Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

[Equipment] How do I get AHI on ResMed S9 AutoSet
#1

I have the ResMed S9 Auto Set CPAP machine. There is no designation on the machine anywhere that it is an Escape model. When I access the Clinical Info Menu it only displays "Period" and "Usage". How do I get the machine to display my AHI?

Thanks for any help you can offer.
Post Reply Post Reply
#2
(09-14-2013, 06:39 PM)tswrace Wrote:
I have the ResMed S9 Auto Set CPAP machine. There is no designation on the machine anywhere that it is an Escape model. When I access the Clinical Info Menu it only displays "Period" and "Usage". How do I get the machine to display my AHI?

Thanks for any help you can offer.

As far as I know, the S9 autoset will not display your AHI. You would need to import the data from your SD card into ResScan and/or Sleepyhead software.
http://www.apneaboard.com/forums/Thread-...hines-only
Post Reply Post Reply
#3
Thread-SleepyHead-Software-Download-Link-free-open-source-software
Post Reply Post Reply


#4
You need to change the "sleep quality" to "on" and it will display "usage" "mask-fit" and AHI. Least that's what it says in the manual....just got mine so Im not really sure.
Post Reply Post Reply
#5
Hi tswrace,
WELCOME! to the forum.!
What me50 said.
Best of luck to you.
trish6hundred
Post Reply Post Reply
#6
(09-14-2013, 07:48 PM)Bobshouse Wrote: You need to change the "sleep quality" to "on" and it will display "usage" "mask-fit" and AHI. Least that's what it says in the manual....just got mine so Im not really sure.

I can see the sleep quality, usage, mask fit but not AHI on my s9 auto set. I could see the AHI on my S9 Elite though.
Post Reply Post Reply


#7
As Bobshouse pointed out, make sure "Sleep Quality" set to On otherwise if set to usage will only shows usage (how many hours using the machine each night for insurance compliance purposes) and no efficacy data
[Image: s9-pic2.jpg]

Here is the S9 setup in pictures and video http://www.apneaboard.com/resmed-s9-cpap-setup

The clinical manual is available via Email, scroll down to section three to ask for the manual
http://www.apneaboard.com/adjust-cpap-pr...tup-manual

Here is the link to both ResScan and SleepyHead software
http://www.apneaboard.com/forums/Forum-P...-and-Links


Post Reply Post Reply
#8
Make sure sleep quality is turned on in clinical settings. To access clinical settings, hold down double check mark button and knob button simultaneously for 3 seconds.

Once sleep quality is turned on in clinical settings AHI will be displayed at the bottom when you press the "I" button. To get breakdown and see averages for time frames, go into clinical info - to get there you need to hold down "I" button and double check mark button simultaneously for three seconds. Once in, turn knob one click ccw to get to sleep report then press knob down to enter sleep report. Turn knob to scroll to the bottom. AHI breakdown is right under leak report. Click on "Period" and turn knob to change the time frame for displayed averages.

Okay
Post Reply Post Reply
#9
Awesome!! Thanks. I got it done!!
Post Reply Post Reply


#10
You can see last night's AHI. Don't go into clinician mode - just put the highlight on Home, then press the I button. You'll get the hours used, mask fit and AHI for the previous night. (Note that this resets itself at 12 noon machine time).

For more than just last night's AHI you need to download the data from the SD card and use a program like ResScan or Sleepyhead.
..Deleted . I should have read the preceeding posts first
DeepBreathing
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com


Bed

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Dreamstation vs ResMed Airsense 10 AutoSet, I got to try both here's my thoughts Moonlight Graham 4 125 1 hour ago
Last Post: Sleeprider
Wink [Pressure] ResMed S9 Autoset Locked 2beatCHF 4 109 02-22-2017, 10:28 PM
Last Post: trish6hundred
  Resmed S8 Autoset Vantage Pressure results question D.D. 3 180 01-26-2017, 09:29 PM
Last Post: trish6hundred
  Resmed Autoset S10 awakens me with high pressure - won't ease off, even after waking marco7222 10 1,548 01-26-2017, 10:02 AM
Last Post: Sleeprider
  Cloggd Nose elling with ResMed Airsense 10 AutoSet edmund36 7 725 12-17-2016, 03:31 PM
Last Post: edmund36
  Is this sound normal? - Resmed Airsense 10 Autoset Ronberta 8 1,904 11-29-2016, 07:59 PM
Last Post: sonicboom
  Is my ResMed S9 Autoset dying? gkainz 10 820 11-09-2016, 11:35 AM
Last Post: gkainz

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.