Post Reply 
[Equipment] How do I get AHI on ResMed S9 AutoSet
Author Message
tswrace Offline

New Members

Posts: 3
Joined: Aug 2013

Machine: ResMed S-9 auto
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Micro Mirage
Humidifier: Res Med /S-9 auto
CPAP Pressure: unsure
CPAP Software: Not using software

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #1
How do I get AHI on ResMed S9 AutoSet

I have the ResMed S9 Auto Set CPAP machine. There is no designation on the machine anywhere that it is an Escape model. When I access the Clinical Info Menu it only displays "Period" and "Usage". How do I get the machine to display my AHI?

Thanks for any help you can offer.
09-14-2013 06:39 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
me50 Offline

Advisory Members

Posts: 2,559
Joined: Aug 2013

Machine: resmed S9 VPAP Auto
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Wisp and Silicone Head gear
Humidifier: resmed H5i
CPAP Pressure: 18/8
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments:

Sex: Undisclosed
Location: USA

Post: #2
RE: How do I get AHI on ResMed S9 AutoSet
(09-14-2013 06:39 PM)tswrace Wrote:  
I have the ResMed S9 Auto Set CPAP machine. There is no designation on the machine anywhere that it is an Escape model. When I access the Clinical Info Menu it only displays "Period" and "Usage". How do I get the machine to display my AHI?

Thanks for any help you can offer.

As far as I know, the S9 autoset will not display your AHI. You would need to import the data from your SD card into ResScan and/or Sleepyhead software.
http://www.apneaboard.com/forums/Thread-...hines-only
(This post was last modified: 09-14-2013 07:19 PM by me50.)
09-14-2013 07:17 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
me50 Offline

Advisory Members

Posts: 2,559
Joined: Aug 2013

Machine: resmed S9 VPAP Auto
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Wisp and Silicone Head gear
Humidifier: resmed H5i
CPAP Pressure: 18/8
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments:

Sex: Undisclosed
Location: USA

Post: #3
RE: How do I get AHI on ResMed S9 AutoSet
Thread-SleepyHead-Software-Download-Link-free-open-source-software
09-14-2013 07:20 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
Bobshouse Offline

Preferred Members

Posts: 58
Joined: Aug 2012

Machine: Resmed S9 Auto
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: Tap Pap or The Breeze
Humidifier: Resmed H5I
CPAP Pressure: 10 Auto to 20
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location: Central California

Post: #4
RE: How do I get AHI on ResMed S9 AutoSet
You need to change the "sleep quality" to "on" and it will display "usage" "mask-fit" and AHI. Least that's what it says in the manual....just got mine so Im not really sure.
(This post was last modified: 09-14-2013 07:50 PM by Bobshouse.)
09-14-2013 07:48 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
trish6hundred Offline

Advisory Members

Posts: 6,430
Joined: May 2012

Machine: Resmed S9 AutoSet for Her
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Fisher & Paykel Simplus
Humidifier: H5i Heated Humidifier
CPAP Pressure: 10 - 7-20 Cm H2O
CPAP Software: Not using software

Other Comments: I started CPAP in 2008. Totally blind since birth.

Sex: Female
Location: Missouri, USA

Post: #5
RE: How do I get AHI on ResMed S9 AutoSet
Hi tswrace,
WELCOME! to the forum.!
What me50 said.
Best of luck to you.

trish6hundred
09-14-2013 07:48 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
me50 Offline

Advisory Members

Posts: 2,559
Joined: Aug 2013

Machine: resmed S9 VPAP Auto
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Wisp and Silicone Head gear
Humidifier: resmed H5i
CPAP Pressure: 18/8
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments:

Sex: Undisclosed
Location: USA

Post: #6
RE: How do I get AHI on ResMed S9 AutoSet
(09-14-2013 07:48 PM)Bobshouse Wrote:  You need to change the "sleep quality" to "on" and it will display "usage" "mask-fit" and AHI. Least that's what it says in the manual....just got mine so Im not really sure.

