Post Reply 
Resmed A10 Autoset data in CPAP mode
Author Message
rem52 Offline

Preferred Members

Posts: 36
Joined: Jan 2016

Machine: ResMed A10 AutoSet
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Sleepweaver Advance
Humidifier: built in heated
CPAP Pressure: 6-13 epr 2
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: continuous use 8+ hr/night since Feb 2016

Sex: Undisclosed
Location: Michigan

Post: #1
Resmed A10 Autoset data in CPAP mode
News flash - DME doesn't want to issue Autoset, film at 11...

Does anyone know if you have a Resmed A10 Autoset set to CPAP mode, can you still get detailed data? Or can you set an Autoset to a limited range like 11-12 and still get meaningful detail?

PS - I tell the DME I can read my own SD card and they look at me like I just told them I watch porn on my computer.
04-22-2016 07:09 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
DeepBreathing Offline
Wiki Editor
Moderators

Posts: 2,296
Joined: Sep 2013

Machine: Resmed S9 VPAP Adapt
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F&P Simplus
Humidifier: Resmed H5i
CPAP Pressure: EPAP: 9 - 15 PS: 3 - 10
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location: Perth, Western Australia

Post: #2
RE: Resmed A10 Autoset data in CPAP mode
Yes, the Autoset will give you full data in CPAP mode.

DeepBreathing
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com


Bed

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
04-22-2016 07:32 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
FrankNichols Offline

Advisory Members

Posts: 714
Joined: Mar 2016

Machine: AirSense 10 Autoset
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Resmed F10 and/or P10
Humidifier: Builtin
CPAP Pressure: 17-19
CPAP Software: ResScan SleepyHead Other Software

Other Comments: I've figured out how to get my AHI down to 5, I quit sleeping!

Sex: Male
Location: Live Oak, Florida

Post: #3
RE: Resmed A10 Autoset data in CPAP mode
Yes, the only one that is a brick (does not provide full detailed data is AirSense 10 CPAP.

I am not a Medical professional and I don't play one on the internet.
Started CPAP Therapy April 5, 2016
I'd Rather Be Sleeping
04-22-2016 07:36 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
sdb7802 Offline

Advisory Members

Posts: 199
Joined: Jan 2016

Machine: PR DreamStation Auto
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: ResMed AirFit P10
Humidifier: built-in with heated hose
CPAP Pressure: 9.5-14 C-Flex 3
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: Retired Electrical Engineer; began using cpap in 2001; FlashAir wifi card and FlashPAP app

Sex: Male
Location: Georgia, USA (The Margravate of Azilia)

Post: #4
RE: Resmed A10 Autoset data in CPAP mode
Yes, just to re-confirm, I just looked at my SH graphs on a night with straight CPAP.

Just my personal opinion. My posts are not medical advice or a statement of fact. Please consult a qualified physician or other qualified medical personnel. Please comply with all applicable laws, codes, regulations, and protocols.
04-22-2016 07:40 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
rem52 Offline

Preferred Members

Posts: 36
Joined: Jan 2016

Machine: ResMed A10 AutoSet
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Sleepweaver Advance
Humidifier: built in heated
CPAP Pressure: 6-13 epr 2
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: continuous use 8+ hr/night since Feb 2016

Sex: Undisclosed
Location: Michigan

Post: #5
RE: Resmed A10 Autoset data in CPAP mode
Thank you all for confirming this - now I can go back to my DME with this data and get shot down again.
04-22-2016 08:04 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
eseedhouse Online

Advisory Members

Posts: 882
Joined: Dec 2014

Machine: ResMed Airsense 10 Autoset
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: SimPlus
Humidifier: ResMed
CPAP Pressure: 7-10
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: Also on supplemental O2 at 3L/min. while sleeping.

Sex: Male
Location: Victoria, British Columbia

Post: #6
RE: Resmed A10 Autoset data in CPAP mode
Just keep bugging them until they give up. Maybe casually must about finding another supplier...

Ed Seedhouse
VA7SDH

I am neither a Doctor, nor any other kind of medical professional.

Actually you know, it is what it isn't.
04-22-2016 04:33 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
Possum Offline

Advisory Members

Posts: 254
Joined: Oct 2015

Machine: Resmed Airsense Autoset A10
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: Airfit P10
Humidifier: (included in CPAP model)
CPAP Pressure: 8-12
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: Innovo CMS-50F+ pulse oximeter

Sex: Male
Location: San Diego, California, USA

Post: #7
RE: Resmed A10 Autoset data in CPAP mode
(04-22-2016 04:33 PM)eseedhouse Wrote:  Just keep bugging them until they give up. Maybe casually must about finding another supplier...

