Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Does the Contec cms50i work on El Capitan for Mac?
#1
Does the Contec cms50i work on El Capitan for Mac?
Any CMS50I users have any success using it with El ccapitan for Mac in sleepyhead?
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  
#2
RE: Does the Contec cms50i work on El Capitan for Mac?
Anybody? Lol
Post Reply Post Reply
#3
RE: Does the Contec cms50i work on El Capitan for Mac?
Did you download the CP2102 driver for Mac?

https://www.silabs.com/products/mcu/Page...ivers.aspx
Crimson Nape
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com
___________________________________
Useful Links -or- When All Else Fails:
OSCAR Chart Organization
Attaching Images and Files on Apnea Board
Beginner's Guide to Sleepyhead and OSCAR
Apnea Helpful Tips

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#4
RE: Does the Contec cms50i work on El Capitan for Mac?
(03-06-2019, 05:11 PM)Crimson Nape Wrote: Did you download the CP2102 driver for Mac?

https://www.silabs.com/products/mcu/Page...ivers.aspx

I do not own one of these pulse oximeters yet I was asking because I was interested in buying one but I'm seeing mix reviews on here about it not working with Mac El Capitan but some say it does work and I just kind of want to see if there's any updates to the people saying that it doesn't work
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  
#5
RE: Does the Contec cms50i work on El Capitan for Mac?
If this helps in your decision-making, I'm on Mojave macOS 10.14.3 and my CMS50D+ is exporting data to SleepyHead v1.0.0-beta-2 just fine. During export, use device option CMS50F.
I'm getting a full night's data but start of session in both CPAP and Oximeter should be in sync. Problem is you need to specify session start time during import and can only import last night's session.
I saw CMS50I supports multiple sessions so I'm also interested in getting the CMS50I model once I found stocks near my place.
Post Reply Post Reply
#6
RE: Does the Contec cms50i work on El Capitan for Mac?
I just bought a Torontek B400 which looks an awful lot like a CMS50F. The instruction sheet says to download Mac software from http://torontek.com/product/torontek-b400/
I haven't tried it, of course (no Mac) - haven't had a chance to try it on my Linux box yet...
Apnea Board Monitors are members who help oversee the smooth functioning of the Board. They are also members of the Advisory Committee which helps shape Apnea Board's rules & policies. Membership in the Advisory Members group does not imply medical expertise or qualification for advising Sleep Apnea patients concerning their treatment.
Post Reply Post Reply
#7
RE: Does the Contec cms50i work on El Capitan for Mac?
Thanks fellas
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  
#8
RE: Does the Contec cms50i work on El Capitan for Mac?
So I finally got the Contec cms50i and used it for the first time yesterday. I have a few questions regarding the Spo2 oximeter.

1. How do I change the date and time on the unit itself so that I can synch it properly to my session? I didn't see how to do this in the manual. Or is there a more accurate way to synch the data

2. My first night medium Spo2 is 95 but I hangs around 90 alot of the night and went as low as 87 for about 5 mins even though I registered an AHI of 0.0 this night with 0 obstruction apneas. Do I increase the EPAP to deal with lower oxegen levels cause from my understanding EPAP is for oxygenation and IPAP is for ventilation.

Thank you
Post Reply Post Reply
#9
RE: Does the Contec cms50i work on El Capitan for Mac?
To address the time/date question - The easiest way of setting it, is to use the SpO2 Assistant while the 50i is connect to your PC. Look under Options->Sync Date-Time (2nd from the last option).
Crimson Nape
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com
___________________________________
Useful Links -or- When All Else Fails:
OSCAR Chart Organization
Attaching Images and Files on Apnea Board
Beginner's Guide to Sleepyhead and OSCAR
Apnea Helpful Tips

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#10
RE: Does the Contec cms50i work on El Capitan for Mac?
Ok thanks. Any assistance with the second question regarding Spo2 saturation even though AHI was 0.0 that night?
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Air filters for AirSense 10 - will most of them on Amazon, etc. work? UncollapseMeThroat 13 444 08-26-2019, 11:35 PM
Last Post: Sheepish
  Contec SpO2 meter went crazy MyronH 6 404 07-05-2019, 10:10 AM
Last Post: MyronH
Question Contec 'CMS50D Plus' oximeter has normal flexible hinges? Albert2 3 361 06-17-2019, 10:57 PM
Last Post: idlewire
  CONTEC CMS50NA sleeplessin 2 231 06-10-2019, 01:20 PM
Last Post: sleeplessin
  Contec SpO2 - Heart Rate stuck at a flat 55bpm for three minutes MyronH 7 615 05-01-2019, 11:59 PM
Last Post: cpapsistah
  My 12 year old daughter just started cpap now I can't work Sleepyhead LucysMom 15 927 02-26-2019, 06:58 PM
Last Post: Sleeprider
  Does this tube work with this machine? Dyssomniac 7 354 01-15-2019, 10:28 AM
Last Post: Sleeprider


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.