Post Reply 
EPR disabled on Airsense 10 but sleepyhead says it's enabled at 1x
Author Message
mrkdilkington Offline

Preferred Members

Posts: 25
Joined: Oct 2015

Machine: Philips System One 60 series
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F & P Simplus
Humidifier: System One
CPAP Pressure: 7-12
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #1
EPR disabled on Airsense 10 but sleepyhead says it's enabled at 1x
Is this a bug in sleepyhead or is my machine not working properly? I've tried erasing the data & settings on my airsense 10 but it still says it was at 1x the next morning.
11-11-2015 01:14 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
OpalRose Offline

Monitors

Posts: 3,167
Joined: Nov 2014

Machine: PR System One REMstar Auto 560 with A Flex
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: AirFit P10 For Her
Humidifier: REMStar heated humidifier with heated hose
CPAP Pressure: Auto Cpap 10-13 AFLEX 1
CPAP Software: SleepyHead EncoreBasic

Other Comments: Started CPAP Therapy October 23, 2014

Sex: Female
Location: Northeast Ohio, USA

Post: #2
RE: EPR disabled on Airsense 10 but sleepyhead says it's enabled at 1x
(11-11-2015 01:14 PM)mrkdilkington Wrote:  Is this a bug in sleepyhead or is my machine not working properly? I've tried erasing the data & settings on my airsense 10 but it still says it was at 1x the next morning.


Confused.... You are talking about an AirSense 10 in your post, but your profile says you have a respironics machine.Dont-know

OpalRose
11-11-2015 01:17 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
mrkdilkington Offline

Preferred Members

Posts: 25
Joined: Oct 2015

Machine: Philips System One 60 series
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F & P Simplus
Humidifier: System One
CPAP Pressure: 7-12
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #3
RE: EPR disabled on Airsense 10 but sleepyhead says it's enabled at 1x
(11-11-2015 01:17 PM)OpalRose Wrote:  
(11-11-2015 01:14 PM)mrkdilkington Wrote:  Is this a bug in sleepyhead or is my machine not working properly? I've tried erasing the data & settings on my airsense 10 but it still says it was at 1x the next morning.


Confused.... You are talking about an AirSense 10 in your post, but your profile says you have a respironics machine.Dont-know

I have both machines.
(This post was last modified: 11-11-2015 01:55 PM by mrkdilkington.)
11-11-2015 01:55 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
justMongo Offline

Monitors

Posts: 3,845
Joined: Sep 2013

Machine: ResMed VPAP Auto (S9)
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: ResMed Mirage Quattro
Humidifier: ResMed H5i
CPAP Pressure: 18 IPAPmax - 11 EPAPmin, PS=5
CPAP Software: Other Software

Other Comments: μολὼν λαβέ

Sex: Male
Location: Калифорния

Post: #4
RE: EPR disabled on Airsense 10 but sleepyhead says it's enabled at 1x
(11-11-2015 01:14 PM)mrkdilkington Wrote:  Is this a bug in sleepyhead or is my machine not working properly? I've tried erasing the data & settings on my airsense 10 but it still says it was at 1x the next morning.

Have you actually verified that EPR is set to off?
If it's off, then SH has a bug.

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
11-11-2015 02:17 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
mrkdilkington Offline

Preferred Members

Posts: 25
Joined: Oct 2015

Machine: Philips System One 60 series
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F & P Simplus
Humidifier: System One
CPAP Pressure: 7-12
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #5
RE: EPR disabled on Airsense 10 but sleepyhead says it's enabled at 1x
(11-11-2015 02:17 PM)justMongo Wrote:  
(11-11-2015 01:14 PM)mrkdilkington Wrote:  Is this a bug in sleepyhead or is my machine not working properly? I've tried erasing the data & settings on my airsense 10 but it still says it was at 1x the next morning.

Have you actually verified that EPR is set to off?
If it's off, then SH has a bug.

