Thread Closed 
ResScan CPAP Reporting Software (current version: 5.5) [Archived Discussions]
Author Message
vsheline Online

Advisory Members

Posts: 1,912
Joined: Jul 2012

Machine: S9 VPAP Adapt (USA Model# 36007, not better 36037 or 36067)
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F10 or SimPlus w/ 2Liners. MirageQuatro & Gecko gel pad
Humidifier: H5i
CPAP Pressure: 15 EPAP, PS 5-10
CPAP Software: ResScan

Other Comments: Marfan Syndrome, chronic bradycardia, occasional Cheyne-Stokes Respiration

Sex: Male
Location: California, USA

Post: #891
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 5.3)
(02-04-2015 01:58 PM)metroshane Wrote:  Is there any software that will work on a Mac. The software in the link is an exe (windows) file.

Hi metroshane, welcome to Apnea Board.

ResScan does not need a fast or new computer. ResScan would run fine on any old discarded Windows XP laptop or desktop laying around or that you may be able to pick up for a few dollars at a garage sale or for free.

Or, as an alternative, although ResScan only runs on Windows, it can run on a Windows Virtual Machine running on a Windows emulator running on a Mac. For example, Parallels is a Windows emulation program which runs on a Mac.

Membership in the Advisory Member group should not be understood as in any way implying medical expertise or qualification for advising Sleep Apnea patients concerning their treatment. The Advisory Member group provides advice and suggestions to Apnea Board administrators and staff on matters concerning Apnea Board operation and administrative policies - not on matters concerning treatment for Sleep Apnea. I think it is now too late to change the name of the group but I think Voting Member group would perhaps have been a more descriptive name for the group.
(This post was last modified: 02-06-2015 02:57 AM by vsheline.)
02-04-2015 05:05 PM
Find all posts by this user

Donate to Apnea Board
Borisb Offline

Members

Posts: 5
Joined: Feb 2015

Machine: Resmed auto sense 10
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: Resmed
Humidifier: Resmed
CPAP Pressure: Unsure
CPAP Software: Not using software

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #892
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 5.3)
Hi Folks,

I am new to this and only got my Airsense 10 Autoset about 30 days ago. I set it up fine and was able to connect it to the myair website for reporting but this is inadequate for my needs. I researched and found the link to download ResScan 5.3 on this site and followed the instructions. After a little work, was able to set it up and read the clinicians guide. Can't find any mention of how to connect the unit to the PC software using the cellular/wifi functions of the unit which seem to be working fine with the myair website. Any Ideas? I would greatly appreciate any input on how to make it work as I believe the software should support this?

Thanks,

Boris
(This post was last modified: 02-06-2015 12:46 AM by Borisb.)
02-06-2015 12:45 AM
Find all posts by this user
SuperSleeper Offline

Administrators

Posts: 9,976
Joined: Feb 2012

Machine: PR System One REMstar Auto (DS560)
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: ResMed Mirage Swift II
Humidifier: none
CPAP Pressure: 12.5 - 18.5 cmH20 (auto range)
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: Have diabetes Type II

Sex: Male
Location: Illinois, USA

Post: #893
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 5.3)
(02-06-2015 12:45 AM)Borisb Wrote:  Can't find any mention of how to connect the unit to the PC software using the cellular/wifi functions of the unit which seem to be working fine with the myair website. Any Ideas?

Hi Boris, welcome to Apnea Board!

Your CPAP machine should have an SD card in a slot in the back. You'll need to have an SD memory card reader that attaches to your personal computer via a USB port, and take the SD card out of the machine and place it into the card reader to transfer data between it and the ResScan software.

You can get a standard USB style SD card reader at most electronics stores or on places like Amazon pretty cheap.

SuperSleeper
Apnea Board Administrator
www.ApneaBoard.com


INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.

02-06-2015 07:23 AM
Find all posts by this user

Donate to Apnea Board
eseedhouse Online

Advisory Members

Posts: 882
Joined: Dec 2014

Machine: ResMed Airsense 10 Autoset
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: SimPlus
Humidifier: ResMed
CPAP Pressure: 7-10
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: Also on supplemental O2 at 3L/min. while sleeping.

