Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

Strange Graphs in SleepyHead
#1
I'm getting what I think are strange graphs in SleepyHead (v0.9.8-1(testing)). Instead of a single line on some of my graphs I get multiple. I have attached images. What do you guys think?
Post Reply Post Reply
#2
(06-26-2015, 02:24 PM)rx77310 Wrote: I'm getting what I think are strange graphs in SleepyHead (v0.9.8-1(testing)). Instead of a single line on some of my graphs I get multiple. I have attached images. What do you guys think?

I think you should use the rebuild data option.
I use my PAP machine nightly and I feel great!
Updated: Philips Respironics System One (60 Series)
RemStar BiPAP Auto with Bi-FlexModel 760P -
Rise Time x3 Fixed Bi-Level EPAP 9.0 IPAP 11.5 (cmH2O)
Post Reply Post Reply
#3
I don't know the answer but have a couple of ideas. I like Mark's suggestion. Are you using the OpenGL or BrokenGL and is the graph the same in both?


Using FlashAir W-03 SD card in machine. Access through wifi with FlashPAP or Sleep Master utilities.

I wanted to learn Binary so I enrolled in Binary 101. I seemed to have missed the first four courses. Big Grinnie

Post Reply Post Reply


#4
(06-26-2015, 03:12 PM)AlanE Wrote: I don't know the answer but have a couple of ideas. I like Mark's suggestion. Are you using the OpenGL or BrokenGL and is the graph the same in both?

I was using OpenGL. I just tried rebuilding the data in both OpenGL and BrokenGL and the graphs still look the same.
Post Reply Post Reply
#5
Was that just on one night or do you have the same thing on multiple nights?


Using FlashAir W-03 SD card in machine. Access through wifi with FlashPAP or Sleep Master utilities.

I wanted to learn Binary so I enrolled in Binary 101. I seemed to have missed the first four courses. Big Grinnie

Post Reply Post Reply
#6
(06-26-2015, 04:01 PM)AlanE Wrote: Was that just on one night or do you have the same thing on multiple nights?

Only for last night I believe. Actually it looks like I get multiple lines for leak rate on multiple nights.
Post Reply Post Reply


#7
Well, I can quote a line from "My Cousin Vinny" about something being broken but it might not go over so well. Smile

Post back tomorrow after tonight's data. Curious to know if the same thing happens.


Using FlashAir W-03 SD card in machine. Access through wifi with FlashPAP or Sleep Master utilities.

I wanted to learn Binary so I enrolled in Binary 101. I seemed to have missed the first four courses. Big Grinnie

Post Reply Post Reply
#8
I have had this happen to me about 4 times in the seven months I have been on therapy. I have the same model and make as you (I think).

I noticed that the nights this happened, I yanked the card out only a few seconds after I stopped the machine.

Recently, I have waited at least 30 seconds, and often more than a minute after shutting the machine off. I do not know if this is at the root of the problem.

I haven't tried the SleepMaster wireless transfer method. I may, someday, though.

Good luck,

QAL
Dedicated to QALity sleep.
You'll note I am listed as an Advisory Member. I am honored to be listed as such. See the fine print - Advisory Members as a group provide advice and suggestions to Apnea Board administrators and staff concerning Apnea Board operation and administrative policies. Membership in the Advisory Member group should not be understood as in any way implying medical expertise or qualification for advising Sleep Apnea patients concerning their treatment.
Post Reply Post Reply
#9
(06-26-2015, 11:08 PM)quiescence at last Wrote: I have had this happen to me about 4 times in the seven months I have been on therapy. I have the same model and make as you (I think).

I noticed that the nights this happened, I yanked the card out only a few seconds after I stopped the machine.

Recently, I have waited at least 30 seconds, and often more than a minute after shutting the machine off. I do not know if this is at the root of the problem.

I haven't tried the SleepMaster wireless transfer method. I may, someday, though.

Good luck,

QAL

Upon closer inspection it looks like the leak rate graph usually has two lines. One for leak rate and one for total leaks. I don't know what the difference is supposed to be between those two lines.

The pressure graph looks like it usually has one line.

In the attached image in the original post, the pressure graph has 2 lines but more parameters are listed than usual. IPAP, EPAP, and pressure are listed. Usually only pressure is listed.

In the attached image in the original post, the leak graph actually has 3 lines, where only two parameters are listed, leak rate and total leak rate.

So far it looks like this happened twice since owning and using my CPAP for about 2 and 1/2 weeks. I'll try the above suggestions of waiting a bit before removing the SD card.
Post Reply Post Reply




Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Question Scrolling Sleepyhead daily graphs blanks some labels CPAPreturnee 3 225 05-16-2017, 12:23 PM
Last Post: CPAPreturnee
  Sleepyhead - Pressure vs Mask Pressure Graphs sonicboom 10 1,382 04-17-2017, 12:01 PM
Last Post: PaytonA
  Printing graphs Resscan dtdrnll 3 333 04-15-2017, 11:02 AM
Last Post: dtdrnll
Cool Historical Sleepyhead data looks strange after travel to different timezone vas2000 7 400 03-02-2017, 09:55 PM
Last Post: Sleeprider
  Waveform graphs yankees123 15 1,002 02-08-2017, 07:26 PM
Last Post: yankees123
  New here - help reading the sleepyhead/ sp02 review graphs Wannaspeed 4 659 10-09-2016, 01:51 PM
Last Post: menaralf
  Sleepyhead Graphs WLKSRQ 1 422 09-27-2016, 12:23 PM
Last Post: AlanE

Forum Jump:

New Posts   Today's Posts




About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.

For any more information, please use our contact form.