Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

[CPAP] Devilbiss IntelliPAP2 pressure setting
#1
Hi, this is my first day on this site so bare with me.

I have just purchased a new Devilbiss IntellipAP 2 CPAP and may need to adjust the pressures. Apneaboard do not appear to have a manual available. Does anyone have any information on how I access the unit to adjust the pressures?

Also is there any software available that is compatible with this unit?

Thanks
Reply
#2
Hi Tom,

I found what appears to be the combined patient manual (not the provider or clinician manual, however) that covers both the DV63 IntelliPAP2 Standard Plus and the DV64 IntelliPAP2 AutoAdjust CPAP Series machines. I've put it here for you:

http://www.apneaboard.com/file_links121/...manual.pdf

It appears that this manual doesn't give you what you need to enter the Clinician Setup Mode.

In fact, from reading through the manual, starting on page EN-11, it appears that starting with these new IntelliPAP2 machines, DeVilbiss has implemented some sort of secret "encrypted code" to make therapy changes to your machine. From the looks of it, this is some sort of "preventative measure" to make sure that patients can't change their own pressure or other CPAP settings without help from a DeVilbiss-approved medical profesional. If true, this is a very bad development and I would encourage any patient interested in taking an active role in their own CPAP therapy to avoid all future DeVilbiss CPAP products.

That said, perhaps some enterprising patient can somehow figure out how to get into the Clinician setup mode. I did notice that DeVilbiss has a website set up at https://www.intellipap.com where codes can be entered for reports at least - but I don't have a IntelliPAP2 to check out how that works, exactly. It may be simply to allow patients to print up reports for their doctor's use - I'm not quite sure... or maybe it allows you to print a report with enough information to be useful to you personally, showing things like AHI, 95% pressure and other info.

I could be wrong, but that appears to be a separate "code" than the code that's required in order to change pressure and other settings (ie-- via the SmartCode Rx Submenu).

Let me know what you find out and please post back here if you find further information that might be helpful to other IntelliPAP2 users. There's more of these machines being distributed now, so I'm hoping we can figure out how to get into the Clinician Setup mode in order to help patients who have less-than-responsive health care providers.

Let us know what you find out.

Coffee
SuperSleeper
Apnea Board Administrator
www.ApneaBoard.com


INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.



Reply
#3
Hi TommBoyd,
WELCOME! to the forum.!
Good luck to you with your new machine.
trish6hundred
Reply


#4
I'm pleased to advise that I have found that it is very easy to get into the Clinical Setup mode of the Devilbiss IntelliPAP2.

To enter the clinical setup press and hold the ramp button on the top of the unit and at the same time press the enter button on the front of the unit then press the On/Off button while holding the other two buttons.

This will then show a message:-

   

To exit the Clinical setup repeat the same procedure.

   

My first night with the unit was a little disappointing as the brightness of the clock lite up the bedroom, it does not have an auto dim so I will try it tonight on the lowest brightness setting and see how it goes.

As I progress with the machine I will file a further report.

Thanks to Apnea Board for the assistance.
Reply
#5
(04-19-2016, 01:03 PM)SuperSleeper Wrote: In fact, from reading through the manual, starting on page EN-11, it appears that starting with these new IntelliPAP2 machines, DeVilbiss has implemented some sort of secret "encrypted code" to make therapy changes to your machine.

I think that's just so they can give patients a way to get their pressures adjusted, without having to take the machine in... pretty handy, actually.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Devilbiss DV5x power chart: pressure/DC Amps/Amp-Hours Night Train 1 50 Yesterday, 04:15 PM
Last Post: OMyMyOHellYes
  How to ulock Ramp setting on dreamstation wdriver 3 218 01-15-2017, 09:15 PM
Last Post: wdriver
  What's the maximum pressure setting that doesn't disturb your sleep? Ihaveapnea 12 553 01-14-2017, 10:02 AM
Last Post: Newbee2016
  What does the "Pressure Relief" setting? Ihaveapnea 7 325 01-07-2017, 05:12 AM
Last Post: kwhenrykerr
  Setting up DreamStation with F&P Simplus mask question grahamwright1 5 787 01-06-2017, 05:54 PM
Last Post: Jasba64
  Dreamstation Auto Bipap Setting Questions lawlipop 10 404 01-02-2017, 10:52 PM
Last Post: lawlipop
  Prescribed manual pressure setting vs Auto JT01 9 778 12-26-2016, 06:38 PM
Last Post: kwhenrykerr

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.