Sex: Male
Location: Victoria, British Columbia

Post: #894
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 5.3)
There's a little door on the machine at the left side when you are looking at the front panel.

Pry that open and you'll see the slot for the SD card. Press in gently on the card and it will pop out. You'll need a slot for SD cards on your machine or you'll have to buy an SD card reader.

Ed Seedhouse
VA7SDH

I am neither a Doctor, nor any other kind of medical professional.

Actually you know, it is what it isn't.
02-06-2015 01:37 PM
Find all posts by this user
DougB514 Offline

New Members

Posts: 1
Joined: Jan 2015

Machine: ResMed S9
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Respironics
Humidifier: ResMed S9
CPAP Pressure: 5- 20
CPAP Software: ResScan

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #895
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 5.3)
Hi and many thanks for posting this link.

The file downloaded and installed without any errors showing, however, I'm unable to create a New Patient record.
I can enter the data but there is no 'save' button.

Any suggestions on how to proceed ?

Thanks

Doug
02-07-2015 12:46 PM
Find all posts by this user

Donate to Apnea Board
Vitor Fonseca Offline

New Members

Posts: 1
Joined: Feb 2015

Machine: resmed s9 elite
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: none
Humidifier: none
CPAP Pressure: none
CPAP Software: Not using software

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #896
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 5.3)
Thanks work well the Resscan softwere.
02-16-2015 02:26 PM
Find all posts by this user
swaziman Offline

Preferred Members

Posts: 51
Joined: Dec 2014

Machine: Resmed Airsense 10 Autoset
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: ResMed F10
Humidifier: inbuilt
CPAP Pressure: 8 -12
CPAP Software: ResScan

Other Comments:

Sex: Male
Location: Australia

Post: #897
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 5.3)
I have only been using ResScan and am very happy with it. I couldn't load it on to an older computer because the graphics weren't good enough and I wanted to view the detailed graphs.

Something unknown is doing we don't know what.
(Professor Sir Arthur Eddington, astrophysicist)
02-18-2015 02:31 AM
Find all posts by this user

Donate to Apnea Board
Chamomile Offline

Members

Posts: 5
Joined: Jan 2015

Machine: Autoset 10 for Her
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Unsure
Humidifier: Unsure
CPAP Pressure: Unsure
CPAP Software: ResScan

Other Comments:

Sex: Undisclosed
Location:

Post: #898
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 5.3)
I had the S8 for almost 6 years, using the RESCAN software at home the entire time to monitor my progress. Just moved up the the Airsense 10 for Her one month ago and thanks to Apnea Board upgraded my RESCAN software to read the new data. My Dr. had wondered if I also have Central Apnea, and the new machine does identify the difference, showing instances of Central Apnea, which is good to know (although a little scary)
However, the software has a couple glitches that the older version did not have.
1. the mask fit is always a happy face on the machine, even tho the data shows massive leaking on many nights
2. The RESCAN software does not automatically update the data set shown on screen when the date selection is changed. It displays the same data previously viewed, and I have to click back and forth a couple times for it to update the data display (in stats tab) for the new date.
3. I had one night when it did not record any events of any kind for the entire night, and knowing my own 6 year history, I know that is not possible, so this glitch I find quite troubling, and more serious than the others.

anyone else tracking their Airsense 10 seeing issues with the data recorded and/or software functioning?
02-22-2015 08:59 AM
Find all posts by this user
vsheline Online

Advisory Members

Posts: 1,912
Joined: Jul 2012

Machine: S9 VPAP Adapt (USA Model# 36007, not better 36037 or 36067)
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F10 or SimPlus w/ 2Liners. MirageQuatro & Gecko gel pad
Humidifier: H5i
CPAP Pressure: 15 EPAP, PS 5-10
CPAP Software: ResScan

Other Comments: Marfan Syndrome, chronic bradycardia, occasional Cheyne-Stokes Respiration

