Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

AirSense 11 Autoset Compatibility with OSCAR
#1
AirSense 11 Autoset Compatibility with OSCAR
Hello All,

I began using a new ResMed AirSense 11 Autoset programmed for CPAP-mode (at pressure level 6) three nights ago.  My mask is of the nasal pillow variety.  In an attempt to mitigate leak issues, last night I taped my mouth shut, and my AHI went from <1 the preceding night to 7.4.  So that was disappointing.  And the all-day moderately-severe headaches and debilitating fatigue I've experienced for a year continues today ...

Although I've tried to import detailed data from a 16-GB FAT-32 formatted SD card (that resided in the AirSense all night) into OSCAR, the only data that shows in the app, for each of the last three nights, is summary data.  Below is what OSCAR shows for last night.  At the bottom center of the screen is "There is no data to graph.  Graphs switched off." and at the bottom right "0 graphs" ... without the ability to access a pull-down menu from this location.

Is OSCAR capable of importing detailed data from an AirSense 11 Autoset when used in CPAP-mode?  If so, any suggestions? Is there a setting that can be adjusted in OSCAR that is preventing import of the detailed data?

Many thanks in advance!


***  Moderator Note: Corrupted image removed  ***
Images can not be hosted from a personal computer.
Please upload apnea or software related images to the Apnea Board server. For all images not directly related to apnea or its software, please use an image hosting service.  
Please read this link for further information:  "How to: Attaching Images and Files on Apnea Board" .
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#2
RE: AirSense 11 Autoset Compatibility with OSCAR
Wow.  Awfully sorry about the extensive gibberish at the end of my previous post.  Obviously, I did something wrong in attaching the image.  Hopefully, the attached jpg will work ...


Attached Files Thumbnail(s)
   
Post Reply Post Reply
#3
RE: AirSense 11 Autoset Compatibility with OSCAR
The first thing to try is to unplug the power to AS11.  Wait about 30 seconds (to allow any capacitor time to discharge).  Make sure the SD card is not locked in the write protect mode, and insert it into the AS11.  Power it up and try it to night.  Don't take the card back out to see if any data was written.  It will only write the detailed data in real time and doesn't cache it in the hardware.

If the above steps prove unsuccessful, try a new SD card. SD cards are notorious for failing.

- Red
Crimson Nape
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com
___________________________________
Useful Links -or- When All Else Fails:
The Guide to Understanding OSCAR
OSCAR Chart Organization
Attaching Images and Files on Apnea Board
Apnea Helpful Tips

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#4
Thumbsup 
RE: AirSense 11 Autoset Compatibility with OSCAR
Red,

Thanks for your help!  Powering-down and then back up did the trick.  I received detailed data on the SD card last night.

I'll post the results on the Main Apnea Board Forum.

Best regards,
Tom
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#5
RE: AirSense 11 Autoset Compatibility with OSCAR
I also only get this screen of data, nothing on the right. I reformated the card, unplugged my machine, reloaded the data and reimported the data. Nothing extra was added. Did you get the screen with more detailed data?
Post Reply Post Reply
#6
RE: AirSense 11 Autoset Compatibility with OSCAR
Hi BelgianWaffle,

Yes, I did get the card to record detailed graph data.  As Crimson Nape said above, you might try a different SD card.  Please note: our equipment only records detailed data if the card is inserted during xPAP use ... once a sleep session is over, it is impossible to record it on the SD card.

Best regards,
Crazed   Wink
Post Reply Post Reply
#7
RE: AirSense 11 Autoset Compatibility with OSCAR
Thanks for your help! I got the complete dataset after having the card in overnight. I had missed that step. Wonderful to be able to see the data!
BelgianWaffle
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Question OSCAR cannot read data from my AirSense 11 frabel 4 309 01-02-2023, 12:41 PM
Last Post: frabel
  OSCAR error reading AirSense 10 Data mjholdeman 6 788 12-01-2022, 04:13 AM
Last Post: Mspeker
  ResMed AirSense 10 Time as shown in OSCAR BruQu 12 652 10-15-2022, 01:05 PM
Last Post: Dog Slobber
  OSCAR not working with my new AirSense 11 (worked with my old AirSense 11) Chris33022 26 1,970 06-20-2022, 08:32 PM
Last Post: Chris33022
  AirSense 11 and SD Cards and Oscar brasshopper 2 648 03-19-2022, 01:45 PM
Last Post: Crimson Nape
  Installing Oscar v 1.3.0 in a different C drive folder from version Oscar 1.2.0. rumtap 7 961 03-15-2022, 05:51 PM
Last Post: Crimson Nape
  Data structure / data definition of AirSense 11 CD, CMSd50+ or OSCAR?hing obvious, … Perickson 2 567 03-14-2022, 02:31 PM
Last Post: Perickson


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.