Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Remstar quit working
#1
I have a Remstar M-series machine that suddenly stopped working. The power adapter was bad so I replaced it but now it runs until I put on my mask and then it quits, restarts and and runs for about 2 seconds and starts the cycle all over again. If I run the machine without the tubing and mask it will run for a long time until I put my hand over the air outlet. Then it does the very same thing.

Am I just outta luck and need to get a new machine? I mean I guess I should be lucky that this is my first issue in 8 years right?
Post Reply Post Reply
#2
It sounds like something is wrong with the pressure sensor. My guess is that a new machine is in your future. Supplier #2 in the Supplier List at top of page has good deals and a very good reputation if your insurance is not paying for the new machine. It is also a good place to get an inexpensive back-up machine for just this sort of situation.
Post Reply Post Reply
#3
Welcome

Time for a new machine. 8 years -- it's probably dead.

Machines have come a long way in 8 years. The present day machines are more comfortable and the data capability is a tremendous asset in following ones therapy. Depending on your insurance situation, you may need a new sleep study. If your condition is obstructive apnea, you may wish to get an auto PAP.
They can run as a straight CPAP or be set to a range where the machine can adjust pressure as we vary both night by night; and over the longer span of time.
INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply


#4
Hi ropdve,
WELCOME! to the forum.!
Do you get any errors on your screen such as "Service required"?It sounds like you need a new machine.
Hang in there for more responses to your post and good luck on your machine decision.
trish6hundred
Post Reply Post Reply
#5
Hi and welcome to the forum ropdve! Glad you found us. Hope you are able to replace your machine with a much newer one within your budget. Check out the Supplier List in the links at the top of the forum page. Supplier #2 even sells gently used machines. But you might find a good deal at one of the other suppliers for a brand new machine. Best of luck and keep us posted!
APNEABOARD - A great place to be if you're a hosehead!! Rolleyes

-------------------------------------------------------------------------------------------------
EVERY ACCOMPLISHMENT BEGINS WITH THE DECISION TO TRY!
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [Admin Note] WANTED: CLINICIAN SETUP MANUAL for 60-series PR System One REMstar Plus w/ C-Flex SuperSleeper 1 85 08-17-2017, 07:11 PM
Last Post: Galactus
Question [Equipment] trouble moving from RemStar Auto to AirSense 10 jim.evo 45 945 08-14-2017, 04:21 AM
Last Post: holden4th
  Date not Changing on M Series Remstar redmed 1 89 08-04-2017, 08:20 AM
Last Post: Sleeprider
  How to change Remstar Auto A-Flex to English language Mike2630 5 150 07-31-2017, 12:06 AM
Last Post: Mike2630
  REMstar error reading SD Card tewmw 5 176 07-29-2017, 09:47 PM
Last Post: tewmw
  [Equipment] REMstar Pro C-Flex+ service required message Sultec 6 406 07-19-2017, 01:56 PM
Last Post: Sultec
  my first report, ahi down to 15, is cpap working? chicken 27 838 07-19-2017, 06:45 AM
Last Post: quiescence at last

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.