Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

[Equipment] respironics bipap error code
#1
I have a respironics bipap pro and have now been getting system error code 10; over pressure.

I haven't found any solutions on internet. Any ideas?
Post Reply Post Reply
#2
Generally the solution is to replace the machine.
INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#3
If you are using a System One 50 series, there is one other possibility. The main board was not properly secured to the flow sensors in those machines. When the board loses contact, the machine cannot accurately determine flow and pressure delivery and will throw an error. If you want to see more on this, read here: http://www.apneaboard.com/forums/Thread-...-on?page=4
Post Reply Post Reply


#4
Don't think its series one. It says Model:Bipap Pro. Model No. 1007216

When it works for a few minutes, it responds to the in/out respiration pressures, but after a few minutes it gives the error.
Post Reply Post Reply
#5
Hanasdaddy, the BiPAP Pro name has continued to the current day, to the Dreamstation BiPAP Pro. Your post clarifies that your machine is probably a 2004 vintage. You clearly need to replace this machine. If you have a copy of your prescription, no problem. If you don't have one, your current primary care physician may be able to give you one based on your long-term use. If you are submitting for insurance coverage, they are going to want records of your prescription and sleep study. Sometimes you can get around the sleep study, but don't count on it.

If you have less than amazing insurance you might be better off simply buying your own unit. Is it true you are using your BiPAP in CPAP mode at a pressure of 9.0 as shown in your profile? If so, you can get a brand spanking new Dreamstation Auto CPAP on Amazon for under $430. Otherwise, you are in for a fun runaround with doctors and insurance.
Post Reply Post Reply
#6
Hi hanasdaddy,
WELCOME! to the forum.!
I hope you get your machine problem straightened out and I wish you good luck as you continue your CPAP therapy.
trish6hundred
Post Reply Post Reply


#7
Thank you all for your help, i will investigate the possibility for getting a new machine through my insurance.
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Video CPAP - BiPAP Help Needed addicted 2 28 1 hour ago
Last Post: Sleeprider
  [CPAP] Respironics M-Series BiPap Auto Question Dawnstar 6 164 08-13-2017, 09:15 PM
Last Post: Sleeprider
  [Equipment] Respironics BiPap A40 petnew 2 110 08-10-2017, 10:12 PM
Last Post: Sleeprider
  PS Bipap auto settings.. gouravverma 5 232 08-03-2017, 02:05 PM
Last Post: quiescence at last
Question [Equipment] Philips Respironics Dreamstation Auto BIPAP Oxygen Bleed In Issues mshelgamble 10 310 08-01-2017, 10:05 PM
Last Post: mshelgamble
  Respironics 950 set up judgejohn 4 218 07-31-2017, 05:31 PM
Last Post: judgejohn
  REMstar error reading SD Card tewmw 5 177 07-29-2017, 09:47 PM
Last Post: tewmw

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.