Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

[Equipment] humidifier on Remstar Pro
#1
I bought a new reservoir put it in my humidifier and now nothing works. I have humidifier set on 5. Machine starts and little heater light is blinking all the time. the cpap runs and then shuts off every few minutes and then auto start tuns it back on. If I shut the humidifier off, then the cpap does run OK. Do I have a setting wrong, or is the humidifier broke. The tin on bottom of reservoir came off is reason I had to order new reservoir.
Post Reply Post Reply
#2
Aubra, I don't have that machine and can't answer BUT, I updated your subject line so that those who know the answer can respond quickly.
PaulaO2
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com


Breathe deeply and count to zen.

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.




Post Reply Post Reply
#3
Hi Aubra,
WELCOME! to the forum.!
I don't know the answer to your question but hang in there, someone will be able to help you.
Best of luck.
trish6hundred
Post Reply Post Reply


#4
I dont have that particular model of the Remstar but looking at the trouble shooting in my manual and what your light is doing plus what you describe try this.

Shut everything off. Separate the humidifier and blower units from each other. The reattach them making sure they are attached firmly and correctly. If that doesnt work im at a loss.
Post Reply Post Reply
#5
If that does not work I would guess that there might be a problem with the power supply or the humidifier. If it is a separate power supply brick and is the same one you were using before, try getting it out in the open and direct the output of a fan on it. see if it works then. I am not into testing electronics but my guess then would be that the power brick is failing and not able to supply enough power so overheats and shuts down.

That's my 2 cents for whatever it is worth.

Best Regrds,

PaytonA
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Newbie - Help with RemStar Pro E8 error code Kristina1 0 15 1 hour ago
Last Post: Kristina1
Ohmy PR REMSTAR Auto - how to mask test in Cpap mode? alo10 3 93 Yesterday, 06:26 PM
Last Post: alo10
  Help me understand how humidifier levels are managed by the xPAP DanPrado 16 304 05-21-2017, 08:56 PM
Last Post: Sleepster
  Humidifier/Heated Hose Usage during Summer pcplus2 7 197 05-19-2017, 09:59 PM
Last Post: trish6hundred
  [Equipment] Old CFlex Remstar Plus Manual needed Skillful 5 143 05-19-2017, 08:22 PM
Last Post: trish6hundred
  [Equipment] Humidifier water tank..... MDHilz 10 349 05-16-2017, 10:11 PM
Last Post: TheDuke
  SleepyHead showing Humidifier Disconnected cate1898 6 212 05-13-2017, 05:40 PM
Last Post: dwd1249

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.