Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Problems Getting Into Provider Settings [DreamStation]
#1
Hello. New here. Hope all are good and rested.

Just read the instructions on how to get into clinical settings in my DreamStation so I can raise pressure a bit. Getting stuck at the beginning, where it says to plug this and into that and that into this etc etc etc

Am i just supposed to plug machine in as I would regularly if I were going to use it - or is there a different way it should be all plugged in?
There's also no plug on the back as instructions in this site and my Provider Guide say to use.
I do have it plugged in regularly in a socket that is not connected to a light switch, as instructions say.

Turned on machine (that's what they mean by "power up", right? Then pressed down the 2 buttons on the machine it said to, and nothing happened.

Any suggestions?
Thank you
Post Reply Post Reply
#2
Welcome!

Not familiar with that machine but this whole thread may help, read both pages for more tips.
http://www.apneaboard.com/forums/Thread-...eamstation

I'd suggest writing down or taking a photo of all original settings as you feel your way around the menu, ... you can have a record of your starting point.

Edited after Jimsp1's reply ... forgot to insert the link ... duh!
Post Reply Post Reply
#3
Push the knob to turn on the screen. Then push and hold the knob and ramp button for about 10sec. You'll see the screen change.
Post Reply Post Reply


#4
Hi Hopefullady,
WELCOME! to the forum.!
Much success to you with your CPAP therapy and good luck getting your machine set up.
Hang in there for more answers to your questions.
trish6hundred
Post Reply Post Reply
#5
Welcome to ApneaBoard Hopefullady! Hope you get all your questions answered and good luck with your therapy!
APNEABOARD - A great place to be if you're a hosehead!! Rolleyes

-------------------------------------------------------------------------------------------------
EVERY ACCOMPLISHMENT BEGINS WITH THE DECISION TO TRY!
Post Reply Post Reply
#6
Thank you all so much!

I DID IT!!! With your help I changed my bottom pressure from 5 to 6.5!!!

Ok, a few things here to help others with DreamStation:

- Just plug in machine as you would normally. (As the instructions for getting into clinician mode here say, plug it into a socket that is not controlled by a light switch).
- Make sure screen is set to "MY INFO". This makes a difference.
- hold down ramp and push in button for TEN SECONDS, not five (or for however long it takes).

I have some questions I'll top-post in a new thread.

Signed,
Ms. Empowered
Post Reply Post Reply




Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  3 Nights in…Need Settings Advice bnephew 19 508 3 hours ago
Last Post: bnephew
  CPAP settings recommendation? nosleeptilbklyn 3 111 Yesterday, 08:52 AM
Last Post: bonjour
  Respironics Dreamstation problems Rimaggio 2 99 09-24-2017, 11:39 PM
Last Post: trish6hundred
Question [Health] DreamStation AHI Math PaulKiser 3 120 09-23-2017, 05:30 PM
Last Post: Sleeprider
  DreamStation MODEL Number Question NickAsleep 9 558 09-23-2017, 09:09 AM
Last Post: SarcasticDave94
  Noisy DreamStation BandMom 40 13,347 09-21-2017, 01:58 PM
Last Post: Sleeper3
  [Equipment] DreamStation Auto Humidification problem Giasdaddy2010 15 5,994 09-20-2017, 05:13 AM
Last Post: Healthkares

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.