Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Settings? AirSense 10 AutoSet
#1
Hello All,

I have an AirSense 10 AutoSet that started out great a few months ago, but now it seems that I am getting worse results.

Some data is below......Any suggestions?

9/9/2015 Device: AirSense 10 AutoSet
Device Settings
Therapy Mode: AutoSet EPR: FULL_TIME EPR Level: 2.0 cmH2O
EPR Enable: OFF EPR Patient Enable: OFF Ramp Enable: AUTO
Ramp Time: 20.0 Minutes Essentials: ON Minimum Pressure: 4.0 cmH2O
Maximum Pressure: 16.0 cmH2O
Pressure - cmH2O
Median: 10.7 95th Percentile: 13.9 Maximum: 16.0
Leak - L/min
Median: 0.0 95th Percentile: 9.6 Maximum: 43.2
Respiratory Indices - events/hr
Apnea Index: 8.1 Hypopnea Index: 4.4 AHI: 12.5
Obstructive: 5.5 Central: 2.5 Unknown: 0.0
% Time in CSR: 0.0


Settings Data: 1drv.ms/1XRgiZO
(you may have to download the image to zoom in)

Thank you for your help!
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  
#2
Your profile says your pressure is 9-16 but what you copied shows "Minimum Pressure: 4.0 cmH2O"
If your Min is really 4, that tends to be very low for a lot of people.

Are you using Sleepyhead software?

Using FlashAir W-03 SD card in machine. Access through wifi with FlashPAP or Sleep Master utilities.

I wanted to learn Binary so I enrolled in Binary 101. I seemed to have missed the first four courses. Big Grinnie

Post Reply Post Reply
#3
Yes, I do have Sleepyhead.
Post Reply Post Reply
#4
daveasu,
In another thread, you stated you really like the ramp, so I won't ask you to turn it off, but from the information in your post above, it looks like you have it starting at 4 for 20 minutes.

Try starting the ramp at a pressure of 7 for 15 minutes. This way, you are closer to your starting pressure of 9 once ramp is finished.

When you reach at least 8 posts, try downloading sleepyhead so we can see the graphs and better see what is going on.
OpalRose
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com

Organize your SleepyHead Charts
Using Attachments to Post ScreenShots and Images.
Machine choices

INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#5
Check the clinician menu and see if minimum is still set to 9.

In case you don't know how to access the clinician menu:
[Image: A10-pic1.jpg]

Using FlashAir W-03 SD card in machine. Access through wifi with FlashPAP or Sleep Master utilities.

I wanted to learn Binary so I enrolled in Binary 101. I seemed to have missed the first four courses. Big Grinnie

Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  
#6
(09-10-2015, 06:18 PM)daveasu Wrote: Essentials: ON
Change "Essentials" to "Plus" so you can view more data and the "period" in the sleep report, just below "More Info" to 1 day
Every time, you unplug the machine, the period changes to 1 month

Both median and 95th percentile numbers are excellent but max 43 L/m is on the high side, not a problem as its only for a short time

Pressure wise, the pressure max out but cannot say from the numbers alone without detailed data graphs, whether need to raise a bit
The last we want increase CA events, just to keep up with flow limitation

Post Reply Post Reply
#7
Hi Zonk!

Got these 2 changes made:

Change "Essentials" to "Plus" so you can view more data and the "period" in the sleep report, just below "More Info" to 1 day

Thank you! Smile
(09-11-2015, 01:07 PM)AlanE Wrote: Check the clinician menu and see if minimum is still set to 9.

In case you don't know how to access the clinician menu:

Hi Alan!

I changed the minimum to 9. I ordered this machine from one of the CPAP websites, and when it came in, it was only set to factory defaults. That was one I overlooked.

Thank you!
Post Reply Post Reply
#8
Nice. Lets hope tonight is a better night for you. Smile

Using FlashAir W-03 SD card in machine. Access through wifi with FlashPAP or Sleep Master utilities.

I wanted to learn Binary so I enrolled in Binary 101. I seemed to have missed the first four courses. Big Grinnie

Post Reply Post Reply
#9
(09-12-2015, 03:06 PM)AlanE Wrote: Nice. Lets hope tonight is a better night for you. Smile

AlanE,

Thank you for the suggestions!

The last few nights have been much better.

My AHIs were still above 5 last night.

http://1drv.ms/1OUY7fP

I had a mask that seemed to be leaking all night....

Fixed the link for you. Also check out the How-To for Attachments and Inserting Images. -Moderator
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  ResMed 10 [Hose Settings?] zzzZorro 3 181 Yesterday, 06:02 PM
Last Post: Homerec130
  [Diagnosis] New to APAP DreamStation recommended settings dgranero 10 303 07-13-2018, 09:52 PM
Last Post: tedvpap
  Not sure if I should adjust my settings.... ghstudio 16 994 07-11-2018, 09:39 AM
Last Post: Sleeprider
  DME supplier had wrong settings - idiots! richorlin 2 197 07-07-2018, 07:10 PM
Last Post: ShaunBlake
Question [Equipment] DME gave me an AirSense 10 Autoset with 299 hours on it ewokempire 35 1,474 07-01-2018, 11:02 PM
Last Post: PerChancetoDream
  Airsense 10 Autoset: Nasal vs Pillows setting ScoobyDoo 14 506 06-29-2018, 12:44 AM
Last Post: jaswilliams
  [CPAP] Resmed Airsense 10 Autoset Climateline Pockstriker 13 436 06-28-2018, 08:46 AM
Last Post: SarcasticDave94

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.