Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Resmed S9
#1
Hi there

Hoping someone is able to assist.
I have been using a Resmed S9 for the past two years. In the past few days, when I turn it on, all is well until I put on the mask at which time the machine 'restarts' itself but doesn't start blowing air. I have tried removing the sd card, unplugging the unit, starting the unit again but still no luck. The machine stays on until I put the mask on then...restart again. I would appreciate any help anyone could provide.  Many thanks!
Post Reply Post Reply
#2
Welcome to Apnea Board. I've not heard of this before, but it may be something to do with the "SmartStart" feature which is supposed to turn the machine on when it detects the mask-on action, and turn it off when you remove the mask. Check to see if SmartStart is enabled and if so, then turn it off.

Quote: ...when I turn it on, all is well until I put on the mask at which time the machine 'restarts' itself but doesn't start blowing air.

What happens if you get the mask on and settled before you switch the machine on?
DeepBreathing
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com


Bed

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#3
The blue light turns red at which time the machine shuts itself off for a restart again.
Post Reply Post Reply


#4
It could be the power brick. The unit may be shutting down because the power supply can't maintain the 24 volts required under load.
Sleepster
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com


INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#5
Thank you for your replies. The unit has worked fine for a couple of years. I know this sounds strange but the entire unit doesn't shut down just the screen on the left which has the program data showing 'restarts'. The area which houses the water chamber light stays on. Last night I tried testing a few options. The 'mask' symbol is showing the red 'sad face'. :-(
I have tried adjusting the mask fittings, removing the hose, tried a new hose, tried fitting the mask first then turning the unit on...same result...restart.
Post Reply Post Reply
#6
Hi Finally Made It,
WELCOME! to the forum.!
I hope you have good success in getting your machine to work for you.
Hang in there for more responses to your post, good luck to you with getting your CPAP therapy back on track.
trish6hundred
Post Reply Post Reply


#7
I'm using an S9 too.

After two years either I'm sleeping with my mouth open or the machine is acting up. I've had to wake up and rip the nasal mask off because it was blowing like a hurricane! Using the backup machine now. When I get back to the states I'll buy a new mask and start to investigate differnt options.

Looks like me and the OP need our S9s looked at. Does anyone know where we can get the S9 checked out?
Post Reply Post Reply
#8
Thank you trish6hundred. I hope so!
Post Reply Post Reply


Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.