Yep it's definitely off in the machine in the clinic menu. Thinking-about
(This post was last modified: 11-11-2015 02:32 PM by mrkdilkington.)
11-11-2015 02:28 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
zonk Offline

Advisory Members

Posts: 7,908
Joined: Feb 2012

Machine: A10 AutoSet
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Activa LT
Humidifier: Integrated /ClimateLineAir
CPAP Pressure: 9/13
CPAP Software: ResScan

Other Comments: CPAP since Nov 2010

Sex: Male
Location: Australia

Post: #6
RE: EPR disabled on Airsense 10 but sleepyhead says it's enabled at 1x
Hi mrkdilkington
I think got nothing to do with the software, that is how the machine write the settings on the card, unless I'm missing something

I don't use EPR and SH shows ... EPR: full time, EPR level: 1
I would definitely notice if EPR enabled at any level, play havoc with my breathing rhythm

ResScam also shows ... EPR: full time, EPR level: 1, EPR enable: off, EPR patient inhale: off, Ramp enable: off, Ramp time: 5 minutes, Essentials: Plus. I don't use EPR nor Ramp ... pure and simple
11-11-2015 04:00 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
AlanE Offline

Advisory Members

Posts: 1,491
Joined: Mar 2015

Machine: ResMed AirSense 10 Autoset
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: P10 & Mirage Liberty backup
Humidifier: Built-in
CPAP Pressure: 10-14
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: ʕ•ᴥ•ʔ So Long, and Thanks for All the Fish

Sex: Male
Location: Southwest Florida

Post: #7
RE: EPR disabled on Airsense 10 but sleepyhead says it's enabled at 1x
I've noticed the same. My Pressure Relief is off in the user menu but in the clinician's menu, EPR shows level 1/full time. SH reports EPR 1. I haven't tried shutting it off in clinicians to see what it reports. Maybe I'll do that tomorrow.



Using FlashAir W-03 SD card in machine. Access through wifi with FlashPAP or Sleep Master utilities.

I wanted to learn Binary so I enrolled in Binary 101. I seemed to have missed the first four courses. Big Grinnie
11-11-2015 09:05 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
zonk Offline

Advisory Members

Posts: 7,908
Joined: Feb 2012

Machine: A10 AutoSet
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Activa LT
Humidifier: Integrated /ClimateLineAir
CPAP Pressure: 9/13
CPAP Software: ResScan

Other Comments: CPAP since Nov 2010

Sex: Male
Location: Australia

Post: #8
RE: EPR disabled on Airsense 10 but sleepyhead says it's enabled at 1x
Last night, changed EPR level to 3 with EPR enable off
Both software shows EPR level 3. SH only shows EPR level but ResScan shows the level and whether EPR enabled or not

You cannot set EPR level to off, You'll have choose either 1, 2, or 3
On my machine, can only be set from the clinical menu, not from from patient menu
If EPR enabled from the clinical menu, pressure relief on/off shows on patient menu, otherwise if not, doesn't shows in the patient menu
11-12-2015 02:50 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Question ResMed AirSense 10 Badjo17 26 2,385 Yesterday 09:30 AM
Last Post: Arnie51
  [Pressure] new airsense 10 new at this abrun7 7 500 11-19-2016 02:12 PM
Last Post: Sleepster
  Been about a week with the AirSense 10 for Her Beej 4 385 11-11-2016 09:30 PM
Last Post: Beej
  1st night on new Airsense 10 for her Beej 7 478 11-02-2016 06:08 PM
Last Post: Beej
  Resmed Airsense 10 CPAP data versus Resmed Airsense 10 Autoset data David P. 4 530 10-29-2016 08:42 PM
Last Post: trish6hundred
  [Equipment] Airsense 10 enquiry weeble 6 471 09-29-2016 04:44 PM
Last Post: weeble
  [Equipment] Can a ResMed Airsense 10 for HER be used by a man? Snorzzz 41 3,468 09-20-2016 03:00 PM
Last Post: Snorzzz

Forum Jump:

Who's Online (Complete List)