Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Fisher Pakel Error Code E2
#1
My Fisher Pakel HC220LE has an error code E2 and will not start up; it begins to start and just cycles a few times and stops. Anyone what this is? This is my backup unit.
Post Reply Post Reply
#2
Hi jay3534, First of all, WELCOME! to the forum.! I don't know the answer to your question but just keep checking back into the forum and someone will have the answer for you shortly.
trish6hundred
Post Reply Post Reply
#3
Try to unplug it from the wall. Wait a few minutes, then plug it back in.

I did a Google search for the error codes but there's not a list available. Heaven forbid we have any kind of knowledge about these things.

PaulaO2
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com


Breathe deeply and count to zen.

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.




Post Reply Post Reply


#4
Hey Jay, like Paula, I tried looking for error codes, but was not successful. There was something about disconnecting the humidifier and running the unit for 5 minutes without it to dry it out if any water may have gotten inside, but there was no associated error code. So far I am pulling a complete blank other than the occasional question like yours, but no answers! Good luck in your search.
As always, YMMV! You do not have to agree or disagree, I am not a professional so my mental meanderings are simply recollections of things from my own life.

PRS1 - Auto - A-Flex x2 - 12.50 - 20 - Humid x2 - Swift FX
Post Reply Post Reply
#5
Thanks for the replies
I have unplugged it / found numbers 0 thru 5 will display if ramp button is
held during start up / numbers can be changed with humidity button
Nothing happens just seems to cycle
Called Fisher Pakel on Friday / was told to go to home health supplier
Post Reply Post Reply
#6
Supplier #28 (CPAP repair) maybe able to tell you whats wrong with the machine but it might cost more to repair than whats worth.
You can get a gently used machine from Supplier #2 at affordable price with some warranty.
Both of those machines auto and data capable and compatible with readily available software
PR System One Auto with humidifier DS550 $399
S9 AutoSet with humidifier $549
http://www.apneaboard.com/forums/Thread-...plier-List
Post Reply Post Reply


#7
The Good:
THANK YOU all for trying to help.
It is now working.

The Bad:
Do not know how I got it working / just started changing numbers 0 thru 5 and pushing ramp button

Thank you all again
Post Reply Post Reply
#8
Sounds as if the ramp feature is faulty. Consider talking to your supplier about it. Might be fixable, might now. Better to fix it now rather than you being on the road and without a machine.
PaulaO2
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com


Breathe deeply and count to zen.

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.




Post Reply Post Reply
#9
Actually it sounds like you may have inadvertently found your way into the settings. On my old REMStar you would hold down the ramp button while plugging it in and then the combos of buttons were used to navigate through the different settings. I'm not sure what you got yourself into, but I guess as long as it is working...life is good!
As always, YMMV! You do not have to agree or disagree, I am not a professional so my mental meanderings are simply recollections of things from my own life.

PRS1 - Auto - A-Flex x2 - 12.50 - 20 - Humid x2 - Swift FX
Post Reply Post Reply


#10
Yet another reminder why it's a good idea to have a spare machine on hand for backup.
Get the free SleepyHead software here.
Useful links.
Click here for information on the main alternative to CPAP.
If it's midnight and a DME tells you it's dark outside, go and check it yourself.
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Sad [CPAP] Res Med S9 help! Error: Settings reset to default values, please contact service pr dexter020281 18 13,444 11-04-2017, 08:00 PM
Last Post: ajack
  Dreamstation Performance Check Error jrdnduvall 1 192 11-01-2017, 07:48 PM
Last Post: jrdnduvall
  Sleepstyle (New Fisher & Paykel Cpap) [availability] Damian 8 388 10-30-2017, 01:35 PM
Last Post: srlevine1
  Newly Diagnosed [DME code questions] Koolbreeze 10 334 10-17-2017, 08:28 PM
Last Post: Koolbreeze
  Fisher Paykel "Smartstick" jsielke 2 166 08-01-2017, 07:37 PM
Last Post: jsielke
  REMstar error reading SD Card tewmw 5 333 07-29-2017, 09:47 PM
Last Post: tewmw
  [CPAP] Resmed error message Karlo 6 449 07-22-2017, 07:13 PM
Last Post: trish6hundred

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.