Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Sleepyhead v0.9.3-0 -- problem with Win XP?
#1
I am using (on trial) a PRS1 60 Series auto-bipap. I downloaded Sleepyhead v0.9.3-0 to two computers. One computer uses Win 7 and Sleepyhead works fine. The other computer is old and uses Win XP Professional, Service Pack 3. With the Win XP computer, the labels and numbers on the daily graphs are hard to read. Also, the numbers on the left side of the graph, on the vertical ordinate, do not line up with the horizontal lines on the graph. I downloaded Sleepyhead v9.1 and v9.2 on the Win XP computer and the labels and numbers are fine. The problem is only with Sleepyhead v0.9.3-0.

My Win XP computer is a laptop which I use for traveling. So I would like to fix the problem if I can. Unfortunately, the earlier versions of Sleepyhead, which display without problems, will not download info from a 60 series machine.

My guess is that there is a bug in Sleepyhead that prevents Win XP computers from showing labels and numbers clearly and that there is nothing I can do to fix the problem. Am I correct?

Post Reply Post Reply
#2
Is this the bug?

http://sourceforge.net/p/sleepyhead/bugs/149/

Seems someone reported something similar against the 0.9_beta code in June (although using Windows 8, not XP). Still an open issue.
Post Reply Post Reply
#3
(06-24-2013, 07:22 PM)Paptillian Wrote: Is this the bug?

http://sourceforge.net/p/sleepyhead/bugs/149/

Seems someone reported something similar against the 0.9_beta code in June (although using Windows 8, not XP). Still an open issue.

Yes, the problem reported by the person with Windows 8 looks like the problem I am having with Win XP. Am I correct, that there is nothing I can do about the problem (except report it)?

Can you help with two other Sleepyhead matters?

1. I want to report to the Sleepyhead people the problem I am having with Win XP. But I couldn't figure out where to go in the Sleepyhead program to open a dialogue box for reporting bugs.

2. I wanted to take a screenshot of a daily report to illustrate the problem I have, like the screenshot presented by the person with the Win 8 problem. I go to View, select Take Screenshot, and right click. But I can't figure out where to go to retrieve the screenshot. It's as though I never took the screenshot.

Post Reply Post Reply


#4
Apnea 1, sorry I don't know much about getting support for SleepyHead but there's a little bit of information here:
http://sourceforge.net/projects/sleepyhead/support

Hang in there. I think that since it's already reported the author knows about it but probably hasn't been able to fix it yet.

If you can, I'd suggest letting them know that you're seeing it on XP as well, and see if you can get your screenshots added to the ticket.
Post Reply Post Reply
#5
Have you changed the DPI settings for your display to something other than the Windows default?

That screws up a lot of programs.
Get the free SleepyHead software here.
Useful links.
Click here for information on the main alternative to CPAP.
If it's midnight and a DME tells you it's dark outside, go and check it yourself.
Post Reply Post Reply
#6
On the screenshot question, after you take the screenshot you have to open "Paint" or some other such program and then choose "paste" to get it into a medium you can see and work with. From there you can crop it or whatever and then save it to file.
Post Reply Post Reply


#7
(06-25-2013, 03:55 PM)jgjones1972 Wrote: On the screenshot question, after you take the screenshot you have to open "Paint" or some other such program and then choose "paste" to get it into a medium you can see and work with. From there you can crop it or whatever and then save it to file.

Thanks. I don't know what "Paint" is. Would Photoshop Elements work?

Post Reply Post Reply
#8
I don't know about Photoshop, but you should have paint pre-installed with Windows. Go to Start, All Programs, Accessories - "Paint" should be in there.

Post Reply Post Reply
#9
(06-25-2013, 03:45 PM)archangle Wrote: Have you changed the DPI settings for your display to something other than the Windows default?

That screws up a lot of programs.

The screen resolution is set for 1920 x 1200. This is the highest resolution I can set the laptop for. I assume this is the default value but I really don't know. As an experiment, I tried a lower resolution. It changed things but did not fix the problem.

Post Reply Post Reply


#10
In order to leave Bug information on the SourceForge website, you would have to create an account there if you didn't have one already. It is free to create an account.

Hope that helps.
INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  SleepyHead / Flashair problem seawolf 6 429 11-21-2016, 03:34 PM
Last Post: AlanE
  SH Full Screen problem Slim1950 4 302 11-01-2016, 11:33 PM
Last Post: Ockrocket
Question PRS1 + Oxy import problem: bug or PEBKAC? strix 0 185 10-15-2016, 01:29 PM
Last Post: strix
  EncorePro password problem KD6OBB 0 240 10-03-2016, 06:51 PM
Last Post: KD6OBB
  EncorePro problem Triggerracing 3 418 09-22-2016, 09:05 AM
Last Post: rkl122
Exclaimation Problem downlaoding Sleepyhead Infinity2902 5 459 06-22-2016, 07:31 AM
Last Post: AlanE
  Problem with Encore Basic Bluestar 3 501 04-25-2016, 06:21 PM
Last Post: CaptainMidnight

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.