Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Aircurve 10 VAuto
#1
Aircurve 10 VAuto
I just got mine a week or so ago. So far results look very good. However; I have had a System One 750P for 5 or 6 years. There is a learning curve with comfort. I notice that even tho' I turn ramp on in Auto mode it does not light up in ramp. One setting shows it is on but it is not. Also on my exhale when I am breathing lightly I notice the fan pulses in my nasal pillows. I have never experienced this in my other machine. It is a little annoying. Has anyone else experienced this? Thanks for any input. Thanks
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  
#2
RE: Aircurve 10 VAuto
Welcome to the board. If you go to the members private area you can get a copy of the clinic manual for your machine.
[url=https://To download ----> CLICK HERE ./]Download SleepyHead[/url]
Organize your Sleepyhead Charts
Posting Charts
Beginner's Guide to SleepyHead
Mask Primer
5
Advisory Members serve as an "Advisory Committee" to help shape Apnea Board's rules & policies.

Membership in the Advisory Members group does not imply medical expertise or qualification for advising Sleep Apnea patients concerning their treatment.



Post Reply Post Reply
#3
RE: Aircurve 10 VAuto
golfer the VAUTO pulses the air to determine if you are having an apnea. You will adjust to it. The algorithms are different between the Respironics and Resmed machines and it will take a while to become accustomed to the differences.


Welcome
Post Reply Post Reply
#4
RE: Aircurve 10 VAuto
I have used the Resmed Aircurve 10 Vauto for several years and have never experienced the sense of "fan pulses". Download the free SleepyHead software and post a chart. All of your settings will be there. I have never used ramp on my machine. What are your real settings? Your profile shows 4-16 which is not a bilevel setting. See my profile on the left margin.
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [Equipment] ResMed AirCurve 10 VAuto or ST halokittie 6 142 Yesterday, 10:06 PM
Last Post: ajack
  Location of Humidity Settings on Aircurve 10 bluemom51 4 115 03-17-2019, 07:04 PM
Last Post: bluemom51
  What are important differences between the vauto and the S9 VPAP 2SleepBetta 0 96 03-12-2019, 05:23 AM
Last Post: 2SleepBetta
Question BiPAP: AirCurve or DreamStation? (Or, Chicken or Fish?) DrAHI 3 173 03-03-2019, 07:36 PM
Last Post: DrAHI
  [Equipment] No Wireless Signal on AirCurve 10S SleepingTax 13 283 02-24-2019, 05:31 PM
Last Post: SleepingTax
  Changed from AirSense10 Autoset to AirCurve 10 VAUTO S with triple the AHI Nashpred36 9 391 02-16-2019, 07:37 PM
Last Post: Sleeprider
Ohmy [Pressure] AirCurve10 vauto s- Lowering pressure babag1 30 943 02-04-2019, 05:24 PM
Last Post: babag1


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.