Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

OSCAR not reporting Total Time in Apnea
#1
OSCAR not reporting Total Time in Apnea
         I have used Sleepyhead for many years and decided to upgrade and give OSCAR a try. I have a DreamStation Model DSX400H11 with an SD card. I imported my data from my SD card into OSCAR yesterday. However, the "Total Time in Apnea" is not showing up in my OSCAR overview report. The "Total Time in Apnea" has always shown up when I use Sleepyhead. I also imported my SD card data a second time today hoping the "Total Time in Apnea" would maybe show up the second time I imported the data from my SD card. Like before, the "Total Time in Apnea" shows in the Sleepyhead overview report, but does not show in the OSCAR overview report. I believe the "Total Time in Apnea" is on the SD card because it shows up in SleepyHead.

Does anyone have any ideas, suggestions, or solutions on how I can fix this problem? Is the newer OSCAR really worth the extra effort to try and fix this problem or should I just stick with using SleepyHead? I also noticed in comparing the 2 attached screenshots there is also data missing in the Tidal Volume and Respiratory Rate. (I was using a different CPAP machine on 7-16-20 to about 8-5-20 and this is what there is no data during these periods of time) Do you think the SD card is bad? 

Any help would be greatly appreciated,
Thanks!
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#2
RE: OSCAR not reporting Total Time in Apnea
Hi BrainFog! - Welcome

Have you checked the display options in the lower right to see if this parameter is checked?
Crimson Nape
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com
___________________________________
Useful Links -or- When All Else Fails:
OSCAR Chart Organization
Attaching Images and Files on Apnea Board
Beginner's Guide to Sleepyhead and OSCAR
Apnea Helpful Tips

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#3
RE: OSCAR not reporting Total Time in Apnea
     Yes Sir, I have done everything I can think of except stand on my head.
Post Reply Post Reply
#4
RE: OSCAR not reporting Total Time in Apnea
Oscar does not report total time in apnoea as the durations of events are not provided by the Dreamstation and sleepyhead was arbitrarily applying durations that did not exist this data removal has effected the total time in apnoea graphs.
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#5
RE: OSCAR not reporting Total Time in Apnea
Thank you for the explanation. Are you also saying the "Total Time in Apnea" as reported by Sleepyhead in the past is not reliable or trustworthy? I was thinking the "Total Time in Apnea"  was an important reporting feature for me because I have both Sleep Apnea and COPD.

I am in the process of also buying a new machine. I am leaning towards a ResMed Aircurve 10 ST-A. Will OSCAR be able to report "Total Time in Apnea" if I buy this new machine? What do you think is the best NIV for people with both Sleep Apnea and COPD? (This condition is sometimes called the Overlap Syndrome or deadly duo). I will also need to port oxygen into any new machine I buy because I have low oxygen levels while sleeping. Porting in oxygen is normally easy to do with any machine. Does anyone have any recommendations for me? I have read the AVS type machines are not recommended for people with COPD. Is there any truth to this statement?

Thank you again!
Post Reply Post Reply
#6
RE: OSCAR not reporting Total Time in Apnea
I noticed this morning when I imported my data into OSCAR the last few days of Total Time in Apnea is now showing in the Overview Report. I did change a few of the settings in the preferences area. I am now wondering why the Total Time in Apnea is not showing for the last 12 months only the last few day. Any ideas?

Thanks,
Rick
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Oximeter upload - double sample time? klauskinski 3 80 11-22-2020, 05:39 AM
Last Post: klauskinski
  OSCAR Glitch OR Machine Settings / Time Issue DenverAPAP 4 78 11-16-2020, 01:01 PM
Last Post: DenverAPAP
  CSR Category Not Reporting - Airsense 10 Autoset DenverAPAP 6 96 11-11-2020, 02:47 PM
Last Post: DenverAPAP
  oscar reports duplicate sessions, doubles ahi, retains correct usage time sheepless 13 296 09-04-2020, 11:12 PM
Last Post: GuyScharf
  Multiple Machines over Time GWild 2 154 09-04-2020, 02:57 PM
Last Post: jaswilliams
  How does OSCAR tell clear-airway apnea apart from obstructive apnea? Traveler58 10 323 08-17-2020, 05:43 PM
Last Post: GuyScharf
  OSCAR - Overview Report "Total Time in Apnea" Graph not Populating Synestheat 6 214 07-31-2020, 06:46 AM
Last Post: Synestheat


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.