Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

PRS1 550 A Flex Issue
#11
(06-19-2015, 11:20 AM)Sleeprider Wrote: The 550 series machines have a defect that was fixed in later models. The system board has a mounting hole over the top of the sensors, but no screw was inserted at the factory. The system board has a habit of lifting up just far enough to disengage the sensors causing the error. The solution is very easy. Open the case, locate the hole and insert a screw. You need some long shaft torx drivers to do this. It's this hole on the right side of the board with the mounting hole under it:

[Image: noscrew_zpsggi268nc.jpg]

Put a #8 X 1/2 sheet metal screw in it

[Image: screw_zpsfqjtani3.jpg]

Sleeprider, I took the cover off and it appears the board is attached to the cover. I see the hole you are talking about and the stem coming out of the blower tube, but it appears this is pretty well fixed to the underside of the cover.

Please let me know if I am missing something, and I really appreciate your time.

[Image: e52427a1-13cf-44c9-bba1-5ea263e6bc3a_zpsghevemor.jpg]

Post Reply Post Reply
#12
It looks like we're looking at the underside of the board in the picture I posted. The holes by the blower output on the right side of your picture are the sensors that need to be in good contact with the main board, and the hole you pointed to should be firmly attached to the mounting hole visible in the upper right. It appears you went in from the other direction.

Pull the knob off (just pull straight up and it will come off):
Use a torx 15 screwdriver to take the two screws out of the bottom:

This should allow you to lift off the top and see the top of the main board as pictured.
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [CPAP] AirSense 10 Recall issue in Canada josephww 3 114 1 hour ago
Last Post: josephww
  Wireless connection issue in Canada on AirSense 10 Autoset? josephww 11 205 Today, 12:27 AM
Last Post: Mogy
  [Equipment] Respironics Remstar auto A- flex humidifier stopped working Reddog 4 103 09-19-2017, 09:29 AM
Last Post: Sleeprider
  [Admin Note] WANTED: CLINICIAN SETUP MANUAL for 60-series PR System One REMstar Plus w/ C-Flex SuperSleeper 4 300 08-27-2017, 09:06 PM
Last Post: Galactus
Question S9 humidifier issue Bradsky 7 176 07-31-2017, 04:11 PM
Last Post: Bradsky
  How to change Remstar Auto A-Flex to English language Mike2630 5 202 07-31-2017, 12:06 AM
Last Post: Mike2630
  URGENT issue FAA approval for international travel? NCZzzz 14 1,537 07-29-2017, 12:52 PM
Last Post: David Govan

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.