Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

[Equipment] Problems starting REMstar Pro C-Flex +
#1
Question 
I’ve been using a REMstar Pro C-Flex + with humidifier for about three years. Recently I started to encounter a problem with the device: it would not start immediately, but would rather produce a beep, then after short delay – an attempt to blow some air, then it would cut blowing abruptly and the whole cycle would start over and over again, sometimes for about 5 minutes or more, then finally it would start working and would go normally for the whole night.
I tried to disconnect the humidifier, remove the card, disconnect the power supply, deactivate/reactivate auto on – nothing helps.
Maybe someone had the same experience – any ideas, how to overcome the problem?

Grateful Big Alex

Reply
#2
GBA:

Sounds like you tried all the standard troubleshooting things.
I'd ask one question -- how's the intake filter?

Likely needs either a professional repair or replacement.

Gruß

Mongo
INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Reply
#3
Hi AlexSob,
WELCOME! to the forum.!
Hang in there for more suggestions and best of luck to you.
trish6hundred
Reply


#4
(08-31-2014, 01:58 PM)justMongo Wrote: GBA:

Sounds like you tried all the standard troubleshooting things.
I'd ask one question -- how's the intake filter?

Likely needs either a professional repair or replacement.

Gruß

Mongo

Thanks Mongo, you are not just the first to respond - you are the first one to RESPOND TO A MESSAGE I'VE EVER PLACED ON THE WEB!

In practical terms: if 'intake filter' is a small black brick of foam - it is sterile clean and washed and replaced regularly.
Reply
#5
Is there a message displayed on the screen when the machine beep?






Reply
#6
(08-31-2014, 04:54 PM)zonk Wrote: Is there a message displayed on the screen when the machine beep?

Yes, the message that appears briefly is something like "Do not remove the card - data is being transferred". No other messages appear, including any of those listed in the troubleshoot section of the manual.
Reply


#7
(08-31-2014, 02:52 PM)AlexSob Wrote: ...
In practical terms: if 'intake filter' is a small black brick of foam - it is sterile clean and washed and replaced regularly.

Hello,
what about the ultra fine filter? Regularly changed? Tryed to start without both filters just for testing?

sincerely
Fat Rat

Reply
#8
(09-01-2014, 03:32 AM)Fat Rat Wrote:
(08-31-2014, 02:52 PM)AlexSob Wrote: ...
In practical terms: if 'intake filter' is a small black brick of foam - it is sterile clean and washed and replaced regularly.

Hello,
what about the ultra fine filter? Regularly changed? Tryed to start without both filters just for testing?

sincerely
Fat Rat

I don't use ultrafine, and the same picture is without regular filer - the machine would start only after numerous cycles described by me in the original post: beep, ramp LED blinks, message "do not remove... " briefly appears, then a very small puff of air and then to the beginning of the cycle. If I am lucky, the normal air blow would start after about 5 to 10 minutes repetitive start failures.
Reply
#9
(09-01-2014, 03:32 AM)Fat Rat Wrote:
(08-31-2014, 02:52 PM)AlexSob Wrote: ...
In practical terms: if 'intake filter' is a small black brick of foam - it is sterile clean and washed and replaced regularly.

Hello,
what about the ultra fine filter? Regularly changed? Tryed to start without both filters just for testing?

sincerely
Fat Rat
Hi Fat Rat,
WELCOME! to the forum.!
trish6hundred
Reply


#10
(09-01-2014, 10:33 PM)trish6hundred Wrote: Hi Fat Rat,
WELCOME! to the forum.!

THANKYOU!

Fat Rat oldman
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Finding my ideal Flex/pressure relief setting (DreamStation Auto) JT01 3 82 8 hours ago
Last Post: Cranberry Ray
  Remstar Auto M Series "Service Required" msgill59 4 126 01-22-2017, 08:57 AM
Last Post: msgill59
  Data Card Read for REMStar Pro C-Flex Auto IQ HenryECole81 8 124 01-19-2017, 09:02 PM
Last Post: trish6hundred
  S9 presssure problems E.W. 7 209 01-14-2017, 09:43 AM
Last Post: E.W.
  No setup menu option RemStar Pro 460P buschjd 9 196 01-11-2017, 05:58 PM
Last Post: OpalRose
  I think my machine is starting to die doncaruana 19 494 01-05-2017, 06:47 PM
Last Post: Sleeprider
  Problems with my humidifier settings...... binky12 9 478 01-02-2017, 06:20 PM
Last Post: binky12

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.