Post Reply 
Rescan and SD Card
Author Message
Sleepster Offline
Wiki Editor
Moderators

Posts: 4,995
Joined: Feb 2012

Machine: ResMed AirCurve10 VAuto
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F&P Simplus
Humidifier: HumidAir and SlimLine Hose
CPAP Pressure: MaxI 13.6 | MinE 5.2 | PS 4.4
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: Diagnosed Nov 2011. Conquered aerophagia.

Sex: Male
Location: Houston, Texas

Post: #11
RE: Rescan and SD Card
You have to take the SD card out of your CPAP machine and put it into your computer. ResScan should automatically find it there on the SD card. At least it did for me when installed ResScan just the other day.

(Note that you want to lock the SD card before putting it into your computer, to prevent the computer's operating system from writing any data to the card. Then, of course, unlock it before putting it back in the CPAP machine.)

Sleepster
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com


INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
05-21-2016 05:18 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
Crimson Nape Offline

Monitors

Posts: 1,335
Joined: Oct 2014

Machine: ResMed S9 Autoset
Mask Type: Other
Mask Make & Model: P-10 / F&P Simplus / DreamWear
Humidifier: H5i w/Climateline
CPAP Pressure: 8 - EPR 3
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: CMS-50F & 50IW

Sex: Male
Location: Georgia

Post: #12
RE: Rescan and SD Card
(05-21-2016 04:56 PM)icyura10 Wrote:  I issued:subst K: c:\Medical\Sleep_Data

I had listed the use of this command and it worked for me once. Since that one time it hasn't worked again. Use Sleepster's recommendation of reading directly from the SD card. It wouldn't hurt to write-protect the card but the A10 doesn't experience the additional system file problem. The S9 is the problem child with this.

Statistics prove that people who have more birthdays live longer.
05-21-2016 05:31 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
icyura10 Offline

Preferred Members

Posts: 197
Joined: May 2016

Machine: RESMED AirCurve 10 VAUTO
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: Phillips Respironiscs DreamWear under the nose nasal ma
Humidifier: INCLUDED
CPAP Pressure: IPAP (20); EPAP (12); PS (8)
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: I just dropped in to see what condition my condition was in!

Sex: Male
Location: I'm just a Galactic Traveler Traversing the Universe on a Blue Rock!

Post: #13
RE: Rescan and SD Card
Sleepster & Crimson Nape,

Thank you both!

So what I did was to get a FlashAir W-03, Thanks to this board, I got it working so I can collect the data to my PC. Then I copy the data from my PC to the SD card that now seems to be always connected... Grrrrrr...

Have either of you tried using a USB stick instead of an SD card and does RESMED deal with that properly?

Here's the next question (I'm full of em' Help

So when I look at the data using ResScan, it shows my AHI's.

When I look at the data using SleepyHead, it doesn't show the AHI's

Any thoughts about how to get SleepyHead to show my AHI's? I'm hoping it's a simple configuration change somewhere.

TIA
05-21-2016 11:01 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
AlanE Online

Advisory Members

Posts: 1,499
Joined: Mar 2015

Machine: ResMed AirSense 10 Autoset
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: P10 & Mirage Liberty backup
Humidifier: Built-in
CPAP Pressure: 10-14
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: ʕ•ᴥ•ʔ So Long, and Thanks for All the Fish

Sex: Male
Location: Southwest Florida

Post: #14
RE: Rescan and SD Card
(05-21-2016 11:01 PM)icyura10 Wrote:  Have either of you tried using a USB stick instead of an SD card and does RESMED deal with that properly?

You can if ResScan recognized the USB stick as a valid drive. It didn't recognize one of mine. I haven't tried it with other sticks. If it does, just want to throw this out there for you, don't use ResScan to alter settings because ResScan will want to erase the USB stick to write its settings files. It does the same thing with an SD card.

(05-21-2016 11:01 PM)icyura10 Wrote:  Any thoughts about how to get SleepyHead to show my AHI's? I'm hoping it's a simple configuration change somewhere.

TIA

Where are you not seeing AHI? Can you post a screen shot? Off hand most likely reason is it is turned off in Preferences > Waveforms.

[Image: SH-Waveforms-AHI.PNG]

Check that (or if it is already) then go to the menu Data > Rebuild CPAP Data.



Using FlashAir W-03 SD card in machine. Access through wifi with FlashPAP or Sleep Master utilities.

I wanted to learn Binary so I enrolled in Binary 101. I seemed to have missed the first four courses. Big Grinnie
05-22-2016 08:01 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
icyura10 Offline

Preferred Members

Posts: 197
Joined: May 2016

Machine: RESMED AirCurve 10 VAUTO
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: Phillips Respironiscs DreamWear under the nose nasal ma
Humidifier: INCLUDED
CPAP Pressure: IPAP (20); EPAP (12); PS (8)
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: I just dropped in to see what condition my condition was in!

Sex: Male
Location: I'm just a Galactic Traveler Traversing the Universe on a Blue Rock!

Post: #15
RE: Rescan and SD Card
AlanE,

here's a screen shot of the data from ResScan...

Grrrr.. system says I can't post links in this forum... so you'll have to remove the spaces from the link

http: // www . apneaboard . com / forums / attachment.php? aid=2475

Sorry, I'd post it here but the system says I've reached my limit...

But SleepyHead doesn't see any of the AI / AHI data at all...

