Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Resmed Airsense Autoset. Setting its own pressure
#1
Has anyone ever had their resmed suddenly skits out after like a year of no problems?

No matter what pressure I set it to, (unfixed pressure) after three or four minutes wearing the mask, the machine automatically sets the pressure to 10.

if I put it in variable AutoSet mode, and set the pressure to range of 7 to 9, after three or four minutes were in the mask machine will automatically set the pressure to 11.9 .

I have unplugged everything reset everything and it still seems to do the same thing. I just need to call MDE and take it in because it's defective?

Reply
#2
Also, I just noticed that my usage time is stuck at :27 minutes, although I wore my mask for 4 hr.s...
Reply
#3
Yep, sounds defective. Take it back, and ask for a replacement.
Reply


#4
Hi Legcramp,
WELCOME! to the forum.!
That doesn't sound right, you should take it back to where you got it and get it exchanged, good luck getting it straightened out.
Much success to you with your CPAP therapy.
trish6hundred
Reply
#5
(03-13-2016, 02:10 AM)Legcramp Wrote: Has anyone ever had their resmed suddenly skits out after like a year of no problems?

No matter what pressure I set it to, (unfixed pressure) after three or four minutes wearing the mask, the machine automatically sets the pressure to 10.

if I put it in variable AutoSet mode, and set the pressure to range of 7 to 9, after three or four minutes were in the mask machine will automatically set the pressure to 11.9 .

I have unplugged everything reset everything and it still seems to do the same thing. I just need to call MDE and take it in because it's defective?


I just went through this, I took my Airsense 10 back and they exchanged it no questions asked. Make sure it's under warranty.
I just went through this, I took my Airsense 10 back and they exchanged it no questions asked. Make sure it's under warranty.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Can someone with a Resmed Airsense 10 help me with preventing rainout? Ihaveapnea 12 470 01-20-2017, 12:15 AM
Last Post: wubisnotanabbreviation
  How to ulock Ramp setting on dreamstation wdriver 3 213 01-15-2017, 09:15 PM
Last Post: wdriver
  What's the maximum pressure setting that doesn't disturb your sleep? Ihaveapnea 12 546 01-14-2017, 10:02 AM
Last Post: Newbee2016
  What does the "Pressure Relief" setting? Ihaveapnea 7 319 01-07-2017, 05:12 AM
Last Post: kwhenrykerr
  Setting up DreamStation with F&P Simplus mask question grahamwright1 5 778 01-06-2017, 05:54 PM
Last Post: Jasba64
  All you wanted to know about the ResMed Airsense 10 sharp56 217 121,926 01-06-2017, 04:03 AM
Last Post: MaErl
Question ResMed AirSense 10 Badjo17 33 3,711 01-05-2017, 09:35 PM
Last Post: CPAP2Live

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.