Post Reply 
Mac with Parallels running ResScan
Author Message
apw5746 Offline

Preferred Members

Posts: 20
Joined: Jan 2014

Machine: ResMed S9 AutoSet
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: ResMed Swift FX
Humidifier: ResMed H5i/ClimateLine
CPAP Pressure: 6-12
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: Middle aged senior citizen - which stands for "old fart"

Sex: Male
Location: Security, CO

Post: #1
Mac with Parallels running ResScan
Have a Mac with Parallels installed, and want to put ResScan software on it since my backup unit is a ResMed S8 VPAP ST, and ResScan software only read the current data card. My DME gave me a card reader as it's different than an SD card. I'm not tolerating the S9 AutoSet that my insurance bought for me. I'm seeing my sleep doctor in hopes he can determine what machine I need.

Does anyone that has a Mac use Parallels that runs ResScan? What's the minimum version of Windows that will operate it? XP, 7 Home Premium...? I plan to run Windows as a virtual OS, not go the boot camp route, as it seems a pain reboot the system to get to Windows, then reboot to get back to Mavericks.

I've installed SleepyHead (Mac version), but want to compare the charts and data that ResScan has.

Lastly, does ResScan read the S9 SD card?

Help
03-15-2014 11:24 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
justMongo Offline

Monitors

Posts: 3,855
Joined: Sep 2013

Machine: ResMed VPAP Auto (S9)
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: ResMed Mirage Quattro
Humidifier: ResMed H5i
CPAP Pressure: 18 IPAPmax - 11 EPAPmin, PS=5
CPAP Software: Other Software

Other Comments: μολὼν λαβέ

Sex: Male
Location: Калифорния

Post: #2
RE: Mac with Parallels running ResScan
(03-15-2014 11:24 AM)apw5746 Wrote:  Have a Mac with Parallels installed, and want to put ResScan software on it since my backup unit is a ResMed S8 VPAP ST, and ResScan software only read the current data card. My DME gave me a card reader as it's different than an SD card. I'm not tolerating the S9 AutoSet that my insurance bought for me. I'm seeing my sleep doctor in hopes he can determine what machine I need.

Does anyone that has a Mac use Parallels that runs ResScan? What's the minimum version of Windows that will operate it? XP, 7 Home Premium...? I plan to run Windows as a virtual OS, not go the boot camp route, as it seems a pain reboot the system to get to Windows, then reboot to get back to Mavericks.

I've installed SleepyHead (Mac version), but want to compare the charts and data that ResScan has.

Lastly, does ResScan read the S9 SD card?

Help

I run ResScan current version under Windows XP.
My experience with MACs is 20+ years ago.

Do you mean, does ResScan read the S8 data card?
If so, yes. With the card reader driver loaded.

See this thread for info on the S8 data card and reader.
http://www.apneaboard.com/forums/Thread-ResMed-S8-Data-Card-Reader

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
03-15-2014 11:48 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
trish6hundred Offline

Advisory Members

Posts: 6,453
Joined: May 2012

Machine: Resmed S9 AutoSet for Her
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Fisher & Paykel Simplus
Humidifier: H5i Heated Humidifier
CPAP Pressure: 10 - 7-20 Cm H2O
CPAP Software: Not using software

Other Comments: I started CPAP in 2008. Totally blind since birth.

Sex: Female
Location: Missouri, USA

Post: #3
RE: Mac with Parallels running ResScan
Hi apw5746,
Unfortunately, I am of no help to you with the data-management software.
I'm curious,If your backup is a Resmed S8 VPAP ST, why would they switch your newer machine to an S9AutoSet instead of a newer model VPAP machine?

trish6hundred
03-15-2014 12:44 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
apw5746 Offline

Preferred Members

Posts: 20
Joined: Jan 2014

Machine: ResMed S9 AutoSet
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: ResMed Swift FX
Humidifier: ResMed H5i/ClimateLine
CPAP Pressure: 6-12
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: Middle aged senior citizen - which stands for "old fart"

Sex: Male
Location: Security, CO

Post: #4
RE: Mac with Parallels running ResScan
[/quote]

I run ResScan current version under Windows XP.
My experience with MACs is 20+ years ago.

Do you mean, does ResScan read the S8 data card?
If so, yes. With the card reader driver loaded.

