Post Reply 
Resmed Airsense Autoset. Setting its own pressure
Author Message
Legcramp Offline

Members

Posts: 7
Joined: Mar 2015

Machine: Resmed S10 - Auto running fixed mode
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Mirage quatttro
Humidifier: Built in humidAir
CPAP Pressure: 12
CPAP Software: ResScan

Other Comments: Using a SoClean2

Sex: Male
Location:

Post: #1
Resmed Airsense Autoset. Setting its own pressure
Has anyone ever had their resmed suddenly skits out after like a year of no problems?

No matter what pressure I set it to, (unfixed pressure) after three or four minutes wearing the mask, the machine automatically sets the pressure to 10.

if I put it in variable AutoSet mode, and set the pressure to range of 7 to 9, after three or four minutes were in the mask machine will automatically set the pressure to 11.9 .

I have unplugged everything reset everything and it still seems to do the same thing. I just need to call MDE and take it in because it's defective?
(This post was last modified: 03-13-2016 02:12 AM by Legcramp.)
03-13-2016 02:10 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
Legcramp Offline

Members

Posts: 7
Joined: Mar 2015

Machine: Resmed S10 - Auto running fixed mode
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Mirage quatttro
Humidifier: Built in humidAir
CPAP Pressure: 12
CPAP Software: ResScan

Other Comments: Using a SoClean2

Sex: Male
Location:

Post: #2
RE: Resmed Airsense Autoset. Setting its own pressure
Also, I just noticed that my usage time is stuck at :27 minutes, although I wore my mask for 4 hr.s...
03-13-2016 05:41 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
OpalRose Offline

Monitors

Posts: 3,181
Joined: Nov 2014

Machine: PR System One REMstar Auto 560 with A Flex
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: AirFit P10 For Her
Humidifier: REMStar heated humidifier with heated hose
CPAP Pressure: Auto Cpap 10-13 AFLEX 1
CPAP Software: SleepyHead EncoreBasic

Other Comments: Started CPAP Therapy October 23, 2014

Sex: Female
Location: Northeast Ohio, USA

Post: #3
RE: Resmed Airsense Autoset. Setting its own pressure
Yep, sounds defective. Take it back, and ask for a replacement.

OpalRose
03-13-2016 08:02 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
trish6hundred Offline

Advisory Members

Posts: 6,449
Joined: May 2012

Machine: Resmed S9 AutoSet for Her
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Fisher & Paykel Simplus
Humidifier: H5i Heated Humidifier
CPAP Pressure: 10 - 7-20 Cm H2O
CPAP Software: Not using software

Other Comments: I started CPAP in 2008. Totally blind since birth.

Sex: Female
Location: Missouri, USA

Post: #4
RE: Resmed Airsense Autoset. Setting its own pressure
Hi Legcramp,
WELCOME! to the forum.!
That doesn't sound right, you should take it back to where you got it and get it exchanged, good luck getting it straightened out.
Much success to you with your CPAP therapy.

trish6hundred
03-13-2016 10:39 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
dwlims Offline

Members

Posts: 18
Joined: Oct 2015

Machine: Resmed Airsense 10
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: Airfit P10
Humidifier: Built in to Res 10
CPAP Pressure: 7-15
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #5
RE: Resmed Airsense Autoset. Setting its own pressure
(03-13-2016 02:10 AM)Legcramp Wrote:  Has anyone ever had their resmed suddenly skits out after like a year of no problems?

No matter what pressure I set it to, (unfixed pressure) after three or four minutes wearing the mask, the machine automatically sets the pressure to 10.

if I put it in variable AutoSet mode, and set the pressure to range of 7 to 9, after three or four minutes were in the mask machine will automatically set the pressure to 11.9 .

I have unplugged everything reset everything and it still seems to do the same thing. I just need to call MDE and take it in because it's defective?


I just went through this, I took my Airsense 10 back and they exchanged it no questions asked. Make sure it's under warranty.
I just went through this, I took my Airsense 10 back and they exchanged it no questions asked. Make sure it's under warranty.
(This post was last modified: 03-16-2016 12:40 PM by dwlims.)
03-16-2016 12:39 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Question ResMed AirSense 10 Badjo17 26 2,496 12-04-2016 09:30 AM
Last Post: Arnie51
  Is this sound normal? - Resmed Airsense 10 Autoset Ronberta 8 1,265 11-29-2016 07:59 PM
Last Post: sonicboom
  [Equipment] ResMed Airsense 10 Quit Working SherrieR 4 251 11-26-2016 07:51 PM
Last Post: trish6hundred
Angry Resmed Airsense/Telstra 2G wireless kerput JamesW 2 212 11-24-2016 11:08 PM
Last Post: JamesW
  ResMed Airsense 10 Auto Set...Runaway Pressure Abnormal86 14 565 11-22-2016 11:39 PM
Last Post: sonicboom
  [Pressure] new airsense 10 new at this abrun7 7 515 11-19-2016 02:12 PM
Last Post: Sleepster
  [CPAP] ResMed AirSense 10 makes loud noise when inhaling. sanger 86 30,259 11-17-2016 09:14 PM
Last Post: comphelp

Forum Jump:

Who's Online (Complete List)