Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

DC Connectors for Resmed Air Sense 10 Autoset
#1
DC Connectors for Resmed Air Sense 10 Autoset
Hello All. Does anyone have a part number for the DC connector on a Resmed Air Sense 10 Autoset CPAP machine? I have 2 machines that I want to be able to run during extended power outages. They are currently connected to a 1500 watt computer UPS system which is dandy for handling voltage surges and short outages but won't run the machines for an extended period.

I have searched through the forum but not found any mention of the actual plug or even a patch cord. I have found some patch cords, but they appear to be quite pricey. I don't want to go with a 12 to 24 volt DC converter or a 12 to 120 volt AC converter due to inefficiency and losses. I will have to use 2 batteries in series for the 2 CPAPS.

I do not really want to cut the plugs off and install Anderson power pole connectors because the machines are new and still under warranty, but it seems that might be the only way to go!
Thanks in advance for any help or suggestions.

Hugh
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#2
RE: DC Connectors for Resmed Air Sense 10 Autoset
You will need a 12/24v to 24v power converter to run the Resmed.  I use a KFD brand I purchased from Amazon for $35 about 3 years ago.  My setup uses a 12 volt battery with a battery tender and this power supply to run  my CPAP full time.  If I ever experience a power outage, I never know it.

Here is the link to the power supply that will work with the A10 series: https://www.amazon.com/gp/product/B07RQP7G14?psc=1
Crimson Nape
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com
___________________________________
Useful Links -or- When All Else Fails:
The Guide to Understanding OSCAR
OSCAR Chart Organization
Attaching Images and Files on Apnea Board
Apnea Helpful Tips

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#3
RE: DC Connectors for Resmed Air Sense 10 Autoset
(11-13-2021, 03:58 PM)Crimson Nape Wrote: You will need a 12/24v to 24v power converter to run the Resmed.  I use a KFD brand I purchased from Amazon for $35 about 3 years ago.  My setup uses a 12 volt battery with a battery tender and this power supply to run  my CPAP full time.  If I ever experience a power outage, I never know it.

Here is the link to the power supply that will work with the A10 series:

Hi and thanks for the comeback! That will run 1 CPAP but I will be running 2 cpaps ! I would either need 2 converters or 1 large converter with 2 plugs. It is the extra plug I'm looking for.

Hugh
Post Reply Post Reply
#4
RE: DC Connectors for Resmed Air Sense 10 Autoset
I understand that there are three connections. The third is 3.3 volts, which I suspect is a "power good" signal.

The easiest and cheapest way to get the plug might be to get a power supply and cut the cord off it.
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#5
RE: DC Connectors for Resmed Air Sense 10 Autoset
RNeil - Your description sounds like the Resmed S9 plug. The A10 series uses a barrel connector, as used in several laptop computers.
Crimson Nape
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com
___________________________________
Useful Links -or- When All Else Fails:
The Guide to Understanding OSCAR
OSCAR Chart Organization
Attaching Images and Files on Apnea Board
Apnea Helpful Tips

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#6
RE: DC Connectors for Resmed Air Sense 10 Autoset
I could not quickly find the thread that had the Resmed S10 pinout. So I examined the power supply from my Resmed S10 Airsense Autoset (Resmed part #370001).

The end is a cylinder 7.45 mm outside diameter, 5 mm inside diameter and 12.7 mm long. I measured 24 volts on the inside surface with respect to the outside surface. There is also a small pin in the middle of the cylinder. I measured 3.3 volts on the pin with respect to the outside surface.
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Resmed Airsense 10 Autoset Misbehaving Aardvark08 2 206 01-10-2022, 05:40 PM
Last Post: Melman
  Comparison of Rresmed airsense 11 autoset with Resmed airsense 10 auto set; stevekuk 4 427 01-10-2022, 01:18 PM
Last Post: Ratchick
  ResMed AirSense 11 AutoSet Heated Tubing Avign0n323 4 318 01-07-2022, 11:35 PM
Last Post: Big Guy
  Resmed S9 Autoset an error message after changing the motor SealL30 1 146 01-05-2022, 11:24 PM
Last Post: zellem
  [Equipment] Quick switch from Dreamstation to Resmed Autoset microsnout 0 137 12-27-2021, 12:10 PM
Last Post: microsnout
  Just Bought Resmed Airsense 10 Autoset - gave up waiting for Phillips! VolvoFan 14 680 12-22-2021, 10:10 AM
Last Post: socalsleeper
  [Equipment] ResMed AirSense 10 Autoset Flow Limitation number during Obstructive Apnea events mhireche 3 364 12-11-2021, 01:57 PM
Last Post: Dormeo


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.