Sex: Male
Location: California, USA

Post: #899
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 5.3)
(02-22-2015 08:59 AM)Chamomile Wrote:  My Dr. had wondered if I also have Central Apnea, and the new machine does identify the difference, showing instances of Central Apnea, which is good to know (although a little scary)
However, the software has a couple glitches that the older version did not have.
1. the mask fit is always a happy face on the machine, even tho the data shows massive leaking on many nights
2. The RESCAN software does not automatically update the data set shown on screen when the date selection is changed. It displays the same data previously viewed, and I have to click back and forth a couple times for it to update the data display (in stats tab) for the new date.
3. I had one night when it did not record any events of any kind for the entire night, and knowing my own 6 year history, I know that is not possible, so this glitch I find quite troubling, and more serious than the others.

Hi Chamomile, welcome to the forum.

A few centrals an hour are usually nothing to be concerned about. Centrals, especially if short, like 20 seconds, are not harder on our system than obstructive apneas, perhaps less stressful.

If the CAI (average number of central apneas per hr) is around 5 or higher, this would be excessive, in my view, and of concern. Sometimes lowering the Max Pressure setting may tend to reduce our CAI, but may worsen our RDI (Respiratory Disturbance Index, the average per hour of the total of apneas, hypopneas and RERA events).

The Mask Fit happy face should always appear, as long as your unintended Leak was less than 24 L/m for at least 70% of the night. This could allow quite a lot of leaking and still report the happy face. This is not a bug. It is a feature. Helps patients not get discouraged and give up too soon.

I suppose an occasional zero AHI might well be completely valid. The AirSense 10 may be more proactive in raising the pressure than your S8 (AutoSet?) machine, perhaps thus avoiding all AHI events.

If you also had no Respiratory Effort-Related Arousal (RERA) events, then your RDI (Respiratory Disturbance Index) would also have been zero.

Take care,
--- Vaughn

Membership in the Advisory Member group should not be understood as in any way implying medical expertise or qualification for advising Sleep Apnea patients concerning their treatment. The Advisory Member group provides advice and suggestions to Apnea Board administrators and staff on matters concerning Apnea Board operation and administrative policies - not on matters concerning treatment for Sleep Apnea. I think it is now too late to change the name of the group but I think Voting Member group would perhaps have been a more descriptive name for the group.
(This post was last modified: 02-23-2015 01:53 AM by vsheline.)
02-23-2015 01:40 AM
Find all posts by this user

Donate to Apnea Board
gulfjack Offline

New Members

Posts: 3
Joined: Mar 2012

Machine: respironics system one
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: unsure
Humidifier: unsure
CPAP Pressure: 10
CPAP Software: EncoreBasic

Other Comments:

Sex: Male
Location: Gulfport,MS

Post: #900
RE: ResScan CPAP Reporting Software (current version: 5.3)
My wife got a ResMed air sense 10 this week. We only have two nights on it. I downloaded the new version of ResScan as per the instructions. The only thing I can bring up is the Statistics and summary graphs, no detail graphs and no print option. Any ideas why? I am running win 7 64 bit.
Jack
03-04-2015 11:25 AM
Find all posts by this user
Thread Closed 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Arrow [Admin Note] ResScan - [version 5.7] SuperSleeper 62 7,432 Today 05:10 PM
Last Post: E.W.
  ResScan - not supported jmitchell151 3 191 12-06-2016 07:17 PM
Last Post: jmitchell151
  ResScan 5.5 cannot run in Windows 10 ant08 6 371 12-01-2016 12:21 PM
Last Post: cbramsey
  new ResMed machine and ResScan software issue fluffyetal 1 207 11-18-2016 06:40 AM
Last Post: Sleeprider
  can resscan read cards from two machines whirschb 8 500 11-14-2016 04:03 PM
Last Post: Mosquitobait
Question ResScan=Unable to detect device communications library cobaltpanther 6 611 11-12-2016 02:19 PM
Last Post: Kitalarium
  ResScan Prometheus 4 383 11-04-2016 07:11 PM
Last Post: SuperSleeper

Forum Jump:

Who's Online (Complete List)