Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Questions about Resmed Airsense 10 Autoset
#1
Question 
I recently bought a Resmed Airsense 10 Autoset. I know it has a powersave feature but would it be better to unplug it after use or just leave it plugged it the wall socket?

Since I do not live in the US and cannot use the auto syncing of sleep therapy data - will the Resmed 5.3 software work with my device?

Sleep-well
Post Reply Post Reply
#2
Good machine!!

Yes, Rescan 5.3 will work with your shiny new APAP....So will Sleepyhead latest testing version.

It would be good to leave it plugged in for about an hour after cessation of use to allow it to use its blower to keep the innards dried out. I do not remember the exact period that the blower runs for after shut down but an hour should be sufficient.

Best Regards,

PaytonA
Post Reply Post Reply
#3
(03-01-2015, 06:41 PM)sleepless-in-manila Wrote: I recently bought a Resmed Airsense 10 Autoset. I know it has a powersave feature but would it be better to unplug it after use or just leave it plugged it the wall socket?

Since I do not live in the US and cannot use the auto syncing of sleep therapy data - will the Resmed 5.3 software work with my device?

Sleep-well

Welcome!
Yes just leave it plugged in. and ResScan will work with your SD card, just remember to lock the sd card before you plug it into your computer card reader and unlock when you put it back in your Airsence Autoset 10.
Sleep-well
Post Reply Post Reply


#4
Also you may what to try Sleepyhead some of us like to use it more than ResScan , I do have both but between MyAir and Sleepyhead I rarely use ResScan.
Post Reply Post Reply
#5
Hi sleepless-in-manila,
WELCOME! to the forum.!
I leave mine plugged in all the time.
Hang in there for more responses to your post and much success to you with your CPAP therapy.
trish6hundred
Post Reply Post Reply
#6
Thanks for the warm welcome guys.

In the daily report, what do they mean with "usage rate"? Coz if I sleep at midnight and wake up at 6 am - my usage rate is just half the number of hours of the total amount of sleep I got that night. Can anyone clear this up?
Post Reply Post Reply


#7
(03-02-2015, 06:07 PM)sleepless-in-manila Wrote: Thanks for the warm welcome guys.

In the daily report, what do they mean with "usage rate"? Coz if I sleep at midnight and wake up at 6 am - my usage rate is just half the number of hours of the total amount of sleep I got that night. Can anyone clear this up?

Did you purchase your A10 from the USA? It sounds like the machine's time is not set to your local time.
Post Reply Post Reply
#8
@mike91326

Yes I had the machine bought in the US. Thats probably it, is it possible to just change the time? How do I do it?
Post Reply Post Reply
#9
Go to the top of this page and click on "CPAP Setup Manuals". Scroll down to "Clinician Setup Manual" (Section Three) for info on how to send an e-mail to get the A-10's clinician manual. That is where you will find how to change the time.
Post Reply Post Reply


#10
(03-02-2015, 07:18 PM)Mike91326 Wrote: Go to the top of this page and click on "CPAP Setup Manuals". Scroll down to "Clinician Setup Manual" (Section Three) for info on how to send an e-mail to get the A-10's clinician manual. That is where you will find how to change the time.

Press on the little round dial while simultaneously holding the "Home" button at the bottom for around 10 secs and the "clinician" setting will come up. From there you can reset the time (and nearly everything else).

Ed Seedhouse
VA7SDH

The above is my opinion.  It is just possible that I may, occasionally, be mistaken.

I am neither a Doctor, nor any other kind of medical professional.

Everything put together sooner or later falls apart.
Your brain is not the boss.
Our forefathers took drugs.
He's no fun he fell right over.
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Question Possible for resmed airsense 10 autoset/Sleepyhead to report false 0.0 AHI? pcplus2 4 146 04-27-2017, 05:47 PM
Last Post: dwd1249
  Noise level of Respironics Dreamstation vs Resmed Airsense 10 scottlink96 50 8,425 04-27-2017, 10:34 AM
Last Post: tonylkc1668
  Time and Date Wrong on Airsense 10 Autoset biyahero 10 393 04-25-2017, 10:03 AM
Last Post: lab rat
Ohmy AirSense 10 Autoset date wrong & I can't fix it Tinkerbell 7 168 04-24-2017, 11:32 AM
Last Post: edfreeman
  Resmed Airsense 10 filters...please help! Clemmy 12 473 04-21-2017, 12:52 AM
Last Post: Mosquitobait
  Resmed Airsense 10 Gregkamp 3 217 04-17-2017, 02:46 PM
Last Post: trish6hundred
  Resmed airsense 10 and wisp help Saxmann 2 248 04-13-2017, 06:25 PM
Last Post: trish6hundred

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.