Post Reply 
Problem with PR ONE card
Author Message
geopal Offline

New Members

Posts: 2
Joined: Nov 2012

Machine: CPAP
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Swift FX
Humidifier: none
CPAP Pressure: 5-9
CPAP Software: Not using software

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #1
Problem with PR ONE card
I am not sure whether i got the slide on the SD CARD of my PR ONE Auto CPAP on the right position (unlock). If I have mistaken and left it on the "lock" side, will the device warn me that it is not writing any data on the card? And if yes, is the data stored in the device so that I can download my data?

My problem is that I try to download the data to my PC and SD card is not readable at all Sad
11-09-2012 04:34 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
zonk Offline

Advisory Members

Posts: 7,908
Joined: Feb 2012

Machine: A10 AutoSet
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Activa LT
Humidifier: Integrated /ClimateLineAir
CPAP Pressure: 9/13
CPAP Software: ResScan

Other Comments: CPAP since Nov 2010

Sex: Male
Location: Australia

Post: #2
RE: Problem with PR ONE card
I don,t use PRS1 but if put the card in locked position in my S9 .... the S9 would not accept the card and tell me to remove the card and unlock

the machine store the data and when the card inserted would write the data on the card but for detailed data with graph ... the card have to be in the machine while sleeping

turn the machine upside down bottom (remove the water tank first if using humidifier) and look at the label ...what does say ... 550 or 560

what software are you using?
11-09-2012 05:24 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
sarah Offline

New Members

Posts: 3
Joined: Mar 2012

Machine: PR System One RemStar Pro w/ C-Flex+
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: Resmed Swift FX
Humidifier: PR System One Heated
CPAP Pressure: 8.0
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments:

Sex: Undisclosed
Location:

Post: #3
RE: Problem with PR ONE card
(11-09-2012 04:34 AM)geopal Wrote:  My problem is that I try to download the data to my PC and SD card is not readable at all Sad

The position of the lock slider will not effect whether the card is readable. It only affects the write-ability. If your CPAP machine had not been writing data to the card, I would not expect your PC to say that the card is "unreadable", just that there was no data to read.

The PRS1 doesn't tell you if your card is locked when you put it in the slot; however, you can go to Info/Status in the menus and it will tell you there.

With regard to the SD card slider, the position closest to the edge of the card with the electrical contacts is "unlocked" and the position away from that end is "locked".
11-09-2012 03:26 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
zonk Offline

Advisory Members

Posts: 7,908
Joined: Feb 2012

Machine: A10 AutoSet
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Activa LT
Humidifier: Integrated /ClimateLineAir
CPAP Pressure: 9/13
CPAP Software: ResScan

Other Comments: CPAP since Nov 2010

Sex: Male
Location: Australia

Post: #4
RE: Problem with PR ONE card
geopal and sarah
Welcome
[Image: SD_memory-lock.jpg]
Card Locking Feature
On most SD memory cards, there is a sliding "lock" on the left side of the card. When moved downward to the "lock" position, data can be read from the card, but new data cannot be written to the card. When moved up to the "unlocked" position, data can be either read or written to the card. When used in conjunction with a data-recording CPAP machine, it is important to make certain that the SD card remains in the "unlocked" position so the machine can record patient data to the memory card.
http://www.apneaboard.com/wiki/index.php?title=Sd_card
11-09-2012 03:35 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
trish6hundred Offline

Advisory Members

Posts: 6,448
Joined: May 2012

Machine: Resmed S9 AutoSet for Her
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Fisher & Paykel Simplus
Humidifier: H5i Heated Humidifier
CPAP Pressure: 10 - 7-20 Cm H2O
CPAP Software: Not using software

Other Comments: I started CPAP in 2008. Totally blind since birth.

Sex: Female
Location: Missouri, USA

Post: #5
RE: Problem with PR ONE card
Hi geopal and sarah,
WELCOME! (both of you,) to the forum.!
Best of luck to you both with your CPAP therapy.

trish6hundred
11-09-2012 04:11 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
PaulaO2 Offline
Wiki Editor
Moderators

Posts: 8,065
Joined: Feb 2012

Machine: S9 Autoset
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F&P Simplus
Humidifier: H5i
CPAP Pressure: 14-20
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: Ehlers-Danlos Syndrome, Hypermobility Type; chronic sarcasm

Sex: Undisclosed
Location: western NC, USA

Post: #6
RE: Problem with PR ONE card
Just in case you didn't realize it, you need a software program to view the data. You just can't open it from the card. Your profile doesn't say which machine you have but you say in the first post you have a PRS1. In that case, you can use SleepyHead (but will need a patch if yours is a x60 model) or the Encore software.