See this thread for info on the S8 data card and reader.
http://www.apneaboard.com/forums/Thread-ResMed-S8-Data-Card-Reader
[/quote]

I've got the reader, & I aware the S8 has a different data card than the S9. I'm looking for somebody that currently has a Mac, is running Parallels, Windows, and ResScan. I'm at the Mac with Parallels stage. Looking to go forward, but hesitant if it's not worth it. I probably should have looked for a laptop with Windows 7 and picked it up, since most people have migrated to Windows 8 which, from what I hear, is a disaster.
03-15-2014 12:50 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
apw5746 Offline

Preferred Members

Posts: 20
Joined: Jan 2014

Machine: ResMed S9 AutoSet
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: ResMed Swift FX
Humidifier: ResMed H5i/ClimateLine
CPAP Pressure: 6-12
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: Middle aged senior citizen - which stands for "old fart"

Sex: Male
Location: Security, CO

Post: #5
RE: Mac with Parallels running ResScan
(03-15-2014 12:44 PM)trish6hundred Wrote:  Hi apw5746,
Unfortunately, I am of no help to you with the data-management software.
I'm curious,If your backup is a Resmed S8 VPAP ST, why would they switch your newer machine to an S9AutoSet instead of a newer model VPAP machine?

Had a sleep study in 2010 and it was determined I needed a VPAP. When one was done in 2013, it was determined I needed just a AutoSet. Different sleep labs & military was involved with first. I'm trying to get the new sleep doctor to get me a VPAP. Not sure if lab in 2010 still has my sleep study. Don't know if it was a paper report or computerized. Will call Monday and find out.
03-15-2014 01:04 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
trish6hundred Offline

Advisory Members

Posts: 6,453
Joined: May 2012

Machine: Resmed S9 AutoSet for Her
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Fisher & Paykel Simplus
Humidifier: H5i Heated Humidifier
CPAP Pressure: 10 - 7-20 Cm H2O
CPAP Software: Not using software

Other Comments: I started CPAP in 2008. Totally blind since birth.

Sex: Female
Location: Missouri, USA

Post: #6
RE: Mac with Parallels running ResScan
(03-15-2014 01:04 PM)apw5746 Wrote:  
(03-15-2014 12:44 PM)trish6hundred Wrote:  Hi apw5746,
Unfortunately, I am of no help to you with the data-management software.
I'm curious,If your backup is a Resmed S8 VPAP ST, why would they switch your newer machine to an S9AutoSet instead of a newer model VPAP machine?

Had a sleep study in 2010 and it was determined I needed a VPAP. When one was done in 2013, it was determined I needed just a AutoSet. Different sleep labs & military was involved with first. I'm trying to get the new sleep doctor to get me a VPAP. Not sure if lab in 2010 still has my sleep study. Don't know if it was a paper report or computerized. Will call Monday and find out.
Oh I see, Yeah, there is always red tape, isn't there?
I hope you find out so you can move on and I hope you can get a newer VPAP.

trish6hundred
03-15-2014 01:20 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
justMongo Offline

Monitors

Posts: 3,855
Joined: Sep 2013

Machine: ResMed VPAP Auto (S9)
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: ResMed Mirage Quattro
Humidifier: ResMed H5i
CPAP Pressure: 18 IPAPmax - 11 EPAPmin, PS=5
CPAP Software: Other Software

Other Comments: μολὼν λαβέ

Sex: Male
Location: Калифорния

Post: #7
RE: Mac with Parallels running ResScan
(03-15-2014 12:50 PM)apw5746 Wrote:  I've got the reader, & I aware the S8 has a different data card than the S9. I'm looking for somebody that currently has a Mac, is running Parallels, Windows, and ResScan. I'm at the Mac with Parallels stage. Looking to go forward, but hesitant if it's not worth it. I probably should have looked for a laptop with Windows 7 and picked it up, since most people have migrated to Windows 8 which, from what I hear, is a disaster.

I consider Windows 8 the new Vista -- a product in search of buyers.
It's a pig -- in my opinion. I agree with a WIN7 machine.
Wish I could help you on the MAC question. We have some folks who do use MAC -- likely they'll know.

