Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
#11
RE: Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
(03-13-2019, 01:29 PM)Dog Slobber Wrote: Unfortunately, ResMed (and Phillips) does not consider the end-user the customer. They consider the Doctors and DMEs the customer.

That sounds just about right. However, they will talk to us over here, but whether anything gets passed on to the boffin's is questionable.
I have had a few responses from ResMed UK. They say they will pass on all comments, but you have to take their word for it.
I am NOT a doctor.  I try to help, but do not take what I say as medical advice.


Every journey, however large or small starts with the first step.

Sleep-well
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  
#12
RE: Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
(03-13-2019, 02:12 PM)CHanlon Wrote: I bought my machine outright, no prescription, and without a DME... so my guess would be that they have some kind of sweet deal.  It updates MyAir with my info every morning, never cost me a cent.

Yeah, but I'm guessing that you didn't sign a HIPAA authorization when you bought the machine, so I'm not sure if ResMed can legally use your data until you sign up with your DME, Doctor and/or the MyAir app. The MyAir app doesn't display any data from before you sign up -- but, that may be to prevent an end user from seeing a previous users details.
Post Reply Post Reply
#13
RE: Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
I just got a new Airsense 10 for her. The Cpap shop in Toronto, Ontario told me that they pay money to Resmed for all of their cpaps. Resmed requires that fee for the celluar card to work. I discovered that Telus is the provider on a 3G network. The signal is -81dbm in my house which is considered as being good. Not sure if the CRTC allows data transmission. I was also informed that my warranty is 3 years. Any cpap machine can be replaced after 5 years. All the Cpap shop does is says that the machine is not working and Ohip (Ontario insurance) will cover 75% of the cost.
Post Reply Post Reply
#14
RE: Permanently Disable ResMed AirSense 10 AutoSet Cellular?
If you want to complain in Canada then here is the link

Canadian Radio-television and Telecommunications Commission complaints  Write and fill about ResMed transmitting data

https://applications.crtc.gc.ca/question...1574888467


Remember that the provider is  Telus on a 3G network with -81dbm which is a good signal.
Report by Using privacy of data,  Especially  if you never signed up for data transmission.
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Graph of my first 2 night with ResMed AirSense 10 AutoSet Rocktaze 12 357 01-17-2020, 08:27 AM
Last Post: snoringgiraffe
  ResMed AirSense 10 Machine Lifespan? dreamstream 8 245 01-16-2020, 11:54 AM
Last Post: dreamstream
  Resmed Airsense 10 Auto comfort response setting? Davidacarrick 2 138 01-14-2020, 07:21 AM
Last Post: Coffee Man
  ResMed AirSense 10 - Is Cool-down Mode Necessary dreamstream 1 136 01-12-2020, 12:46 PM
Last Post: Sleeprider
Question Resmed S9 Autoset System Error xxl 4 119 01-08-2020, 01:18 AM
Last Post: xxl
  Resmed Autoset 10 alarm sound Ibiban 18 6,021 01-07-2020, 06:23 PM
Last Post: SarcasticDave94
  Dream station APAP uses less pressure than ResMed AirSense APAP? mjrPdqkLguUgGLE 5 187 01-06-2020, 02:05 AM
Last Post: jaswilliams


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.