Thread Closed 
ResScan CPAP Reporting Software (current version: 5.5) [Archived Discussions]
Author Message
chuck taylor Offline

Members

Posts: 10
Joined: Mar 2014

Machine: resmed s9
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: swift Fx
Humidifier: resmed
CPAP Pressure: 10
CPAP Software: ResScan

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #591
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 4.3)
Well..... I guess thats what I get for letting them, the DME, insurance outfit , and sleep doctor, automatically decide the machine thats best for me. Should have done more research before accepting it. And waking up with all that air blowing in my nose is very irritating. that never happened with the S8 autoset.
I will try to give it back, trade it in.
03-08-2014 09:22 AM
Find all posts by this user

Donate to Apnea Board
DeepBreathing Offline
Wiki Editor
Moderators

Posts: 2,292
Joined: Sep 2013

Machine: Resmed S9 VPAP Adapt
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F&P Simplus
Humidifier: Resmed H5i
CPAP Pressure: EPAP: 9 - 15 PS: 3 - 10
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location: Perth, Western Australia

Post: #592
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 4.3)
(03-07-2014 12:59 PM)chuck taylor Wrote:  Does the resumed S9 escape feature less data output into the ResScan software than does the S9 auto set?
I've set up the new ResScan 4.3 and do not see any detail info like AHI, AI apnea events etc. I used to get all that with my S8 auto set.

G'day Chuck, welcome to the club. Unfortunately the Escape is a bare-bones machine which does not record any detailed data. The Elite and Autoset both give full data capability but the Escape does not.

I don't know your particulars, but if it is possible try to get rid of the escape and get an Elite or (preferably) an Autoset.

Edit: I see that you have replied while I was typing my response. Yes, try to dump the Escape and get something better. And take control of your treatment - it's your life at stake, not the DME's.

DeepBreathing
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com


Bed

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
(This post was last modified: 03-08-2014 09:28 AM by DeepBreathing.)
03-08-2014 09:26 AM
Find all posts by this user
chuck taylor Offline

Members

Posts: 10
Joined: Mar 2014

Machine: resmed s9
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: swift Fx
Humidifier: resmed
CPAP Pressure: 10
CPAP Software: ResScan

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #593
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 4.3)
Is their any medical reason to have a set pressure instead of a range?
I had set the S8 autoset from 7 to 12 which worked fine. Sleep study has me fixed at 10.
Reason I got new sleep study and machine was that I needed a new mask and supplier would not sell it without a new prescription.
03-08-2014 09:33 AM
Find all posts by this user

Donate to Apnea Board
PollCat Offline
Apnea Board Polling Administrator
Monitors

Posts: 1,576
Joined: Feb 2012

Machine: ResMed S9 Autoset
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: ResMed AirFit P10
Humidifier: H5i Cleanable with ClimateLine
CPAP Pressure: 10 - 18
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: CPAP-ing since 1995; Type 2 Diabetes; Chronic Asthma; Gout

Sex: Male
Location: Westfield, IN

Post: #594
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 4.3)
(03-08-2014 09:33 AM)chuck taylor Wrote:  Reason I got new sleep study and machine was that I needed a new mask and supplier would not sell it without a new prescription.

Where are you located, Chuck? I never heard of a DME ordering a new sleep study just because you wanted to change your head-gear. If your in the US, your sleep doc could have supplied you with a script for a mask of your choice.


INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA.
INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
03-09-2014 09:59 AM
Find all posts by this user
Sleepster Offline
Wiki Editor
Moderators

Posts: 4,988
Joined: Feb 2012

Machine: ResMed AirCurve10 VAuto
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F&P Simplus
Humidifier: HumidAir and SlimLine Hose
CPAP Pressure: MaxI 13.6 | MinE 5.2 | PS 4.4
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: Diagnosed Nov 2011. Conquered aerophagia.

Sex: Male
Location: Houston, Texas

Post: #595
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 4.3)
(03-08-2014 09:33 AM)chuck taylor Wrote:  Is their any medical reason to have a set pressure instead of a range?

I think it's an issue of comfort. As long as your set pressure of 10 is not so high that it bothers you, then there's no reason to have an auto-CPAP with a range of pressures.

