Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Sleepyhead thinks I have a Respironics when I have a Resmed
#1
Sleepyhead thinks I have a Respironics when I have a Resmed
I imported from my card for the first time and the readout says I have a respironics, when I have a resmed.  Any way for me to fix that? 

It shows no AHI, when my “myAir” app says I have (0.6/hour last night)

(05-29-2018, 07:05 AM)honeybadger79 Wrote: I imported from my card for the first time and the readout says I have a respironics, when I have a resmed.  Any way for me to fix that? 

It shows no AHI, when my “myAir” app says I have (0.6/hour last night)


Attached Files Thumbnail(s)
   
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  
#2
RE: Sleepyhead thinks I have a repitonics when I have a Resmed
Pic...


Attached Files Thumbnail(s)
   
Post Reply Post Reply
#3
RE: Sleepyhead thinks I have a Respironics when I have a Resmed
Did you use a bipap prior to the ResMed?  SleepyHead shows a bipap in use from 2014-2015.

Just trying to figure it out.   Dont-know

If it were me, I would simply buy a new SD card for the ResMed. SH should accept the ResMed SD card without any problems.

You can also start a new profile in SH for the ResMed machine.
OpalRose
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com

Organize your SleepyHead Charts
Using Attachments to Post ScreenShots and Images.
Machine choices


INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#4
RE: Sleepyhead thinks I have a Respironics when I have a Resmed
Thanks. This is my first machine, but I have a feeling that there is data on the card from prior to my receipt of the machine.  Perhaps someone else had this card and it was recycled into my machine before being sent to me?

Kinda crazy. I hope I didn’t get a used machine! Been using it about two years
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  
#5
RE: Sleepyhead thinks I have a Respironics when I have a Resmed
That profile is not fiction. The card you inserted contains a folder called p-series, and that is for Respironics machines. Take a look at the files and folders on your SD card. You may have both, or your Resmed machine may not be writing information due to the presence of the Respironics files. You can format the card or get a new one. FAT32.
Post Reply Post Reply
#6
RE: Sleepyhead thinks I have a Respironics when I have a Resmed
(05-29-2018, 09:06 AM)Sleeprider Wrote: That profile is not fiction. The card you inserted contains a folder called p-series, and that is for Respironics machines.  Take a look at the files and folders on your SD card.  You may have both, or your Resmed machine may not be writing information due to the presence of the Respironics files.  You can format the card or get a new one.  FAT32.

Thank you for that. What a shame that I can’t trust any data from the last few years.  I think’ll reformat like you suggest.  

The “MyAir” app has been getting data just fine.  I suppose the 3g connection is completely independant from the card.

I wonder if anything from the ResMed’s memory will still be there and write to a new card
Post Reply Post Reply
#7
RE: Sleepyhead thinks I have a Respironics when I have a Resmed
It seems that your DME recycled a SD card without wiping the data first. Not a good move. The previous machine your card was in was a PR System One 60 Series BiPAP Auto SV Advanced, and you have that patient's confidential data. Whoever had that machine did not seem to need ASV and they ran it like a fixed BiPAP with EPAP at 5 and IPAP at 11. They had a lot of leaks and a very low AHI. So we already know more about them than we do of you. Smile
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  
#8
RE: Sleepyhead thinks I have a Respironics when I have a Resmed
I wonder if anything from the ResMed’s memory will still be there and write to a new card
Post Reply Post Reply
#9
RE: Sleepyhead thinks I have a Respironics when I have a Resmed
(05-29-2018, 09:39 AM)Sleeprider Wrote: It seems that your DME recycled a SD card without wiping the data first.  Not a good move.  The previous machine your card was in was a PR System One 60 Series BiPAP Auto SV Advanced, and you have that patient's confidential data.  Whoever had that machine did not seem to need ASV and they ran it like a fixed BiPAP with EPAP at 5 and IPAP at 11.  They had a lot of leaks and a very low AHI.   So we already know more about them than we do of you. Smile

Did it show nothing about me?
Post Reply Post Reply
#10
RE: Sleepyhead thinks I have a Respironics when I have a Resmed
honeybadger79,
Be sure to order the Clinicians manual for your machine if you haven’t already done so.
https://www.apneaboard.com/adjust-cpap-p...tup-manual

Also check the machine/blower hours against your usage hours, just to be sure you weren’t given a used machine. Heck, if they gave you a recycled SD card from a Respironics machine....just saying!

And no, there was no data from the ResMed machine on SleepyHead. The ResMed should still show summary data when you get the correct SD card.
OpalRose
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com

Organize your SleepyHead Charts
Using Attachments to Post ScreenShots and Images.
Machine choices


INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply



Donate to Apnea Board  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Philips Respironics Dreamstation Go Performance Codes David Govan 1 122 11-21-2018, 04:48 PM
Last Post: OpalRose
  Newbie Questions about SleepyHead App and ResMed APAP machine STRVYS 2 226 10-20-2018, 01:43 PM
Last Post: jaswilliams
  Philips Respironics DreamStation Auto CPAP macleadd 3 571 05-26-2018, 03:49 PM
Last Post: MitchS
Information [Admin Note] New EncorePro 2.22a software for Philips-Respironics machines SuperSleeper 0 1,557 05-21-2018, 06:53 PM
Last Post: SuperSleeper
  Respironics M series and sleepyhead car54 4 385 05-17-2018, 05:56 PM
Last Post: Sleeprider
  Resmed setting not matching SleepyHead Albercook 2 389 04-20-2018, 06:11 PM
Last Post: Albercook
  Sleepyhead and ResMed LarryRapp 60 4,344 03-16-2018, 01:00 PM
Last Post: elhamidi


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.