Hello Guest, Welcome to Apnea Board !
As a guest, you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use.
To post a message, you must create a free account using a valid email address.

or Create an Account


New Posts   Today's Posts

VAUTO card problem
#21
RE: VAUTO card problem
I just discovered the same thing recently using the extender. Thanks for posting this info for others.
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#22
RE: VAUTO card problem
(02-03-2021, 08:12 AM)SevereApnea Wrote: Last night after I woke up, I then masked up and powered up, forgot to change the room air con setting, immediately powered down to reset the air con. This registered as another session under Session Information as 00m -59s.

I recommend updating to OSCAR 1.2.0. We made fixes to negative number problems in that newer version.
The current version of OSCAR is 1.2.0.  We recommend upgrading from any earlier version.

Useful links
Download OSCAR
Best way to organize charts
How to attach charts to your post

Membership in the Advisory Members group does not imply medical expertise or qualification for advising Sleep Apnea patients concerning their treatment.
Post Reply Post Reply
#23
RE: VAUTO card problem
@ Becker44a

Yes that is my experience too: "Works well: put the SD card in before powering up the machine."

@ GuyScharf

Good feedback: I have v1.2.0 on my laptop and interestingly it does not even show that short 59 second period.
Just 3 sessions recorded and not 4.


Post Reply Post Reply
#24
RE: VAUTO card problem
(02-05-2021, 01:29 PM)becker44a Wrote: . . .
I took the cables I had not returned yet and tried again.  This time I inserted the cable into the A10 first, then inserted the card in the cable, and last, powered up the A10.  Voila, the card was recognized and seen properly..  Checked the 2nd cable, same behavior.  Have used the extender cable several nights now, and as long as the card is inserted before powering up the machine, it works correctly.  

Hope this helps someone.

Fresh Update:   I ran as described above in post #20 for several nights.  Then the A10 would not recognize the card, even tho the procedure was not changed.  I completely powered down the unit, and tried again - no luck.  I tested the 2nd cable - same result.  I have now returned these items to Amazon.
A.Becker
PAPing in NE Ohio, with a pack of Cairn terriers
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#25
RE: VAUTO card problem
So far it has worked for me.

Except last night. As usual I leave the card in the SD extender for at least an hour, then power down the machine, switch off at the wall. Should be OK, right?

Last night's data showed no time for my HA but there were times for CA and OA.

SD card extender problem, maybe?

I will keep an eye on this but don't really want to lose data.

V1.2.0 windows 7.

   
Post Reply Post Reply
#26
RE: VAUTO card problem
Oscar does not provide a time for a Hypopnea event, only the time the flag occurred. This is because an event duration is not reported by the machine, so Oscar does not "invent" it.
Sleeprider
Apnea Board Moderator
www.ApneaBoard.com

____________________________________________
Download OSCAR Software
Soft Cervical Collar
Optimizing Therapy
Organize your OSCAR Charts
Attaching Files
Mask Primer
How To Deal With Equipment Supplier


INFORMATION ON APNEA BOARD FORUMS OR ON APNEABOARD.COM SHOULD NOT BE CONSIDERED AS MEDICAL ADVICE. ALWAYS SEEK THE ADVICE OF A PHYSICIAN BEFORE SEEKING TREATMENT FOR MEDICAL CONDITIONS, INCLUDING SLEEP APNEA. INFORMATION POSTED ON THE APNEA BOARD WEB SITE AND FORUMS ARE PERSONAL OPINION ONLY AND NOT NECESSARILY A STATEMENT OF FACT.
Post Reply Post Reply
#27
RE: VAUTO card problem
All my nights over the last year with HA events had the times displayed in Events as recently as last week. See attached.    

I must say they were always around 10 seconds and that didn't seem to match the flow chart.

So I conclude that:

1. this is a consequence of a v.1.2.0 update perhaps?

2. So RERA and HA have no time duration then?

3. My SD card extender is still working!!   Smile it certainly did last night.
Post Reply Post Reply






Donate to Apnea Board  
#28
RE: VAUTO card problem
(02-18-2021, 06:56 AM)SevereApnea Wrote: All my nights over the last year with HA events had the times displayed in Events as recently as last week.

OSCAR was adding 10 seconds to the duration reported by ResMed machines even though the ResMed 10 series machines report HA duration as 0. This was a problem inherited from SleepyHead. We fixed that some time ago. We also no longer show duration if the duration is zero. I'm not sure what release we fixed that in, perhaps 1.1.0.
The current version of OSCAR is 1.2.0.  We recommend upgrading from any earlier version.

Useful links
Download OSCAR
Best way to organize charts
How to attach charts to your post

Membership in the Advisory Members group does not imply medical expertise or qualification for advising Sleep Apnea patients concerning their treatment.
Post Reply Post Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Cant get vauto to go with myair app Cpap626 4 174 03-28-2021, 11:17 AM
Last Post: Cpap626
Question [Treatment] Request for Advise on my new ResMed AirCurve 10 VAuto BiLevel ExXGZmpK 17 440 03-27-2021, 04:19 PM
Last Post: ExXGZmpK
  AirCurve Vauto 10 ramp question Cpap626 12 320 03-23-2021, 04:44 PM
Last Post: Sleeprider
  ResMed AirCurve 10 Vauto - Auto Shut Off FifthAvenue 3 221 03-22-2021, 12:46 PM
Last Post: staceyburke
  Updated Dream Station Firmware Problem patlink 4 324 03-21-2021, 07:18 PM
Last Post: Cpap626
  Help with awakening problem and data interpretation Dannyj1981 27 791 03-04-2021, 04:00 PM
Last Post: sawinglogz
  Back on cpap after some months off. Vauto at Post #71 redlegs 105 4,030 03-03-2021, 11:31 AM
Last Post: SarcasticDave94


New Posts   Today's Posts






About Apnea Board

Apnea Board is an educational web site designed to empower Sleep Apnea patients.