If your pressure is so high that it's uncomfortable, causing for example aerophagia, then an auto-CPAP with a range of pressures would allow you to spend more time at lower pressures, thus providing some relief.

Sleepster
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com


INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
03-09-2014 10:53 AM
Find all posts by this user

Donate to Apnea Board
scubadown Offline

Members

Posts: 11
Joined: Mar 2014

Machine: ResMed S9 AutoSet
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F&P Simplus
Humidifier: H5i
CPAP Pressure: auto
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location: Merritt Island, FL

Post: #596
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 4.3)
First time poster here. I have had the ResMed S9 AutoSet for two days now. I downloaded the ResScan but it tells me there are no communication drivers loaded so I can not download my SD card. I can see the SD card with Windows Explorer and see that there are files there but can not access them with Res Scan. Do I have to download drivers or do I need a special ResMed SD reader?
(This post was last modified: 03-10-2014 02:34 PM by scubadown.)
03-10-2014 02:25 PM
Find all posts by this user
zonk Offline

Advisory Members

Posts: 7,908
Joined: Feb 2012

Machine: A10 AutoSet
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Activa LT
Humidifier: Integrated /ClimateLineAir
CPAP Pressure: 9/13
CPAP Software: ResScan

Other Comments: CPAP since Nov 2010

Sex: Male
Location: Australia

Post: #597
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 4.3)
(03-10-2014 02:25 PM)scubadown Wrote:  Do I have to download drivers or do I need a special ResMed SD reader?
You don,t need any special card reader, you computer might have an SD card slot
03-10-2014 04:10 PM
Find all posts by this user

Donate to Apnea Board
scubadown Offline

Members

Posts: 11
Joined: Mar 2014

Machine: ResMed S9 AutoSet
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F&P Simplus
Humidifier: H5i
CPAP Pressure: auto
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location: Merritt Island, FL

Post: #598
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 4.3)
I does and I can see the files are there. But on ResScan the download button is grayed out.
03-10-2014 04:35 PM
Find all posts by this user
garymda Offline

New Members

Posts: 2
Joined: Mar 2014

Machine: resmed s9
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: resmed
Humidifier: resmed h5i
CPAP Pressure: 16-20
CPAP Software: Not using software

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #599
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 4.3)
Thanks
Great tool and thanks for the work around on the software that should be given to all users when they buy the machine. its our body not theirs.
we could send the info to the doctor before our visitSmile
03-10-2014 05:10 PM
Find all posts by this user

Donate to Apnea Board
scubadown Offline

Members

Posts: 11
Joined: Mar 2014

Machine: ResMed S9 AutoSet
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F&P Simplus
Humidifier: H5i
CPAP Pressure: auto
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location: Merritt Island, FL

Post: #600
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 4.3)
This is error I get:

"Unable to detect device communications library.

The device communications library is required by ResScan to access data cards and devices.

Please reinstall ResScan to correct this problem. You will not be able to download data or configure device settings until this problem is corrected."

Any suggestions. I just have a standard SD card reader and Windows 7.
03-10-2014 05:46 PM
Find all posts by this user
Thread Closed 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Arrow [Admin Note] ResScan - [version 5.7] SuperSleeper 57 6,949 12-01-2016 12:43 PM
Last Post: SuperSleeper
  ResScan 5.5 cannot run in Windows 10 ant08 6 308 12-01-2016 12:21 PM
Last Post: cbramsey
  ResScan - not supported jmitchell151 2 124 11-23-2016 11:23 PM
Last Post: SuperSleeper
  new ResMed machine and ResScan software issue fluffyetal 1 181 11-18-2016 06:40 AM
Last Post: Sleeprider
  can resscan read cards from two machines whirschb 8 478 11-14-2016 04:03 PM
Last Post: Mosquitobait
Question ResScan=Unable to detect device communications library cobaltpanther 6 590 11-12-2016 02:19 PM
Last Post: Kitalarium
  ResScan Prometheus 4 351 11-04-2016 07:11 PM
Last Post: SuperSleeper

Forum Jump:

Who's Online (Complete List)