TIA

Warning: Eating chocolate may cause your clothes to shrink!
[Image: ry6XtE9.gif] <---- That's ME!
05-22-2016 10:19 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
AlanE Online

Advisory Members

Posts: 1,499
Joined: Mar 2015

Machine: ResMed AirSense 10 Autoset
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: P10 & Mirage Liberty backup
Humidifier: Built-in
CPAP Pressure: 10-14
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: ʕ•ᴥ•ʔ So Long, and Thanks for All the Fish

Sex: Male
Location: Southwest Florida

Post: #16
RE: Rescan and SD Card
Okay. It looks like the AHI graph is there just not at a human readable scale. Try right clicking on the AHI graph and choose 100% level. If that doesn't work try right-clicking and select Y-Axis and set scaling Mode to Auto-fit.

[Image: AHI_1.PNG]



Using FlashAir W-03 SD card in machine. Access through wifi with FlashPAP or Sleep Master utilities.

I wanted to learn Binary so I enrolled in Binary 101. I seemed to have missed the first four courses. Big Grinnie
05-22-2016 06:01 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
icyura10 Offline

Preferred Members

Posts: 197
Joined: May 2016

Machine: RESMED AirCurve 10 VAUTO
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: Phillips Respironiscs DreamWear under the nose nasal ma
Humidifier: INCLUDED
CPAP Pressure: IPAP (20); EPAP (12); PS (8)
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: I just dropped in to see what condition my condition was in!

Sex: Male
Location: I'm just a Galactic Traveler Traversing the Universe on a Blue Rock!

Post: #17
RE: Rescan and SD Card
AlanE,

Ok, so I went into SleepyHead, but all I see there is the Session Times and the Pressure which is a constant 18..

I don't seem to find any AHI / AI data via SleepyHead

I'm stumped...

TIA
05-22-2016 07:18 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
AlanE Online

Advisory Members

Posts: 1,499
Joined: Mar 2015

Machine: ResMed AirSense 10 Autoset
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: P10 & Mirage Liberty backup
Humidifier: Built-in
CPAP Pressure: 10-14
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: ʕ•ᴥ•ʔ So Long, and Thanks for All the Fish

Sex: Male
Location: Southwest Florida

Post: #18
RE: Rescan and SD Card
What version of Airsense 10 do you have?

[Image: ResMed-AirSense-10.png]



Using FlashAir W-03 SD card in machine. Access through wifi with FlashPAP or Sleep Master utilities.

I wanted to learn Binary so I enrolled in Binary 101. I seemed to have missed the first four courses. Big Grinnie
05-23-2016 01:18 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
icyura10 Offline

Preferred Members

Posts: 197
Joined: May 2016

Machine: RESMED AirCurve 10 VAUTO
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: Phillips Respironiscs DreamWear under the nose nasal ma
Humidifier: INCLUDED
CPAP Pressure: IPAP (20); EPAP (12); PS (8)
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: I just dropped in to see what condition my condition was in!

Sex: Male
Location: I'm just a Galactic Traveler Traversing the Universe on a Blue Rock!

Post: #19
RE: Rescan and SD Card
Sorry for the long delay... bit of a power outage... no power, no router, no network no no no no no... and just a tad difficult to do with my "SmartPhone" that insists on correcting or inserting things into my writing for me that completely change the meaning of my writings! Now, how smart is that?

Anyway it clearlly show's AirSense 10 CPAP

[attachment=2482]

Anyway, ResScan seems to report the AHI information, but SleepyHead either doesn't recognize it or whatever...

TIA
05-23-2016 02:56 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
AlanE Online

Advisory Members

Posts: 1,499
Joined: Mar 2015

Machine: ResMed AirSense 10 Autoset
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: P10 & Mirage Liberty backup
Humidifier: Built-in
CPAP Pressure: 10-14
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: ʕ•ᴥ•ʔ So Long, and Thanks for All the Fish

Sex: Male
Location: Southwest Florida

Post: #20
RE: Rescan and SD Card
Quote:Sorry for the long delay... bit of a power outage... no power, no router, no network no no no no no... and just a tad difficult to do with my "SmartPhone" that insists on correcting or inserting things into my writing for me that completely change the meaning of my writings! Now, how smart is that?

Right? I like my iPhone but don't like how it corrects me. There is a way to shut that off I think...

You have what we refer to as a "brick". It is the base model. Sleepyhead won't work well, if at all, with the CPAP model because its data collection is limited.

If the machine is not that old, I would talk to your sleep doctor and see if you can upgrade to the Airsense Auto. It has a straight CPAP function but it collects a lot more detailed data.



Using FlashAir W-03 SD card in machine. Access through wifi with FlashPAP or Sleep Master utilities.

I wanted to learn Binary so I enrolled in Binary 101. I seemed to have missed the first four courses. Big Grinnie
05-23-2016 03:56 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  FlashPap and Rescan 5.6.0 am I missing something? Steve4cr 4 296 10-19-2016 11:19 AM
Last Post: Steve4cr
  Downloading Reports on Rescan Sherman 2 312 09-12-2016 06:54 PM
Last Post: AlanE
  sleepyhead vs rescan bajacobs 6 486 07-08-2016 04:02 PM
Last Post: OpalRose
  Rescan and Sleepyhead: Transferring data to new computer Hmm888 4 426 05-28-2016 02:42 PM
Last Post: justMongo
  A10 leaks comparison; machine, myAir, and Rescan rem52 11 1,217 05-22-2016 06:56 AM
Last Post: AlanE
  Sleepyhead imports from card instead of specified floder if a card is present DariaVader 5 652 03-18-2016 05:40 PM
Last Post: DariaVader
  Most important things to look at in Rescan and SleepyHead Rousseau21 12 1,508 02-08-2016 03:13 PM
Last Post: whmagill

Forum Jump:

Who's Online (Complete List)