Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

[Equipment] Somnetics Transcend 365 Clinical Menu?
#1
Somnetics Transcend 365 Clinical Menu?
I purchased the Somnetics Transcend 365 travel CPAP for trips. I have a Resmed 11 for home use that the my doctor's DME company supplied. The settings on that one can be changed by the DME company as needed. However, settings the Transcend 365 apparently must be done directly on the machine using a "Clinician Menu" or desktop software. I bought the Transcend 365 directly from the company website and they won't help me about how to get access into CPAP to make these minor adjustments.

Somnetics won't help at all. You'd think that I was asking them for nuclear launch codes or something!

Bottom line here is: Does anyone have up to date info about how I can access the Transcend 365 clinician menu myself, so that I can keep settings in my travel CPAP the same as my Resmed CPAP at home. Please respond here on the board or PM me.



Thanks
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#2
RE: Somnetics Transcend 365 Clinical Menu?
Hi flipflop49! -- Welcome

The manual listed in the CPAP Setup Manuals wasn't any help?
Crimson Nape
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com
___________________________________
Useful Links -or- When All Else Fails:
The Guide to Understanding OSCAR
OSCAR Chart Organization
Attaching Images and Files on Apnea Board
Apnea Helpful Tips

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#3
RE: Somnetics Transcend 365 Clinical Menu?
(07-29-2022, 05:22 PM)Crimson Nape Wrote: Hi flipflop49! -- Welcome

The manual listed in the CPAP manuals thread wasn't any help?

Hello and I appreciate your responding!  Thanks

No, I don't see any of the Somnetics Transcend models on those lists. Am I missing something??
Post Reply Post Reply
#4
RE: Somnetics Transcend 365 Clinical Menu?
Some web browsers, like Firefox, have a text find option (Ctrl-F) that allows a quick search of a web page.  Here is the link to the Transcend page: Transcend User Guides
Crimson Nape
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com
___________________________________
Useful Links -or- When All Else Fails:
The Guide to Understanding OSCAR
OSCAR Chart Organization
Attaching Images and Files on Apnea Board
Apnea Helpful Tips

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#5
RE: Somnetics Transcend 365 Clinical Menu?
I had already found that Somnetics webpage. I have their desktop software and have read the user manual. Unfortunately nowhere do they mention how to access the clinician menus in the Transcend 365.

Sad
Post Reply Post Reply
#6
RE: Somnetics Transcend 365 Clinical Menu?
If your unit has 2 or more buttons, it is usually a combination of holding 2 of the buttons down for a few seconds. I'm sure you've already thought about that.
Crimson Nape
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com
___________________________________
Useful Links -or- When All Else Fails:
The Guide to Understanding OSCAR
OSCAR Chart Organization
Attaching Images and Files on Apnea Board
Apnea Helpful Tips

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#7
RE: Somnetics Transcend 365 Clinical Menu?
Yes I had hoped that it was something like that, but I can't find any combination of buttons that opens up a hidden menu or anything like that. They insist on keeping it all so frustratingly mysterious. I believe that there must be some kind of special "Clinician" software program separate from the user software program that they offer on the website. And there is also some kind of password required also. Have tried Google with no luck at all.

Grrrrrrrrr......
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#8
RE: Somnetics Transcend 365 Clinical Menu?
With a little Google-foo, I found that the Transcend analytical software also has the clinician option in it. You will be prompted for a password to enter this portion of the software. Rumor has it that the password is, "juniper". After selecting the "Configure Device" button, it may display a screen asking you to provide a name, email and phone number. If so, just leave it blank. This was for the DME to register the device.

Memorize this post and then burn it! Cool
Crimson Nape
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com
___________________________________
Useful Links -or- When All Else Fails:
The Guide to Understanding OSCAR
OSCAR Chart Organization
Attaching Images and Files on Apnea Board
Apnea Helpful Tips

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#9
RE: Somnetics Transcend 365 Clinical Menu?
I really don't mean to be so dense but where can I find that software. I've had no luck trying to google and find it anywhere. 
Thanks again for your help.
Post Reply Post Reply
#10
RE: Somnetics Transcend 365 Clinical Menu?
There are 2 software packages at the bottom of the page in the link I had provided in my post above. Scroll down to the bottom of that page.
Crimson Nape
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com
___________________________________
Useful Links -or- When All Else Fails:
The Guide to Understanding OSCAR
OSCAR Chart Organization
Attaching Images and Files on Apnea Board
Apnea Helpful Tips

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [CPAP] Transcend mini auto - Battery Power Question Bilzer 0 149 07-23-2022, 08:07 PM
Last Post: Bilzer
  transcend travel losing pressure? netg 1 169 06-13-2022, 03:07 PM
Last Post: pholynyk
  Aircurve S10 ASV clinical guide Summer 2 471 02-22-2022, 07:10 AM
Last Post: Summer
  Transcend P8 battery torx screw size? slowmail 0 207 02-15-2022, 08:42 PM
Last Post: slowmail
  [CPAP] Transcend - Device Not Connected rahellstern 7 4,242 06-14-2021, 02:39 PM
Last Post: Douglas Racer
  Transcend 365 MiniCPAP Clock issue hydpump 0 455 01-15-2021, 02:37 PM
Last Post: hydpump
  Need Help Understanding BiPAP Clinical Settings Jake B 31 2,259 11-30-2020, 09:55 PM
Last Post: Sleeprider


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.