Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Resmed s10 ramp starting pressure, can you adjust it?
#1
I am wondering if you can adjust the s10 ramp starting pressure? I am noting a slight problem with initial exhale pressure with it and my dreamwear mask, I do need to have pretty close to my minimum pressure of 12 to start but after bringing this issue to the doctors attention he mentioned that not only ramp time but starting pressure could be adjusted and I cannot seem to find it anywhere even in the clinical menu. I only want to have it on long enough to fall asleep ,maybe 10 mins as a trial. Also my Epr setting is at 3 now.
Post Reply Post Reply
#2
Yes, you can. Hold the front button and the round button at the same time for about 4 seconds, that will open the clinicians menu. In those options you will find what you are looking for.

To be safe, please be sure to closely monitor your therapy results daily if you make any changes to your prescription settings.
I am not a Medical professional and I don't play one on the internet.
Started CPAP Therapy April 5, 2016
I'd Rather Be Sleeping
Post Reply Post Reply
#3
I have been into that menu and did not see any option for changing ramp pressure only ramp time and on/off
Post Reply Post Reply


#4
(04-14-2016, 02:00 PM)Nytro_Mike Wrote: I have been into that menu and did not see any option for changing ramp pressure only ramp time and on/off

If the ramp time is off, there is no min/starting pressure. If you set the ramp time to a value other than off, then there will be an option to set the starting value.
I am not a Medical professional and I don't play one on the internet.
Started CPAP Therapy April 5, 2016
I'd Rather Be Sleeping
Post Reply Post Reply
#5
(04-14-2016, 02:17 PM)FrankNichols Wrote:
(04-14-2016, 02:00 PM)Nytro_Mike Wrote: I have been into that menu and did not see any option for changing ramp pressure only ramp time and on/off

If the ramp time is off, there is no min/starting pressure. If you set the ramp time to a value other than off, then there will be an option to set the starting value.

I found it, thanks guys I will give it a whirl tonightCool

Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Pressure at altitude vs. pressure at lower elevations...? S.L. Ping Beauty 19 177 8 hours ago
Last Post: PaulaO2
  Ramp auto Cpap vs cpap tsolanto 3 75 9 hours ago
Last Post: KSMatthew
  Finally diagnosed and soon to be starting treatment... bb0490 2 130 10-13-2017, 11:30 PM
Last Post: bonjour
  [Treatment] Starting treatment tonight - some questions. taha 30 612 10-10-2017, 09:18 AM
Last Post: taha
Question [Pressure] New ResMed Airsense 10 Pressure Problem spookyac47 5 334 09-16-2017, 03:44 PM
Last Post: trish6hundred
  [Equipment] Viscious cycle of increased pressure -> more leak -> response of more pressure 3mp0w3r 5 253 09-16-2017, 09:04 AM
Last Post: OpalRose
  Starting [CPAP] Tonight RustySocket 27 788 09-15-2017, 07:01 PM
Last Post: RustySocket

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.