Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account

New Posts   Today's Posts

[Equipment] respironics bipap error code
I have a respironics bipap pro and have now been getting system error code 10; over pressure.

I haven't found any solutions on internet. Any ideas?
Post Reply Post Reply

Donate to Apnea Board  
Generally the solution is to replace the machine.

Admin Note:
JustMongo passed away in August 2017
Click HERE to read his Memorial Thread

~ Rest in Peace ~
Post Reply Post Reply
If you are using a System One 50 series, there is one other possibility. The main board was not properly secured to the flow sensors in those machines. When the board loses contact, the machine cannot accurately determine flow and pressure delivery and will throw an error. If you want to see more on this, read here: http://www.apneaboard.com/forums/Thread-...-on?page=4
Post Reply Post Reply
Don't think its series one. It says Model:Bipap Pro. Model No. 1007216

When it works for a few minutes, it responds to the in/out respiration pressures, but after a few minutes it gives the error.
Post Reply Post Reply
Hanasdaddy, the BiPAP Pro name has continued to the current day, to the Dreamstation BiPAP Pro. Your post clarifies that your machine is probably a 2004 vintage. You clearly need to replace this machine. If you have a copy of your prescription, no problem. If you don't have one, your current primary care physician may be able to give you one based on your long-term use. If you are submitting for insurance coverage, they are going to want records of your prescription and sleep study. Sometimes you can get around the sleep study, but don't count on it.

If you have less than amazing insurance you might be better off simply buying your own unit. Is it true you are using your BiPAP in CPAP mode at a pressure of 9.0 as shown in your profile? If so, you can get a brand spanking new Dreamstation Auto CPAP on Amazon for under $430. Otherwise, you are in for a fun runaround with doctors and insurance.
Post Reply Post Reply

Donate to Apnea Board  
Hi hanasdaddy,
WELCOME! to the forum.!
I hope you get your machine problem straightened out and I wish you good luck as you continue your CPAP therapy.
Post Reply Post Reply
Thank you all for your help, i will investigate the possibility for getting a new machine through my insurance.
Post Reply Post Reply

Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Changed BiPAP machines--need advice gwc2795 48 868 43 minutes ago
Last Post: Sleeprider
  Resmed S10 Airsense vs. Respironics Dream Station Weird Tolkienish Figure 135 53,971 Yesterday, 05:56 PM
Last Post: Clarke
  Respironics Dreamstation - noisy motor? bernie01 29 976 03-20-2018, 09:32 PM
Last Post: Hydrangea
  BiPap taken away/Medicare rules RMOrion 8 344 03-18-2018, 02:52 AM
Last Post: trish6hundred
  Is a BIPAP needed for me? BIPAP at lower pressure works better MyronH 4 162 03-14-2018, 02:40 PM
Last Post: Walla Walla
  High pressure Bipap 28/24 need mask ideas dfellows5 26 561 03-12-2018, 08:41 PM
Last Post: Sleeprider
  Oxygen feed into BiPap system dwbenziger 15 494 03-11-2018, 05:18 AM
Last Post: crowtor

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts

About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.