Românește

From Apnea Board Wiki
Jump to: navigation, search

Suport românesc pentru pacienții cu apnee în somn

Traducătorii voluntari ai programului OSCAR furnizează, de asemenea, (acolo unde este posibil) informații despre asistența disponibilă în domeniul lor lingvistic.

Traducerea Românește este oferită de * Daniel Ganea *, disponibil prin e-mail: EMAIL și pe ApneaBoard ca delta. Vă rugăm să trimiteți un mesaj privat la bonjour dacă doriți să ajutați traducerea.

Paginile de ajutor OSCAR din Românește încep aici: Ajutor OSCAR. (În pagina tradusă, nu mai faceți clic pe linkul către această pagină.)

Organizații din România

  • Organizarea pacientului:
  • Forum:
  • Facebook:
  • Twitter:
  • Alte legături:

Organizații din ?????

  • etc ...

Despre OSCAR

Bine ați venit la OSCAR, Reporter de analiză CPAP Open Source Acest software a fost conceput pentru a vă ajuta să revizuiți datele produse de dispozitivele dvs. CPAP și echipamentele aferente.

Voluntarii au tradus-o în mai multe limbi. Faceți clic pe fila Ajutor pentru a schimba limba afișată.

Orice browser bazat pe Chromium, cum ar fi Google Chrome sau Microsoft Edge Chromium , oferă în prezent cele mai bune opțiuni de traducere automată . Vei găsi ajutor extins în Wiki OSCAR. Deschideți http://www.apneaboard.com/wiki/index.php/OSCAR_Help.

Pentru întrebări vizitați http://www.apneaboard.com sau un forum local de apnee. VĂ RUGĂM CITIȚI CU ATENȚIE OSCAR NU ESTE un substitut pentru îndrumarea medicală competentă din partea medicului dumneavoastră.

Din cauza lipsei documentației lansate de producători cu privire la formatele de fișiere, acuratețea datelor afișate în OSCAR nu poate fi în niciun fel garantată.

Toate rapoartele generate sunt DOAR PENTRU UTILIZARE PERSONALĂ și sunt destinate să fie cât mai precise.

Rapoartele OSCAR se bazează pe datele raportate de aparatul CPAP. Acceptarea acestor date în conformitate cu alte scopuri este supusă discreției agenției de examinare. Utilizarea acestui software este pe riscul dvs. Autorii nu vor fi responsabili pentru nimic legat de utilizarea sau utilizarea greșită a acestui software. OSCAR este un software gratuit (ca și în libertate), lansat sub licența publică GNU v3 și nu are nicio garanție și fără NICIUNE pretenții de fitness pentru niciun scop.

OSCAR este © 2019-2020 Echipa OSCAR: un grup de dezvoltatori voluntari din comunitatea Apnea și membri ai mai multor forumuri și diferite naționalități.

OSCAR este un derivat al programului SleepyHead care este protejat de drepturi de autor © 2011-2018, Mark Watkins.


Credite OSCAR

Credite OSCAR este un instrument derivat al programului SleepyHead, scris de Mark Watkins, în perioada 2011 - 2018. Proiectul actual este efortul combinat al oamenilor de la CPAPtalk.com, ApneaBoard.com și alți voluntari, începând din 2019.

Biblioteci OpenSource OSCAR folosește versiunea OpenSource a setului de instrumente Qt platformă disponibil de la http://qt.io, care se trage de la multe biblioteci open source mai mici. Puteți citi licențele individuale pentru multe dintre aceste componente care sunt utilizate sub capota OSCAR la https://doc.qt.io/qt-5/licenses-used-in-qt.html

Formate de date Formatele de date ale dispozitivului CPAP sunt în mare parte nedocumentate. Utilizarea lor în OSCAR a implicat o mulțime de investigații, împreună cu o mulțime de eșantioane de date de card SD, mulți utilizatori de pacienți dispuși să pună problema blocărilor și a datelor și o mulțime de ajutor din partea celorlalți dezvoltatori care s-au împărtășit în volumul de lucru al decodării. formate de date. Mulțumim tuturor celor care ați ajutat în lupta de a ne proteja dreptul de a menține datele noastre deschise și accesibile! Echipa OSCAR actuală constă din următoarele: Fred Bonjour: manager de proiect și tester principal, Phil Olynyk: dezvoltator principal, Arie Klerk: coordonator echipa traduceri

Dezvoltatori: Phil Olynyk (Lead Developer), GuyScharf, sawinglogz

Reporterii: AlanE, BrandonA, Crimson Nape, foxfire, Heyns, jeremieb, jaswilliams, Palerider, Patl