I can see the sleep quality, usage, mask fit but not AHI on my s9 auto set. I could see the AHI on my S9 Elite though.
09-14-2013 08:42 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
zonk Offline

Advisory Members

Posts: 7,908
Joined: Feb 2012

Machine: A10 AutoSet
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Activa LT
Humidifier: Integrated /ClimateLineAir
CPAP Pressure: 9/13
CPAP Software: ResScan

Other Comments: CPAP since Nov 2010

Sex: Male
Location: Australia

Post: #7
RE: How do I get AHI on ResMed S9 AutoSet
As Bobshouse pointed out, make sure "Sleep Quality" set to On otherwise if set to usage will only shows usage (how many hours using the machine each night for insurance compliance purposes) and no efficacy data
[Image: s9-pic2.jpg]

Here is the S9 setup in pictures and video http://www.apneaboard.com/resmed-s9-cpap-setup

The clinical manual is available via Email, scroll down to section three to ask for the manual
http://www.apneaboard.com/adjust-cpap-pr...tup-manual

Here is the link to both ResScan and SleepyHead software
http://www.apneaboard.com/forums/Forum-Private-Files-and-Links
09-14-2013 08:56 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
jgjones1972 Offline

Preferred Members-2

Posts: 516
Joined: Nov 2012

Machine: ResMed S9 AutoSet
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: ResMed Quattro FX
Humidifier: ResMed H5i
CPAP Pressure: 18 - 20
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: CMS50I PulseOx

Sex: Male
Location: Ohio - USA

Post: #8
RE: How do I get AHI on ResMed S9 AutoSet
Make sure sleep quality is turned on in clinical settings. To access clinical settings, hold down double check mark button and knob button simultaneously for 3 seconds.

Once sleep quality is turned on in clinical settings AHI will be displayed at the bottom when you press the "I" button. To get breakdown and see averages for time frames, go into clinical info - to get there you need to hold down "I" button and double check mark button simultaneously for three seconds. Once in, turn knob one click ccw to get to sleep report then press knob down to enter sleep report. Turn knob to scroll to the bottom. AHI breakdown is right under leak report. Click on "Period" and turn knob to change the time frame for displayed averages.

Okay
09-14-2013 09:07 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
me50 Offline

Advisory Members

Posts: 2,559
Joined: Aug 2013

Machine: resmed S9 VPAP Auto
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Wisp and Silicone Head gear
Humidifier: resmed H5i
CPAP Pressure: 18/8
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments:

Sex: Undisclosed
Location: USA

Post: #9
RE: How do I get AHI on ResMed S9 AutoSet
Awesome!! Thanks. I got it done!!
09-14-2013 09:09 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
DeepBreathing Offline
Wiki Editor
Moderators

Posts: 2,292
Joined: Sep 2013

Machine: Resmed S9 VPAP Adapt
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F&P Simplus
Humidifier: Resmed H5i
CPAP Pressure: EPAP: 9 - 15 PS: 3 - 10
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location: Perth, Western Australia

Post: #10
RE: How do I get AHI on ResMed S9 AutoSet
You can see last night's AHI. Don't go into clinician mode - just put the highlight on Home, then press the I button. You'll get the hours used, mask fit and AHI for the previous night. (Note that this resets itself at 12 noon machine time).

For more than just last night's AHI you need to download the data from the SD card and use a program like ResScan or Sleepyhead.
..Deleted . I should have read the preceeding posts first

DeepBreathing
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com


Bed

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
(This post was last modified: 09-14-2013 10:13 PM by DeepBreathing.)
09-14-2013 10:11 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Is this sound normal? - Resmed Airsense 10 Autoset Ronberta 8 1,194 11-29-2016 07:59 PM
Last Post: sonicboom
  Is my ResMed S9 Autoset dying? gkainz 10 500 11-09-2016 11:35 AM
Last Post: gkainz
  [Equipment] Resmed S10 Autoset Humidifier question keithb4158 6 383 11-02-2016 05:13 AM
Last Post: keithb4158
  Resmed Airsense 10 CPAP data versus Resmed Airsense 10 Autoset data David P. 4 522 10-29-2016 08:42 PM
Last Post: trish6hundred
  Resmed Autoset 10 alarm sound Ibiban 3 249 10-28-2016 07:30 PM
Last Post: trish6hundred
  Setting up new Resmed S9 Autoset Lanco 11 672 10-20-2016 07:54 PM
Last Post: Sleeprider
  difference between Apex XT Auto and Resmed S9 Autoset Lanco 11 440 10-11-2016 03:29 PM
Last Post: Sleeprider

Forum Jump:

Who's Online (Complete List)