Post Reply 
Resmed S9 not capturing all data
Author Message
hoser Offline

Members

Posts: 11
Joined: Mar 2012

Machine: S9 Elite
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Resmed Swift FX
Humidifier: H5i
CPAP Pressure: 8
CPAP Software: ResScan

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #1
Resmed S9 not capturing all data
I download my data often enough so that I don't lose any detailed information. However, I noticed some strange results. For example last night only AHI and Events were captured. The night before all of the viewable statistics were recorded but several like leak, snore, flow, pressure and ventilation were only recorded for the last hour and a half. Also the summary and statistic leak number is high at 174L/min but the detailed view shows that leaks never exceed the 24L/minute threshold.

Does anyone know what's going on? Bad data card, bad machine?
05-25-2014 11:49 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
becker44a Offline

Advisory Members

Posts: 181
Joined: Jan 2014

Machine: ResMed S9 Autoset
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F&P Simplus Lg
Humidifier: ResMed H5i
CPAP Pressure: Rx 10 - 20cm, Usually 10-14cm
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location: NE Ohio, USA

Post: #2
RE: Resmed S9 not capturing all data
(05-25-2014 11:49 AM)hoser Wrote:  I download my data often enough so that I don't lose any detailed information. However, I noticed some strange results. For example last night only AHI and Events were captured. The night before all of the viewable statistics were recorded but several like leak, snore, flow, pressure and ventilation were only recorded for the last hour and a half. Also the summary and statistic leak number is high at 174L/min but the detailed view shows that leaks never exceed the 24L/minute threshold.

Does anyone know what's going on? Bad data card, bad machine?

Hi hoser,
Sounds like it might be time for a power down. Some have reported strange stats like consecutive 0.0 AHI and the like. Remove power from the machine for some time (an hour or more). Check again the next night. May not be the answer, but one of the simplest things to try.
Good luck,
A.Becker
05-25-2014 12:22 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
PaulaO2 Offline
Wiki Editor
Moderators

Posts: 8,062
Joined: Feb 2012

Machine: S9 Autoset
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: F&P Simplus
Humidifier: H5i
CPAP Pressure: 14-20
CPAP Software: SleepyHead

Other Comments: Ehlers-Danlos Syndrome, Hypermobility Type; chronic sarcasm

Sex: Undisclosed
Location: western NC, USA

Post: #3
RE: Resmed S9 not capturing all data
Yeah, like any electronics, sometimes they need need a hard boot. Unplug it from the wall for a while then try again. You won't get that data back but it should start acting normally again.

If not, wrap it in aluminum. The aliens are getting to it.

PaulaO2
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com


Breathe deeply and count to zen.

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
05-25-2014 03:50 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
PaytonA Offline
Wiki Editor
Monitors

Posts: 3,005
Joined: Dec 2013

Machine: ResMed S9 VPAP Auto
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Resmed Mirage Quattro
Humidifier: H5i(distilled-top up)
CPAP Pressure: VAuto MinE14.0 MaxI 20.6 PS4.0
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location: Orange County,California

Post: #4
RE: Resmed S9 not capturing all data
(05-25-2014 03:50 PM)PaulaO2 Wrote:  Yeah, like any electronics, sometimes they need need a hard boot. Unplug it from the wall for a while then try again. You won't get that data back but it should start acting normally again.

If not, wrap it in aluminum. The aliens are getting to it.

Or borrow Paula's hammer!!
05-25-2014 03:54 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
hoser Offline

Members

Posts: 11
Joined: Mar 2012

Machine: S9 Elite
Mask Type: Nasal mask
Mask Make & Model: Resmed Swift FX
Humidifier: H5i
CPAP Pressure: 8
CPAP Software: ResScan

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #5
RE: Resmed S9 not capturing all data
My machine has gone crazy. Here's some of the strange recordings:

2 days in a row show 2 hrs 39 min and 2 hrs 42 min usage, however the detail graphs show a 6.5 hour time period.
All days show a total leak rate above 160 L/min
Detail graphs show full time lines for AHI and events, all other statistics begin at the end of the time line and record for the last 30 minutes only.

I unplugged the unit and let it sit for an hour before plugging it back in and that did not resolve the issue. I may try a new SD card but beyond that I will be waiting for a machine failure in the middle of the night.
06-07-2014 11:27 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
justMongo Offline

Monitors

Posts: 3,839
Joined: Sep 2013

Machine: ResMed VPAP Auto (S9)
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: ResMed Mirage Quattro
Humidifier: ResMed H5i
CPAP Pressure: 18 IPAPmax - 11 EPAPmin, PS=5
CPAP Software: Other Software

Other Comments: μολὼν λαβέ

Sex: Male
Location: Калифорния

Post: #6
RE: Resmed S9 not capturing all data
(05-25-2014 12:22 PM)becker44a Wrote:  Hi hoser,
Sounds like it might be time for a power down. Some have reported strange stats like consecutive 0.0 AHI and the like. Remove power from the machine for some time (an hour or more). Check again the next night. May not be the answer, but one of the simplest things to try.
Good luck,
A.Becker

That would be me. Yes, mine required a power cycle to get it to record correctly.