Testeri: Fred Bonjour (Leester Tester), Beej, DeepBreathing, Fastlane, GuyScharf, JJJ, LookingForward, Pollcat, Ruth Catrin, SarcasticDave94

Consilieri: aviB, SkepticDoc, Sleeprider, SleepyProgrammer, srlevine1, LunaFerret, harre, Mdhamptom, mitchcampbell, rtannerf

Traducători: Arie Klerk (coordonatorul echipei de traduceri, olandeză), 1st.qwerty (poloneză) delta (română), drol (franceză), FaureCourtet (franceză), fossegrim (norvegiană), hearsay73 (filipineză), Heyns (africană), jaswilliams (britanică) , johanh (finlandeză), koimark (finlandeză), Lazer1234 (suedeză), Mac_Sheepcounter (germană), Perchas (spaniolă), refurbished (polonez), Ristraus (portugheză braziliană), ShaunBlake (britanic), steffenreitz (germană), tolnaiz (maghiară) ), unidee (finlandeză), untoutseul05 (franceză), yrnkrn (ebraică). Vă mulțumesc foarte mult pentru efortul continuu!

OSCAR caută întotdeauna ajutor: programatori, testatori sau traducători. Dacă sunteți interesat, vă rugăm premierul „bonjour” pe Forumul Consiliului Apneei. O mențiune specială pentru ApneaBoard pentru furnizarea unui forum de dezvoltare pentru OSCAR și pentru furnizarea site-ului de descărcare principală pentru OSCAR la https:\\sleepfiles.com\OSCAR. Recunoscând, de asemenea, ApneaBoard pentru sprijinul oferit de software pentru utilizatorii CPAP de mulți ani.


Note de lansare

Modificări și remedieri în OSCAR v1.1.1 Porțiuni de OSCAR sunt © 2019-2020 de Echipa OSCAR

[nou] Dispozitive suplimentare Philips Respironics testate și acceptate complet: BiPAP S/T (Seria C) (1061401) DreamStation BiPAP Pro (600X150) DreamStation Auto BiPAP (700X150) Notă: Alarmele de ventilație nu sunt importate în prezent. [nou] Adăugați canalul „pic de curgere” raportat de ventilatoarele pre-DreamStation. [nou] Detectează și rezolvă automat blocările legate de grafică pe Windows. [nou] Asistați AVAPS în graficul de presiune Prezentare generală. [Fix] Remediați barele lipsă în graficul de presiune de ansamblu pentru dispozitivele Philips Respironics. [Fix] Adăugați canale de presiune Philips Respironics lipsă la exportul CSV. [Fix] Fix zero Philips Respironics AHI în exportul sesiunii CSV. [Fix] Adăugați suport pentru setarea de blocare Bi-Flex pe ventilatoarele pre-DreamStation. [fix] Fixează scala de undă de presiune pentru BiPAP autoSV Advanced 30 (960T) [Fix] Adăugați suport pentru modul de creștere a timpului pe dispozitivele DreamStation BiPAP (600X-700X). [repara] Eliminați setările timpului și presiunii rampei atunci când rampa este dezactivată pe dispozitivele pre-DreamStation. [repara] Îmbunătățirea importului de date de oximetrie Philips Respironics. [Fix] Remediază indicele VS2 afișat în pagina de zi cu zi pentru mașinile Philips Respironics. [reparați] Remediați eșecul ocazional la salvarea datelor Viatom importate. [reparați] Remediați o solicitare de actualizare a bazei de date recurente. [repara] Remediați un accident ocazional la importul de date Resmed. Modificări și remedieri în OSCAR v1.1.0 O parte din OSCAR sunt © 2019-2020 de către echipa OSCAR

[nou] Dispozitive suplimentare Philips Respironics testate și acceptate complet: CPAP DreamStation Auto (500X180) [nou] Adăugați suport pentru umidificatorul DreamStation 'PassOver' și modurile de eroare. [reparație] Remediați o regresie rc-1 în afișarea de reducere a presiunii pe pagina Statistici. [fix] Fixează graficul minute-la-presiune pentru dispozitivele Philips Respironics. Modificări și remedieri în OSCAR v1.1.0-rc-1 O parte din OSCAR sunt © 2019-2020 de către echipa OSCAR