(03-15-2014 01:04 PM)apw5746 Wrote:  Had a sleep study in 2010 and it was determined I needed a VPAP. When one was done in 2013, it was determined I needed just a AutoSet. Different sleep labs & military was involved with first. I'm trying to get the new sleep doctor to get me a VPAP. Not sure if lab in 2010 still has my sleep study. Don't know if it was a paper report or computerized. Will call Monday and find out.

IMHO: Seems like you need an S9 VPAP Auto.

However, your S8 machine was an ST VPAP. That has a backup timed mode. The S9 VPAP Auto can run in CPAP, S, or Auto Vpap mode -- but not ST mode.

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
03-15-2014 01:24 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
big_dave Online

Advisory Members

Posts: 411
Joined: Apr 2012

Machine: PR System One DS560
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: F&P Pilairo Q or ResMed Mirage Activa
Humidifier: PR System One
CPAP Pressure: 14 - 20
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: Former ResMed S8 Autoset II user

Sex: Male
Location: Eugene, Oregon

Post: #8
RE: Mac with Parallels running ResScan
I tried ResScan with a trial of Parallels, Windows 7, and an S8 card reader about 2 years ago. ResScan ran just fine. I only switched back to Bootcamp because none of my games run in Parallels, and I didn't want to pay the Parallels licensing fee only for ResScan.

ResScan requires Windows XP SP2 or better. If you want to read an S9 data card, you will need an external USB SD card reader. Windows could not see the internal SD reader when running inside Parallels.
03-15-2014 02:32 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
apw5746 Offline

Preferred Members

Posts: 20
Joined: Jan 2014

Machine: ResMed S9 AutoSet
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: ResMed Swift FX
Humidifier: ResMed H5i/ClimateLine
CPAP Pressure: 6-12
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: Middle aged senior citizen - which stands for "old fart"

Sex: Male
Location: Security, CO

Post: #9
RE: Mac with Parallels running ResScan
IMHO: Seems like you need an S9 VPAP Auto.

However, your S8 machine was an ST VPAP. That has a backup timed mode. The S9 VPAP Auto can run in CPAP, S, or Auto Vpap mode -- but not ST mode.


What is a VPAP Auto vs a VPAP Adapt, besides price?
(This post was last modified: 03-15-2014 02:41 PM by apw5746.)
03-15-2014 02:40 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
apw5746 Offline

Preferred Members

Posts: 20
Joined: Jan 2014

Machine: ResMed S9 AutoSet
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: ResMed Swift FX
Humidifier: ResMed H5i/ClimateLine
CPAP Pressure: 6-12
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: Middle aged senior citizen - which stands for "old fart"

Sex: Male
Location: Security, CO

Post: #10
RE: Mac with Parallels running ResScan
Just got back from seeing my sleep doc. After all was said and done - he wrote a script to LINCARE for a S9 VPAP ADAPT. He based this on my past 3 sleep studies, print outs from my S8 and S9. Pulse ox test, and written narrative from my DME, POC, or whatever you call the lady from LINCARE who has been helping me.

When I mentioned that I knew how to get to, and change if necessary, the clinical menus - I thought he was going to have a heart attack. Once he calmed down, I calmly asked if I was the patient or he? Once I said this, his gears changed and was my long lost friend.
03-20-2014 07:17 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  unable to access SD card using ResScan charles hoag 4 134 12-07-2016 01:52 PM
Last Post: charles hoag
  ResScan Reports for AHI Differs From Machine AHI nadprok 2 293 08-02-2016 11:54 AM
Last Post: nadprok
  Problem with ResScan HL649 3 406 08-01-2016 01:50 AM
Last Post: srlevine1
Thumbsup SleepMapper is up and running! [Philips-Respironics software] Hdowning 49 33,705 11-16-2015 07:46 PM
Last Post: jpsgt2
  Looking for ResScan Software ajimen05 5 1,764 09-28-2015 06:01 PM
Last Post: ginzo
Exclaimation [Equipment] Wearing mask without running the machine DeepBreathing 10 1,558 09-19-2015 11:18 PM
Last Post: Jim Bronson
  ResScan 30 Day Compliance Report - Date Range Reuven Gruber 10 2,401 08-23-2015 05:37 PM
Last Post: PaytonA

Forum Jump:

Who's Online (Complete List)