Interesting -- yesterday, my BluRay player would not output video over its HDMI link. After the standard things one does to troubleshoot -- I finally decided to pull its power cord. Fixed it!

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
06-07-2014 12:02 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
goodonya Offline

Preferred Members

Posts: 79
Joined: Dec 2013

Machine: S9 Vpap Adapt
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Resmed Mirage Quattro
Humidifier: yes shut off with water in it
CPAP Pressure: Mode ASVAuto
CPAP Software: Not using software

Other Comments: No longer know the new sleep study instead of a break out of percentage OSA and CSA simply says OSA

Sex: Male
Location:

Post: #7
RE: Resmed S9 not capturing all data
I am not computer savvy enough to do rescan and sleepyhead. I have noticed a lot of discrepancies on the regular screen readout. Time amounts that do not compute are common.

The OP question is causing me to wonder. I unplug my machine(S9 VpapAdapt) to turn it on and off everyday. Am I supposed to be leaving it plugged in all the time?

Thanks
06-09-2014 11:22 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
gjw Online

Preferred Members

Posts: 60
Joined: Dec 2012

Machine: ResMed S9 AutoSet
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: ResMed AirFit P10
Humidifier: Hi5 with ClimateLine Hose
CPAP Pressure: 8-15
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location: Switzerland

Post: #8
RE: Resmed S9 not capturing all data
Hi Goodinya

No need to unplug the ResMed S9, you can press the Start/Stop button for > 3sec to switch the device off (yes the powersupply would still be consuming a small amount power).

;-> gjw
06-09-2014 12:16 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
goodonya Offline

Preferred Members

Posts: 79
Joined: Dec 2013

Machine: S9 Vpap Adapt
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Resmed Mirage Quattro
Humidifier: yes shut off with water in it
CPAP Pressure: Mode ASVAuto
CPAP Software: Not using software

Other Comments: No longer know the new sleep study instead of a break out of percentage OSA and CSA simply says OSA

Sex: Male
Location:

Post: #9
RE: Resmed S9 not capturing all data
Thanks I will do that hold for 3 sec. So if I unplug the machine am I losing all the data every time I do that. I am wondering why the machine seems to be going downhill in how it interacts with me.
It is like a brief marriage that started out really great and now in a few short months is in the doldrums and I am looking her thinking it was so good what have I done wrong.
06-09-2014 07:54 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
retired_guy Offline

Preferred Members-2

Posts: 2,744
Joined: Jan 2014

Machine: ResMed S9 Autoset
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: Resmed Airfit P10
Humidifier: ResMed
CPAP Pressure: 10.6/14, EPR 3
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: Is it bedtime yet?

Sex: Male
Location: Beautiful, albeit very wet Oregon Coast

Post: #10
RE: Resmed S9 not capturing all data
(06-09-2014 07:54 PM)goodonya Wrote:  Thanks I will do that hold for 3 sec. So if I unplug the machine am I losing all the data every time I do that. I am wondering why the machine seems to be going downhill in how it interacts with me.
It is like a brief marriage that started out really great and now in a few short months is in the doldrums and I am looking her thinking it was so good what have I done wrong.

No, you will not lose any data. But you don't need to unplug it either. Just turn it off in the morning, make yourself a great cup of coffee using a mixture of beans from Indonesia and Central America. ...and have a great day.

Yes, sometimes just when we get everything going great we experience a period of going the other direction. Just slow down and regroup a little. Maybe wash your mask in nice warm water with a little dish soap. Rinse everything really well and dry. Recheck all your straps and so forth to make sure you're mask is placed the way it belongs.

Since you can't use Sleepyhead, it might be more difficult for you to pinpoint a problem. But problems at the stage are usually mask leaks, or mouth leaks. So focus on the leak thing.

If all else fails, maybe it's time for you to try a different type of mask.

But don't worry, we all experience ups and downs with this stuff.
06-09-2014 08:12 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [Equipment] ResMed AirSense - Is there data storage on the SD card AND in the unit itself? FormerFed 19 2,426 11-03-2016 03:17 PM
Last Post: PreciousRoy
  Resmed Airsense 10 CPAP data versus Resmed Airsense 10 Autoset data David P. 4 521 10-29-2016 08:42 PM
Last Post: trish6hundred
  Sleepyhead data vs. Doctor's data Daisylouu 8 1,373 09-01-2016 06:10 PM
Last Post: eseedhouse
  invalid date/time. data exists for this period message on Resmed 9 autoset Marl1n 3 466 07-25-2016 09:03 PM
Last Post: trish6hundred
  Data card to Resmed S8 Autoset Spirit II. kriper 1 444 05-23-2016 05:24 PM
Last Post: justMongo
  Revised Post Regarding "I need help with SH data" - with data included! Jeffo1 3 591 05-16-2016 11:28 PM
Last Post: Jeffo1
  Resmed A10 Autoset data in CPAP mode rem52 20 1,704 05-07-2016 09:32 PM
Last Post: trish6hundred

Forum Jump:

Who's Online (Complete List)