Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

System requirements for Encore Pro
#1
System requirements for Encore Pro
I am looking at buying a cheap laptop just to run Encore Pro...time s money and a clean install of Windows on my existing laptop (where a failed install of Encore Pro lurks) will be a laborious job.

Would this be up to it? Even with 2GB RAM?

[commercial link removed, instead, search eBay for "CHEAP LAPTOP Dual Core WINDOWS 10 2GB 4GB Ram 1 YEAR WARRANTY 14.1" Screen"]




-----
Moderator Action: Link Removed
To maintain our status as an educational organization, the only commercial links allowed in this forum are to CPAP-related manufacturer websites. This is stated in the Apnea Board Rules with details given in the Commercial Links Policy section.
-----
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#2
RE: System requirements for Encore Pro
Yes - based on the requirements here: https://www.usa.philips.com/healthcare/p...t-software

I would, however, caution against running much else on that machine. I have found the Encore software to be a bit taxing on the processor and RAM. It also runs an SQL database. 

I would recommend getting as much memory (RAM) as you can possibly afford - 4GB will allow more applications to be open at the same time. Also, between your Windows install, this software, and other basic items you will be using up just below half of your hard drive space. There will not be a lot of room for anything else.

If this machine is dedicated to just Encore Pro - I would say go for it. If you are planning on doing other things, more hard drive and RAM are a must.

PS. I have also attached a screenshot of the requirements to this post.

Good luck!


Attached Files Thumbnail(s)
   
Post Reply Post Reply
#3
RE: System requirements for Encore Pro
Great, thanks for this.

It is just for Encore Pro so 2GN RAm should be enough, right?
Post Reply Post Reply
#4
RE: System requirements for Encore Pro
if you choose Windows 7 as your OS, 2GB should be fine
if Windows 10, def 4GB
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#5
RE: System requirements for Encore Pro
Great, thanks.
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Exclaimation [News] RECALL THREAD-- IMPORTANT PHILIPS DREAMSTATION & SYSTEM ONE USERS Sleeprider 1,758 140,637 12-01-2021, 05:23 PM
Last Post: Sleeprider
  [Equipment] Respironics PR System One 60 Series REMstar Auto with A-flex aavenger 6 240 11-12-2021, 06:03 AM
Last Post: quiescence at last
  Small camping CPAP + battery system recommendations Greg_R 0 187 10-18-2021, 04:27 PM
Last Post: Greg_R
  Phillips System One needs service? jackhartjr 7 271 09-20-2021, 06:34 PM
Last Post: Crimson Nape
  Foam Removal - Philips System One peewee44 36 3,200 09-14-2021, 07:53 PM
Last Post: ST Dog
  Somnera system Justwannasleep1 6 1,649 08-04-2021, 12:44 PM
Last Post: Crimson Nape
  Are Machines that use the Humidx system more likely to give you an infection? schaer 5 484 07-22-2021, 06:15 AM
Last Post: S. Manz


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.