Post Reply 
Toshiba FlashAir not working with ResScan
Author Message
MikeV99 Offline

Members

Posts: 9
Joined: Apr 2016

Machine: ResMed AirSense 10
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: ResMed AirFit 10
Humidifier: ResMed AirSense 10
CPAP Pressure: 4-7
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #11
RE: Toshiba FlashAir not working with ResScan
I used Disk Tools on my Mac to format a USB thumb drive in MS-DOS format with MBR boot. I then copied the contents of the ResMed SD card onto the USB thumb drive. Did an eject of both, started Parallels and started the XP virtual machine. Inserted the thumb drive and told the system it was for the XP virtual machine. Started ReScan and downloaded the data without a problem.

When my FlashAir gets in today I will configure it for my network, copy the ResMed SD card data to it and hopefully the machine will be OK with it. Then I will use FlashPap to copy the ResMed data to the USB drive and see what happens. I will update my post with the final details.

Thank you for your post, very helpful.
05-02-2016 01:03 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
pupcamper Online

Advisory Members

Posts: 402
Joined: Nov 2015

Machine: PR DreamStation CPAP Pro
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: AirFit P10 Pillows; Quatro Air FFM
Humidifier: DreamStation Heated Humidifier
CPAP Pressure: 10.5 cmH2O; no ramp; no C-Flex
CPAP Software: SleepyHead EncorePro

Other Comments: Lung cancer survivor since 11/2004; CPAP since 11/2015

Sex: Male
Location: Van Buren, Arkansas, USA.

Post: #12
RE: Toshiba FlashAir not working with ResScan
Glad to help. It looks like you have it all figured out.

"....respiration,—a troublesome practice, but one which custom has rendered necessary to our easy existence...." Oliver Twist, Charles Dickens- 1837

I use FlashPAP to load data from a FlashAir III wifi sd card in my machine to my computer and display it with SleepyHead .
robysue's Beginner's Guide to SleepyHead
05-02-2016 05:48 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
AlanE Online

Advisory Members

Posts: 1,496
Joined: Mar 2015

Machine: ResMed AirSense 10 Autoset
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: P10 & Mirage Liberty backup
Humidifier: Built-in
CPAP Pressure: 10-14
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: ʕ•ᴥ•ʔ So Long, and Thanks for All the Fish

Sex: Male
Location: Southwest Florida

Post: #13
RE: Toshiba FlashAir not working with ResScan
(05-01-2016 04:42 PM)MikeV99 Wrote:  It is my understanding that FlashPap just copies the contents of the FlashAir to a folder? Hence, one would need to copy them to SD card or thumb drive? I was trying to test things before my FlashAir arrives tomorrow. FlashPap has a control that says "Exit and Run Sleep Tracking Software." But won't an additional step be needed for ResScan?

Yes and no, FlashPap copies the files from FlashAir to whatever folder you specify. That folder can be an SD card on your computer. That is how I set mine up.

After that the "Exit and run sleep tracking" just executes ResScan or SleepyHead if you want that to run instead. You set that up. In either case, you'll still need to import the data once the sleep tracking software loads. No different than what you do now.



Using FlashAir W-03 SD card in machine. Access through wifi with FlashPAP or Sleep Master utilities.

I wanted to learn Binary so I enrolled in Binary 101. I seemed to have missed the first four courses. Big Grinnie
05-03-2016 07:46 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
MikeV99 Offline

Members

Posts: 9
Joined: Apr 2016

Machine: ResMed AirSense 10
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: ResMed AirFit 10
Humidifier: ResMed AirSense 10
CPAP Pressure: 4-7
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location:

Post: #14
RE: Toshiba FlashAir not working with ResScan
Perfect, thank you. Unfortunately my project has to be put on hold. The brand new AirSense 10 is making an annoying whirring noise so the DME is sending it in for repair. After only 5 days one would think that could have just swapped it out.
05-03-2016 11:18 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
AlanE Online

Advisory Members

Posts: 1,496
Joined: Mar 2015

Machine: ResMed AirSense 10 Autoset
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: P10 & Mirage Liberty backup
Humidifier: Built-in
CPAP Pressure: 10-14
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: ʕ•ᴥ•ʔ So Long, and Thanks for All the Fish

Sex: Male
Location: Southwest Florida

Post: #15
RE: Toshiba FlashAir not working with ResScan
Yeah that is annoying. Hope your replacement gets in soon.



Using FlashAir W-03 SD card in machine. Access through wifi with FlashPAP or Sleep Master utilities.

I wanted to learn Binary so I enrolled in Binary 101. I seemed to have missed the first four courses. Big Grinnie
05-03-2016 11:39 AM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  ResScan - not supported jmitchell151 3 184 12-06-2016 07:17 PM
Last Post: jmitchell151
Arrow [Admin Note] ResScan - [version 5.7] SuperSleeper 57 7,307 12-01-2016 12:43 PM
Last Post: SuperSleeper
  ResScan 5.5 cannot run in Windows 10 ant08 6 370 12-01-2016 12:21 PM
Last Post: cbramsey
  FlashPAP - FlashAir WiFi SD card utility TiredToo 188 29,654 11-26-2016 11:27 AM
Last Post: Crimson Nape
  SleepyHead / Flashair problem seawolf 6 312 11-21-2016 03:34 PM
Last Post: AlanE
  new ResMed machine and ResScan software issue fluffyetal 1 206 11-18-2016 06:40 AM
Last Post: Sleeprider
  can resscan read cards from two machines whirschb 8 499 11-14-2016 04:03 PM
Last Post: Mosquitobait

Forum Jump:

Who's Online (Complete List)