Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

RERA numbers
#1
I have a Resmed Airsense Autoset 10 machine that I have sent back due to excessive noise, and I now have an identical machine on loan. The loan machine is nearly completely silent, unlike my own machine. Since I have had the loan machine, just on a week, I have been getting RERA numbers in my data varying from .01 to .08. My total AHI has been under 1.0 Could it possibly be the machine causing this, as my settings have not changed.
Post Reply Post Reply
#2
Your loaner may have been one of the older machines that didn't report RERA's. The newer ones, from what I've read here now report RERA's.
OpalRose
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com

How to Organize and Post ScreenShots

http://sleep.tnet.com/resources/sleepyhead/shorganize
https://sleep.tnet.com/reference/tips/imgur

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.




Post Reply Post Reply
#3
If you were downloading the data from the old machine and no RERA reported, maybe its the same as my machine doesn't report RERA but I got the machine from overseas, cannot afford local prices. The newer A10 AutoSet report RERAs
Post Reply Post Reply


#4
The machine I sent back for repair was brand new and purchased in mid November, a 2015 build, and I had no RERA data being recorded on it. The loan machine, which is a 2014 build, has been recording RERA data. Both machines are Resmed Airsense Autoset 10 with identical settings.
Post Reply Post Reply
#5
(12-17-2015, 04:26 PM)JamesW Wrote: The machine I sent back for repair was brand new and purchased in mid November, a 2015 build, and I had no RERA data being recorded on it. The loan machine, which is a 2014 build, has been recording RERA data. Both machines are Resmed Airsense Autoset 10 with identical settings.
If RERAs is important to you, speak with your supplier or/and ResMed. My machine an old US stock, doesn't report RERAs, I assume ResMed sell machines in different countries with some differences. A while back, a member from Australia said his A10 AutoSet (not for Her model) have "AutoSet for her" mode, this machine was intended for sleep lab use or/and rental
Post Reply Post Reply
#6
My recollection is that the Autoset For Her provided RERA data from the beginning, and that the standard AutoSet did not do so until about March or April 2015. At least that is when we first started seeing user-reports of the AutoSet having RERA data. Older stock certainly exists that continued to be sold, and may still be out there. Heck, they're still selling S9s as if they're new.
Post Reply Post Reply




Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  sleapyhead numbers jv61 8 275 04-14-2017, 01:49 PM
Last Post: trish6hundred
  [CPAP] RERA's ? MzRobin28 10 393 03-20-2017, 07:14 AM
Last Post: MzRobin28
  Do large leaks affect AHI numbers? ppca 8 354 03-19-2017, 02:30 AM
Last Post: ppca
  A year later & still not happy with the numbers joyced490 28 1,118 02-28-2017, 10:11 PM
Last Post: Beej
  RERA E.W. 1 165 02-23-2017, 06:24 AM
Last Post: OpalRose
  Advise on AHI numbers Gasman1972 5 382 02-09-2017, 09:29 AM
Last Post: Cranberry Ray
  AHI Numbers While Dreaming harmon k 8 423 01-28-2017, 08:16 PM
Last Post: Beej

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.