Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

ResMed S9 Clinical Settings
#1
Question 
ResMed S9 Clinical Settings
Hi,

I have just changed from a nasal pillow to the new ResMED F30i face mask.
I changed the mask type in the clinical settings from PILLOW to FACE.
When I did that the Smart Start feature turned OFF  and I can't turn it on (it's "grayed" out)

Any ideas?
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#2
RE: ResMed S9 Clinical Settings
Hi dneilsen4580!  -  Welcome

The SmartStart feature is not compatible with an FFM setting on an S9.  This is listed in the User manual. For some reason, I believe this was changed in the last firmware version on the S9. Mine would not allow me to turn SmartStart on when in the FFM setting, but would work if I set it to either Nasal or Pillows setting. After turning it on, I could switch to the FFM setting, and it would remain active.

- Red
Crimson Nape
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com
___________________________________
Useful Links -or- When All Else Fails:
The Guide to Understanding OSCAR
OSCAR Chart Organization
Attaching Images and Files on Apnea Board
Apnea Helpful Tips

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#3
RE: ResMed S9 Clinical Settings
I have both SmartStart and FFM on my S9.
Sleepster

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#4
RE: ResMed S9 Clinical Settings
Had a chat with a ResMed consultant today.

They advised me that, for the S9 in Australia, the "Full Face" setting is not compatible with "SmartStart".

If a firmware upgrade to allow SmartStart is possible, I am not sure how I would go about getting a firmware upgrade without it costing me money.

I had already asked about getting my machine serviced but the response was "If it's still working properly, then you don't need a service."
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [Pressure] New to CPAP - Need help with pressure settings (ResMed 10 AutoSet) PressurisedPete 6 327 12-05-2022, 05:14 AM
Last Post: PressurisedPete
  [Equipment] Settings on Resmed st-a IVAPS mommadavis 17 563 11-28-2022, 08:17 AM
Last Post: StuartC
  AirCurve 10 ASV settings - Equivalent settings for AirCurve 10 VAUTO Shadowpup 0 196 11-18-2022, 05:04 PM
Last Post: Shadowpup
  A11 clinical menu won't let me save settings SaldusMiegas 4 274 10-27-2022, 01:38 AM
Last Post: SaldusMiegas
  Changing from Philips to Resmed settings help Captain Howdy 22 1,005 08-30-2022, 02:18 AM
Last Post: Captain Howdy
  Opinions on Settings Help Resmed VAuto Johnnyde94 15 713 08-02-2022, 08:46 AM
Last Post: Johnnyde94
  [Equipment] Somnetics Transcend 365 Clinical Menu? flipflop49 10 651 07-30-2022, 11:54 AM
Last Post: flipflop49


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.