Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

OSCAR Data location
#1
OSCAR Data location
Is it possible to change the location of OSCAR's data? I have a new (smallish) SSD drive for system and program files and use the old HDD for both the original and new data storage and would like to point OSCAR to this drive to store its data.

David
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#2
RE: OSCAR Data location
Welcome
The short answer is, "Yes", you can select a different location for the OSCAR Data directory.    How you modify the location depends on the OS you are using.
Crimson Nape
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com
___________________________________
Useful Links -or- When All Else Fails:
OSCAR Chart Organization
Attaching Images and Files on Apnea Board
Beginner's Guide to Sleepyhead and OSCAR
Apnea Helpful Tips

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#3
RE: OSCAR Data location
Yes, I have OSCAR (and Sleepyhead for that matter) located in special folders. On my main computer, the OSCAR program and data are on two different drives (SSD and HD respectively). OSCAR took some time trying to decide if it liked that idea until I got my hammer out. Seriously, it did take me awhile to figure out how to do it. To make matters more fun I automatically sync OSCAR and Sleepyhead data between two different computers via cloud synchronization. Either computer gives me access to my sleep data. Computers can be so much fun.
Post Reply Post Reply
#4
RE: OSCAR Data location
It's easier if you haven't already installed OSCAR. You get to choose the location for your data directory and create it if you say no to the suggested location. (You do have to use the file selection window to create the new folder)

As others have mentioned, moving it later is bit of a chore, and I'm too sleepy to go through it all right now.
Apnea Board Monitors are members who help oversee the smooth functioning of the Board. They are also members of the Advisory Committee which helps shape Apnea Board's rules & policies. Membership in the Advisory Members group does not imply medical expertise or qualification for advising Sleep Apnea patients concerning their treatment.
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#5
RE: OSCAR Data location
I deleted and reinstalled - you only get the choice of where the program and subsequently the data files are installed - you cant separate the two from what I see.
PS running Window 10


David L
Post Reply Post Reply
#6
RE: OSCAR Data location
I don't think we need to make a mountain out of a molehill!  

Move your OSCAR_Data folder to wherever you want it to reside.  Start OSCAR.  It will ask if you want to create the OSCAR_Data folder.  Respond "no" and a file open window will give you the opportunity to locate your OSCAR_Data folder in its new location.  It will remember the new location, so all should be well.

There is a command-line way to accomplish the same thing. Let me know if you need that.

Or you can muck with the registry or its equivalent on non-Windows platforms. I don't recommend that approach.
The current version of OSCAR is 1.2.0.  We recommend upgrading from any earlier version.

Useful links
Download OSCAR
Best way to organize charts
How to attach charts to your post

Membership in the Advisory Members group does not imply medical expertise or qualification for advising Sleep Apnea patients concerning their treatment.
Post Reply Post Reply
#7
RE: OSCAR Data location
I agree with GuyScharf. Only one thing more. If the previous location doesn't exist, Oscar ask for it.
So, while Oscar is stopped, you just have to rename the folder and then start Oscar.
From France. English spoken. Equipped since end of 2009. Currently RedMed S9.
Linux user since 2009 --> current main distribution : Xubuntu 18.04
LUG (named ALDIL) Member since 2015. certifications : ITIL © and ISTQB©


Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Help with Oscar/MacAir/cant upload SD card data Remmy 6 104 10-18-2020, 03:09 PM
Last Post: Jeff8356
  Change save location (OSCAR) PaulaO2 10 677 10-14-2020, 10:40 PM
Last Post: Jeff8356
  Clear Oscar of data Lyle 2 106 09-05-2020, 09:57 PM
Last Post: Lyle
  Updated Oscar and data is inaccurate...need help KallyA 27 486 09-05-2020, 03:59 PM
Last Post: KallyA
  Customize Export Data from Oscar? SevereApnea 10 543 08-29-2020, 12:59 AM
Last Post: SevereApnea
  new member and data from CheckMe O2 available for OSCAR AirPress 21 600 08-24-2020, 10:40 AM
Last Post: LE GALIBIER
Question OSCAR doesn't remember SpO2 data folder JimInPT 8 189 08-21-2020, 09:40 PM
Last Post: GuyScharf


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.