Post Reply 
PRS1 Set up question...
Author Message
cam Offline

Preferred Members

Posts: 30
Joined: Jan 2013

Machine: Philips Pro Respironics System One with Heated Tube
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Philips comfort gel
Humidifier: integrated
CPAP Pressure: 9
CPAP Software: Not using software

Other Comments:

Sex: Male
Location: Port Credit, Ontario

Post: #1
PRS1 Set up question...
Hello All!
Well ...finally got my Philips Respironics with the heated hose yesterday. When I brought it home, I coudn't access the 'Text' menu and had the 'Graphic' (icons) display. I called the supplier and they talked me how to change it over the phone but instead of pressing the control knob and ramp button simultaneously in the Set-up mode I was pushing them in the Therapy mode. When I told them it wasn't working (no beep) they said to make sure I was in the Set-up mode. It worked fine then. I was just wondering if I may have possibly reprogrammed or screwed something up when I pushed the buttons in the alternate mode. It seems to work perfectly well and I am very pleased with it.
03-26-2013 05:04 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
zonk Offline

Advisory Members

Posts: 7,908
Joined: Feb 2012

Machine: A10 AutoSet
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Activa LT
Humidifier: Integrated /ClimateLineAir
CPAP Pressure: 9/13
CPAP Software: ResScan

Other Comments: CPAP since Nov 2010

Sex: Male
Location: Australia

Post: #2
RE: PRS1 Set up question...
I don,t use your machine, This setup instruction and video might be of some help
http://www.apneaboard.com/pr-system-one-...structions

Also the manual is available via email, scroll down to "how to ask for a manual via email"
http://www.apneaboard.com/adjust-cpap-pr...tup-manual
03-26-2013 05:26 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
big_dave Online

Advisory Members

Posts: 409
Joined: Apr 2012

Machine: PR System One DS560
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: F&P Pilairo Q or ResMed Mirage Activa
Humidifier: PR System One
CPAP Pressure: 14 - 20
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: Former ResMed S8 Autoset II user

Sex: Male
Location: Eugene, Oregon

Post: #3
RE: PRS1 Set up question...
You may want to go into the setup menu and write down all the settings for future reference. Usually the only critical setting is the pressure. The rest either are comfort settings or they control what shows up on the display, so if the machine feels OK, it is OK. (Bilevel and ASV machines have more complex settings that control the therapy). If you want to understand the settings, request the provider's manual as zonk suggested.
03-26-2013 05:45 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
PaulaO2 Offline
Wiki Editor
Moderators

Posts: 8,064
Joined: Feb 2012

Machine: S9 Autoset
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F&P Simplus
Humidifier: H5i
CPAP Pressure: 14-20
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: Ehlers-Danlos Syndrome, Hypermobility Type; chronic sarcasm

Sex: Undisclosed
Location: western NC, USA

Post: #4
RE: PRS1 Set up question...
Writing it down is a good idea, Dave! I may do that myself.

PaulaO2
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com


Breathe deeply and count to zen.

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
03-26-2013 06:45 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
zonk Offline

Advisory Members

Posts: 7,908
Joined: Feb 2012

Machine: A10 AutoSet
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Activa LT
Humidifier: Integrated /ClimateLineAir
CPAP Pressure: 9/13
CPAP Software: ResScan

Other Comments: CPAP since Nov 2010

Sex: Male
Location: Australia

Post: #5
RE: PRS1 Set up question...
On the S9, you can view the setting and sleep reports from advanced Info menu
[No need to go to clinical menu]
03-26-2013 06:52 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
cam Offline

Preferred Members

Posts: 30
Joined: Jan 2013

Machine: Philips Pro Respironics System One with Heated Tube
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Philips comfort gel
Humidifier: integrated
CPAP Pressure: 9
CPAP Software: Not using software

Other Comments:

Sex: Male
Location: Port Credit, Ontario

Post: #6
RE: PRS1 Set up question...
(03-26-2013 05:04 PM)cam Wrote:  Hello All!
Well ...finally got my Philips Respironics with the heated hose yesterday. When I brought it home, I coudn't access the 'Text' menu and had the 'Graphic' (icons) display. I called the supplier and they talked me how to change it over the phone but instead of pressing the control knob and ramp button simultaneously in the Set-up mode I was pushing them in the Therapy mode. When I told them it wasn't working (no beep) they said to make sure I was in the Set-up mode. It worked fine then. I was just wondering if I may have possibly reprogrammed or screwed something up when I pushed the buttons in the alternate mode. It seems to work perfectly well and I am very pleased with it.

To clarify...all the settings are as preferred now but was worried that I may have screwed up the circuitry or something by depressing both knobs in another mode instead of the Set-up mode.
03-27-2013 08:19 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
archangle Offline
Wiki Editor
Advisory Members

Posts: 3,159
Joined: Feb 2012

Machine: ResMed S9 AutoSet
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: ResMed Swift FX
Humidifier: ResMed S9 H5i
CPAP Pressure: 16-20
CPAP Software: ResScan SleepyHead EncoreBasic

Other Comments: Happy PAPper

Sex: Undisclosed
Location: USA

Post: #7
RE: PRS1 Set up question...
(03-27-2013 08:19 AM)cam Wrote:  To clarify...all the settings are as preferred now but was worried that I may have screwed up the circuitry or something by depressing both knobs in another mode instead of the Set-up mode.

Don't worry, the self destruct function requires confirmation by another bridge officer. SHa_biggrin5

The only damage you can do is to set one of the settings wrong. It can be pretty interesting to try and fix if you set the language display to Chinese, though.

Get the free SleepyHead software here.
Useful links.
Click here for information on the main alternative to CPAP.
If it's midnight and a DME tells you it's dark outside, go and check it yourself.
03-27-2013 12:18 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Quick Setup question for PRS1 OMyMyOHellYes 15 613 07-31-2016 09:10 PM
Last Post: Ghost1958
  PRS1 sponge filter popping out. The cause and the fix. Ghost1958 27 4,275 01-30-2016 03:10 PM
Last Post: GPSMapNut
  PRS1 wheezing Sound xxl 7 890 10-25-2015 07:15 PM
Last Post: zonk
  PRS1 bipap auto vrs AirCurve 10 vauto Winkin' 6 1,498 07-18-2015 11:52 AM
Last Post: PaytonA
  PRS1 550 A Flex Issue JerryLeeK9 11 1,696 06-20-2015 07:46 PM
Last Post: Sleeprider
  broadband oximeter modem for PRS1 car54 0 495 03-07-2015 12:47 PM
Last Post: car54
  Epiphany on PRS1 Noise archangle 11 1,983 01-10-2015 11:19 AM
Last Post: OpalRose

Forum Jump:

Who's Online (Complete List)