Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
#1
Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
Is it possible to permanently disable ResMed AirSense 10 AutoSet cellular rather than just putting it into airplane mode and getting prompted occasionally to turn it back on? I'm not working with a DME or RT and would prefer to just shut off permanently rather than getting a prompt all the time. Haven't been able to find a way to do that?
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#2
RE: Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
Found this link to a thread on this board.

http://www.apneaboard.com/forums/Thread-...irsense-10
Post Reply Post Reply
#3
RE: Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
It was my gut feeling that ResMed monitored your equipment regardless if there was a physician or DME attached to the account or not and that the data went into their massive research database. (https://www.resmed.com/epn/en/healthcare...earch.html) Therefore, in the interest of science and the development of better sleep apnea solutions, I decided to leave mine activated whether or not some DME is looking over my shoulder.
"The object in life is not to be on the side of the majority, but to escape finding oneself in the ranks of the insane." -- Marcus Aurelius
Post Reply Post Reply
#4
RE: Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
It's not clear to me whether someone has to pay a subscription fee (paid on the backend by insurance) for that data service, or if ResMed just has some kind of sweet deal for every machine to call back to the mother ship.

Note also that firmware updates happen over that plan, so you'd miss out on those. That said, haven't heard of bugs with these machines.
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#5
RE: Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
You have to removed the outer shell of it and mess with the circuit/wiring. While I *could* do that, I've opted to just trust & believe in Airplane Mode.
Post Reply Post Reply
#6
RE: Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
You can't disable it until after the warranty period or it voids the warranty. Unfortunately, the modem is the primary culprit, outside of power surges, that will fry the board, so if you aren't using it, no real reason to have it.
Post Reply Post Reply
#7
RE: Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
Are you saying the cellular modem fries the main board often? Is this based on info from a repair shop?
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#8
RE: Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
Yes, that is what the repair people at my DME have noticed. It doesn't happen often (they get very few Resmed machines in for repair), but the modem overheating seems to be a problem with machines that were sold in the first 2 years of availability of the Airsense series. Don't know why - they just send the machine in for a board replacement.

Unless people COMPLAIN to Resmed, they won't make any changes. I've complained myself that the modem should come shut off and I as a consumer, can decide if I want to turn it on, not the other way around. With my brother's Respironics machine, we just tossed the modem into the bag after the DME sent in the compliance report.
Post Reply Post Reply
#9
RE: Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
(03-13-2019, 10:49 AM)Mosquitobait Wrote: Unless people COMPLAIN to Resmed, they won't make any changes. I've complained myself that the modem should come shut off and I as a consumer, can decide if I want to turn it on, not the other way around.  With my brother's Respironics machine, we just tossed the modem into the bag after the DME sent in the compliance report.

Unfortunately, ResMed (and Phillips) does not consider the end-user the customer. They consider the Doctors and DMEs the customer.
Post Reply Post Reply
#10
RE: Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
(03-06-2019, 03:09 PM)nbarday Wrote: It's not clear to me whether someone has to pay a subscription fee (paid on the backend by insurance) for that data service, or if ResMed just has some kind of sweet deal for every machine to call back to the mother ship.

Note also that firmware updates happen over that plan, so you'd miss out on those. That said, haven't heard of bugs with these machines.

I bought my machine outright, no prescription, and without a DME... so my guess would be that they have some kind of sweet deal.  It updates MyAir with my info every morning, never cost me a cent.
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Please can you help me adjust my airsense 10 autoset Apneabeater 18 462 1 hour ago
Last Post: Sleeprider
  Resmed Airsense 10 Humidifier Settings For Comfort louman1961 5 112 Yesterday, 10:46 PM
Last Post: Cpapian
Angry ResMed AirSense 10 Burn Smell bsullivan 28 1,686 Yesterday, 01:26 PM
Last Post: bsullivan
  autoset for her cpapnovice 4 146 09-21-2020, 12:02 AM
Last Post: Cpapian
  Help with settings on Resmed AirSense 10 Christyjack 2 142 09-19-2020, 04:00 PM
Last Post: Christyjack
  [Equipment] Resmed AirSense 10 Autoset problems obieephyhm 6 246 09-13-2020, 12:35 PM
Last Post: staceyburke
Exclaimation Warning - Resmed Airsense 10 Autoset SD data management becker44a 7 293 09-13-2020, 03:13 AM
Last Post: SevereApnea


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.