Post Reply 
Resmed s10 ramp starting pressure, can you adjust it?
Author Message
Nytro_Mike Offline

Preferred Members

Posts: 27
Joined: Jul 2015

Machine: Resmed S10
Mask Type: Other
Mask Make & Model: F&P Simplus
Humidifier: Cpap
CPAP Pressure: 16-20
CPAP Software: ResScan SleepyHead Other Software

Other Comments: No longer the loudest sleeper at my camp:)

Sex: Male
Location: New hampshire

Post: #1
Resmed s10 ramp starting pressure, can you adjust it?
I am wondering if you can adjust the s10 ramp starting pressure? I am noting a slight problem with initial exhale pressure with it and my dreamwear mask, I do need to have pretty close to my minimum pressure of 12 to start but after bringing this issue to the doctors attention he mentioned that not only ramp time but starting pressure could be adjusted and I cannot seem to find it anywhere even in the clinical menu. I only want to have it on long enough to fall asleep ,maybe 10 mins as a trial. Also my Epr setting is at 3 now.
(This post was last modified: 04-14-2016 01:53 PM by Nytro_Mike.)
04-14-2016 01:50 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
FrankNichols Offline

Advisory Members

Posts: 714
Joined: Mar 2016

Machine: AirSense 10 Autoset
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Resmed F10 and/or P10
Humidifier: Builtin
CPAP Pressure: 17-19
CPAP Software: ResScan SleepyHead Other Software

Other Comments: I've figured out how to get my AHI down to 5, I quit sleeping!

Sex: Male
Location: Live Oak, Florida

Post: #2
RE: Resmed s10 ramp starting pressure, can you adjust it?
Yes, you can. Hold the front button and the round button at the same time for about 4 seconds, that will open the clinicians menu. In those options you will find what you are looking for.

To be safe, please be sure to closely monitor your therapy results daily if you make any changes to your prescription settings.

I am not a Medical professional and I don't play one on the internet.
Started CPAP Therapy April 5, 2016
I'd Rather Be Sleeping
04-14-2016 01:53 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
Nytro_Mike Offline

Preferred Members

Posts: 27
Joined: Jul 2015

Machine: Resmed S10
Mask Type: Other
Mask Make & Model: F&P Simplus
Humidifier: Cpap
CPAP Pressure: 16-20
CPAP Software: ResScan SleepyHead Other Software

Other Comments: No longer the loudest sleeper at my camp:)

Sex: Male
Location: New hampshire

Post: #3
RE: Resmed s10 ramp starting pressure, can you adjust it?
I have been into that menu and did not see any option for changing ramp pressure only ramp time and on/off
04-14-2016 02:00 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
FrankNichols Offline

Advisory Members

Posts: 714
Joined: Mar 2016

Machine: AirSense 10 Autoset
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Resmed F10 and/or P10
Humidifier: Builtin
CPAP Pressure: 17-19
CPAP Software: ResScan SleepyHead Other Software

Other Comments: I've figured out how to get my AHI down to 5, I quit sleeping!

Sex: Male
Location: Live Oak, Florida

Post: #4
RE: Resmed s10 ramp starting pressure, can you adjust it?
(04-14-2016 02:00 PM)Nytro_Mike Wrote:  I have been into that menu and did not see any option for changing ramp pressure only ramp time and on/off

If the ramp time is off, there is no min/starting pressure. If you set the ramp time to a value other than off, then there will be an option to set the starting value.

I am not a Medical professional and I don't play one on the internet.
Started CPAP Therapy April 5, 2016
I'd Rather Be Sleeping
04-14-2016 02:17 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
Nytro_Mike Offline

Preferred Members

Posts: 27
Joined: Jul 2015

Machine: Resmed S10
Mask Type: Other
Mask Make & Model: F&P Simplus
Humidifier: Cpap
CPAP Pressure: 16-20
CPAP Software: ResScan SleepyHead Other Software

Other Comments: No longer the loudest sleeper at my camp:)

Sex: Male
Location: New hampshire

Post: #5
RE: Resmed s10 ramp starting pressure, can you adjust it?
(04-14-2016 02:17 PM)FrankNichols Wrote:  
(04-14-2016 02:00 PM)Nytro_Mike Wrote:  I have been into that menu and did not see any option for changing ramp pressure only ramp time and on/off

If the ramp time is off, there is no min/starting pressure. If you set the ramp time to a value other than off, then there will be an option to set the starting value.

I found it, thanks guys I will give it a whirl tonightCool
04-14-2016 02:26 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Dream Station Ramp and Pressure Settings knowoneuno 19 359 Yesterday 07:05 PM
Last Post: Sleeprider
  Auto ramp: Do you use, why or why not. Rcgop 18 657 11-29-2016 08:23 AM
Last Post: 0rangebear
  ResMed Airsense 10 Auto Set...Runaway Pressure Abnormal86 14 532 11-22-2016 11:39 PM
Last Post: sonicboom
  Which disturbs sleep most? High Pressure or Changing Pressure Rcgop 7 1,259 11-10-2016 07:37 PM
Last Post: Sleep2Snore
  setting for starting choce Bill Hall 2 216 10-26-2016 08:20 PM
Last Post: trish6hundred
Question 109AHI, starting 2nd week on CPAP, have some questions toinewi 38 2,434 10-14-2016 06:19 AM
Last Post: JaneAM
  Smart Ramp bernerbits 2 310 09-14-2016 09:19 PM
Last Post: stephennic

Forum Jump:

Who's Online (Complete List)