop.blogspot.com
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#2
RE: AirSense 10 Autoset User and Clinician Settings
If you had a heated tube, was it plugged in when you checked these settings. Having the tube connected changes the options.
Sleeprider
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com

____________________________________________
Download OSCAR Software
Soft Cervical Collar
Optimizing Therapy
Organize your OSCAR Charts
Attaching Files
Mask Primer
How To Deal With Equipment Supplier


INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#3
RE: AirSense 10 Autoset User and Clinician Settings
(03-22-2021, 08:06 PM)Sleeprider Wrote: If you had a heated tube, was it plugged in when you checked these settings.  Having the tube connected changes the options.
Aha! That was it. The AirSense 10 Autoset sits on a little table below the level of the bed, so I have to pick it up to be able to see the settings on the screen. In order to do that, I usually disconnect the hose. Hose reconnected, and ClimateControl option has reappeared. Thanks!
Pat Anderson
Happily retired in Birch Bay, WA
Blog: http://daydreamsloop.blogspot.com
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [Equipment] ResMed Airsense 10 Autoset Parts monksy 3 421 01-11-2023, 01:31 AM
Last Post: monksy
  Airsense autoset 11 can I disable blowing again after turned off? plaidwandering 5 288 01-09-2023, 08:43 AM
Last Post: RNeil
  ResMed AirSense 11 Autoset firmware upgrade? Tomislav 6 470 01-05-2023, 10:32 AM
Last Post: Tomislav
  Resmed Airsense 11 autoset machine SD card and WIFI Tekno1 15 1,002 01-03-2023, 07:20 PM
Last Post: Tekno1
  [Equipment] Second hand Resmed Airsense 10 autoset. Smileyman 3 355 12-29-2022, 11:17 PM
Last Post: DaveL
  Novice Airsense 11 user seeking help andamanc 2 357 12-22-2022, 11:50 AM
Last Post: andamanc
  "For Her" setting in AirSense 11 Autoset FirstNoele 15 1,384 12-15-2022, 08:18 PM
Last Post: Lucid


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.