I second that advice. It's great to put an arrogant, uncaring DME in their place by letting them know that you do in fact have other options on where you'll spend your insurance dollars (as long as you actually have those options). I told my DME that if they aren't interested in my business, I'd be happy to take it elsewhere. Now all I have to do is send them an email and I generally get what I want. like
04-22-2016 04:45 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
BadGoodDeb Offline

Advisory Members

Posts: 210
Joined: Apr 2015

Machine: ResMed Airsense 10 autoset
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: AirFit P10 for Her
Humidifier: no
CPAP Pressure: 8 (testing 7.8-10)
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: New to AirSense 10 and AirFit P10, but 4 years on prev unit

Sex: Female
Location: Chicago outskirts (Aurora, IL)

Post: #8
RE: Resmed A10 Autoset data in CPAP mode
(04-22-2016 07:36 AM)FrankNichols Wrote:  Yes, the only one that is a brick (does not provide full detailed data is AirSense 10 CPAP.

I imagine it is cheaper.

(04-22-2016 07:40 AM)sdb7802 Wrote:  Yes, just to re-confirm, I just looked at my SH graphs on a night with straight CPAP.

My settings were for a straight CPAP setting, and I got nice SH graphs. Only started playing with APAP after I learned (here) that it could be done. Not sure if I needed to or not, since I was already at an average AHI of 0.11

If your Dr will give you the prescription, there is a list of suppliers here (below the main title graphic at the top of the page). As long as your insurance will go along with you ordering from another provider.
04-22-2016 04:59 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
parrst Offline

Members

Posts: 15
Joined: Apr 2016

Machine: unsure
Mask Type: Other
Mask Make & Model: unsure
Humidifier: unsure
CPAP Pressure: unsure
CPAP Software: Other Software

Other Comments:

Sex: Undisclosed
Location:

Post: #9
RE: Resmed A10 Autoset data in CPAP mode
Can someone clear up the difference between the models mentioned? I googled resmed a10 autoset and all I find is the AirSense 10. I would like to have better details from my unit. I think I have a 30 day return. If the price difference is not too great, I will upgrade. I am a nerd and I like my data! lol
04-23-2016 02:35 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
FrankNichols Offline

Advisory Members

Posts: 714
Joined: Mar 2016

Machine: AirSense 10 Autoset
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Resmed F10 and/or P10
Humidifier: Builtin
CPAP Pressure: 17-19
CPAP Software: ResScan SleepyHead Other Software

Other Comments: I've figured out how to get my AHI down to 5, I quit sleeping!

Sex: Male
Location: Live Oak, Florida

Post: #10
RE: Resmed A10 Autoset data in CPAP mode
(04-23-2016 02:35 PM)parrst Wrote:  Can someone clear up the difference between the models mentioned? I googled resmed a10 autoset and all I find is the AirSense 10. I would like to have better details from my unit. I think I have a 30 day return. If the price difference is not too great, I will upgrade. I am a nerd and I like my data! lol

The AirSense line are CPAP machines -

AirSense 10 CPAP - no detailed data - about $800 online
AirSense 10 Elite - CPAP machine - Detailed data - about $825 online
AirSense 10 Autroset APAP/CPAP machine - detailed data - about $900 online

With ResMed the each higher level machine can do everything the lower level machines can do plus something (APAP is auto titration as well as CPAP).

I am not a Medical professional and I don't play one on the internet.
Started CPAP Therapy April 5, 2016
I'd Rather Be Sleeping
04-23-2016 02:39 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Cloggd Nose elling with ResMed Airsense 10 AutoSet edmund36 5 140 Yesterday 08:41 PM
Last Post: Sleeprider
  Is this sound normal? - Resmed Airsense 10 Autoset Ronberta 8 1,283 11-29-2016 07:59 PM
Last Post: sonicboom
  Is my ResMed S9 Autoset dying? gkainz 10 532 11-09-2016 11:35 AM
Last Post: gkainz
  [Equipment] ResMed AirSense - Is there data storage on the SD card AND in the unit itself? FormerFed 19 2,509 11-03-2016 03:17 PM
Last Post: PreciousRoy
  [Equipment] Resmed S10 Autoset Humidifier question keithb4158 6 397 11-02-2016 05:13 AM
Last Post: keithb4158
Question A10 autoset in CPAP mode- all data recorded? PreciousRoy 3 251 10-31-2016 04:25 PM
Last Post: trish6hundred
  Resmed Airsense 10 CPAP data versus Resmed Airsense 10 Autoset data David P. 4 551 10-29-2016 08:42 PM
Last Post: trish6hundred

Forum Jump:

Who's Online (Complete List)