Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

PR System One Auto with Bipap?
#1
Me again. My borrowed system just gave me Bi-pap report on sleepyhead.This is a Remstar Auto A flex. I CHECKED THE manual nothing about bi-pap. This also happenned one night last week. I thought I pushed a wrong button.
Normally the report says Auto cpap. Is this why I had such a rough night?
2010 sleep study 63 AHI, 2014 3.0
Post Reply Post Reply
#2
(04-02-2014, 07:34 AM)readyforsleep Wrote: Me again. My borrowed system just gave me Bi-pap report on sleepyhead.This is a Remstar Auto A flex.
This is NOT your regular machine? It's a loaner while yours is in for repairs or some such thing????

Or is this your REGULAR system????

Which version of SleepyHead are you using? And have you looked at the same data in Encore???

Finally, check the model number on the MACHINE itself. Take the water tank out of the humidifier and turn the machine over and look for the model number. It will have some letters with a three digit number in the middle. What's the three digit number?

Post Reply Post Reply
#3
Correction Bi-level not bipap.

Yes, this is a loaner macine so I can get some data before my doctors appontment
on April 11th.
I own a cpap - the brick version The borrowed macine is a ds560.
sleepy head is the most recentversion.
what is bilevel?
2010 sleep study 63 AHI, 2014 3.0
Post Reply Post Reply


#4
(04-02-2014, 08:42 AM)readyforsleep Wrote: Correction Bi-level not bipap.

Yes, this is a loaner macine so I can get some data before my doctors appontment
on April 11th.
I own a cpap - the brick version The borrowed macine is a ds560.
sleepy head is the most recentversion.
what is bilevel?

The DS560 is the System One AUTO CPAP. It does NOT have any bi-level (BiPAP) capabilities. My guess is that you've hit some kind of SleepyHead bug if SH is trying to say the machine is a BiPAP.

Now if the DS560 is running in AUTO mode, you will have a min pressure and a max pressure setting. That's not the same the EPAP/IPAP settings a BiPAP uses. In Auto mode, there's one pressure level, but the one pressure level is allowed to auto adjust from the min pressure setting to the max pressure setting.

Have you downloaded Encore to see what it reports?

Note on PR model numbers:
Model DS 460 is the CPAP PRO that records full efficacy data
Model DS 560 is the AUTO CPAP, a full-flegded APAP
Model DS 660 is the BiPAP PRO---a fixed pressure bi-level device
Model DS 760 is the BiPAP AUTO---an auto adjusting bi-level device
Post Reply Post Reply
#5
Ill download encore and letyou know.thanks.
2010 sleep study 63 AHI, 2014 3.0
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Bipap AVAPS problems samianwardcummings 12 394 6 hours ago
Last Post: samianwardcummings
  Future BiPAP user.. Which machine to ask for? Herb 18 361 8 hours ago
Last Post: Herb
  Newbie DreamStation Auto BiPAP with humidifier and heated tube DSX700T11 que0x 8 500 03-27-2017, 05:37 PM
Last Post: SarcasticDave94
  [CPAP] System One ldanielle01 26 556 03-27-2017, 01:26 PM
Last Post: Marillion
Question How to get prescription for auto-BiPAP machine? rbwilli 23 986 03-25-2017, 05:14 PM
Last Post: Herb
  BiPAP as Back UP Machine holden4th 2 118 03-21-2017, 03:48 AM
Last Post: holden4th
  New to Bipap, 4 years on Cpap Fabby 28 1,127 03-20-2017, 08:05 AM
Last Post: Fabby

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.