PaulaO2
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com


Breathe deeply and count to zen.

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
11-09-2012 04:36 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
geopal Offline

New Members

Posts: 2
Joined: Nov 2012

Machine: CPAP
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Swift FX
Humidifier: none
CPAP Pressure: 5-9
CPAP Software: Not using software

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #7
RE: Problem with PR ONE card
Thanks for your replies. Of course I'm using the ENCORE software to read my card (lol), however last time I removed to download data, i dont remember when I put it back if i had changed the lock position of the card. So my question is, IF i inserted the card in the lock position, so that the device could not write on it, would it still store the data in the device or is my data lost?
11-10-2012 05:13 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
zonk Offline

Advisory Members

Posts: 7,908
Joined: Feb 2012

Machine: A10 AutoSet
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Activa LT
Humidifier: Integrated /ClimateLineAir
CPAP Pressure: 9/13
CPAP Software: ResScan

Other Comments: CPAP since Nov 2010

Sex: Male
Location: Australia

Post: #8
RE: Problem with PR ONE card
(11-10-2012 05:13 AM)geopal Wrote:  So my question is, IF i inserted the card in the lock position, so that the device could not write on it, would it still store the data in the device or is my data lost?
Yes data would be stored in the device but flow data written directly on the card and cannot be recovered if the card is left out accidentally or inserted in locked position. next time unlock the card and insert into the machine ... see what data the machine write on the card
11-10-2012 05:59 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
jfmusil Offline

Preferred Members

Posts: 50
Joined: Jul 2012

Machine: REMstar Auto A-flex 560P
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: RESMED Quattro
Humidifier: System One
CPAP Pressure: 12
CPAP Software: SleepyHead EncoreViewer

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #9
RE: Problem with PR ONE card
EncoreViewer does not work with the new Series 60 machines.
11-10-2012 10:02 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
Sleepster Offline
Wiki Editor
Moderators

Posts: 4,994
Joined: Feb 2012

Machine: ResMed AirCurve10 VAuto
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F&P Simplus
Humidifier: HumidAir and SlimLine Hose
CPAP Pressure: MaxI 13.6 | MinE 5.2 | PS 4.4
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: Diagnosed Nov 2011. Conquered aerophagia.

Sex: Male
Location: Houston, Texas

Post: #10
RE: Problem with PR ONE card
(11-10-2012 05:13 AM)geopal Wrote:  Thanks for your replies. Of course I'm using the ENCORE software to read my card (lol),

Which Encore are you using?

What's the model number of your machine?

People are asking these questions because we need the information to be able to answer your questions.

Please take the time to enter this information into your profile as it will help us help you.

If you slept with the data card removed, or in the locked position, some data will be lost.

Sleepster
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com


INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
(This post was last modified: 11-10-2012 11:47 AM by Sleepster.)
11-10-2012 11:47 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Long time CPAP user now with a problem PrkChps 4 55 Today 06:21 PM
Last Post: chill
  Problem with DreamWear Mask Judy1843 5 288 11-30-2016 04:03 AM
Last Post: holden4th
  New User Problem with BiPAP AVAPS - Part 1 jmayer180 35 1,301 11-27-2016 09:50 AM
Last Post: jmayer180
  Totally Confused by Airsense 10 Data - Centrals - Problem machine... ? mymontreal 20 1,009 11-20-2016 08:07 AM
Last Post: Rcgop
  ResMed Airsense 10 Setting Date Problem Reuven Gruber 6 299 11-16-2016 04:13 PM
Last Post: Sleeprider
  [CPAP] ResMed Air Sense 10 Auto Off Problem Buddie43 16 3,256 11-12-2016 02:51 PM
Last Post: sonicboom
Gross RERA Problem SideSleeper 24 1,027 11-02-2016 04:11 AM
Last Post: holden4th

Forum Jump:

Who's Online (Complete List)