[fix] AHI și barele de utilizare din graficele de prezentare arată acum înălțimea corectă când utilizarea oximetriei este semnificativ mai lungă decât utilizarea CPAP. [repara] Import îmbunătățit al setărilor Philips Respironics. În special: Setările pentru modurile PC, S și S/T sunt acum afișate corect. Setările AVAPS sunt acum afișate corect, inclusiv volumul de maree țintă. Setările de respirație de rezervă sunt acum importate și afișate. Setările pentru modurile CPAP-Check și Auto-Trial sunt acum afișate corect. [fix] Fixează durata raportată pentru sesiuni extrem de lungi pe dispozitivele DreamStation CPAP și BiPAP [nou] Dispozitive suplimentare Philips Respironics testate și acceptate complet: CPAP Auto DreamStation (500X120) [Fix] Remediază regresia în afișarea de presiune a paginii de întâmpinare [repara] Au fost remediate mai multe accidente. Modificări și remedieri în OSCAR v1.1.0-beta-2 O parte din OSCAR sunt © 2019-2020 de către echipa OSCAR

[nou] Adăugați suport preliminar pentru oximetrele cu puls Viatom/Wellue [nou] Adăugați asistență pentru hipnogramele Dreem [nou] Reorganizare extinsă a încărcătorului ResMed pentru a facilita înțelegerea și îmbunătățirile viitoare [nou] Dispozitive suplimentare Philips Respironics testate și acceptate complet: CPAP Auto DreamStation (500X130) [nou] Adăugați o opțiune de meniu pentru a crea un zip de pe un card SD [nou] Întrebați unde să salvați capturile de ecran [nou] Alertă utilizatorii atunci când se întâlnesc date neașteptate Philips Respironics în timpul importului [Fix] Adăugați suport pentru modul CPAP pe DreamStation BiPAP S/T și AVAPS [Fix] Pinch-to-zoom funcționează acum așa cum era de așteptat [fix] Încărcătorul Philips Respironics respectă acum preferința „ignorați sesiunile vechi” [fix] Manipulare îmbunătățită a datelor Philips Respironics discontinue [repara] Import îmbunătățit al setărilor de flexibilitate și umidificare Philips Respironics [Fix] Remediați afișarea incorectă a diametrului tubului pe unele dispozitive Philips Respironics [Fix] Remediază lipsa etichetei "Bi-Flex" pentru DreamStations la două niveluri [repara] Remediază prăbușirile în încărcătorul ZEO [repara] Remediază mai multe scurgeri de memorie Modificări și remedieri în OSCAR v1.1.0-beta-1 O parte din OSCAR sunt © 2019 de către echipa OSCAR [nou] Revizuire extinsă a importatorului Philips Respironics System One, soluționând toate problemele raportate anterior. [nou] Următoarele dispozitive Philips Respironics sunt acum testate și complet acceptate: REMstar Plus (System One) (251P), REMstar Pro (System One) (450P, 451P), REMstar Auto (System One) (550P, 551P), BiPAP Auto (System One) (750P), BiPAP AutoSV Advanced System One (950P, 951P), REMstar Pro (System One 60 Series) (460P, 461P), REMstar Auto (System One 60 Series) (560P, 561P, 562P, 560PBT), BiPAP Pro (System One 60 Series) (660P), BiPAP Auto (System One 60 Series) (760P), BiPAP autoSV Advanced (System One 60 Series) (960P, 961P), BiPAP autoSV Advanced 30 (System One 60 Series) (960T), BiPAP S/T 30 (System One 60 Series) (1061T), BiPAP AVAPS 30 (System One 60 Series) (1160P), DreamStation CPAP (200X110), DreamStation CPAP Pro (400X110, 400X150), DreamStation Go (400G110), CPAP DreamStation Auto (500X110, 500X150), DreamStation Go Auto (500G110, 502G150), DreamStation BiPAP Pro (600X110), DreamStation Auto BiPAP (700X110), DreamStation BiPAP autoSV (900X110, 900X120), DreamStation BiPAP S/T 30 (1030X110), DreamStation BiPAP S/T 30 cu AAM (1030X150), DreamStation BiPAP AVAPS 30 (1130X110), DreamStation BiPAP AVAPS 30 AE (1131X150) Notă: Setările pentru modurile PC, S și S/T sunt încă afișate incorect. [nou] Actualizați fișierele de traducere și adăugați limbi noi [nou] Permiteți utilizatorului să reseteze comanda grafică pe pagina de zi cu zi la Standard (pentru CPAP și APAP) sau Comanda avansată (pentru modurile ASV și AVAPS) [nou] Adăugați setarea de preferințe pentru a include numărul de serie în lista de setări a dispozitivului [Fix] Data locului, ora și informațiile despre versiunea Oscar în subsolurile raportului [Fix] Actualizarea identificării dispozitivelor ResMed S9 pe pagina de bun venit [Fix] Formatarea corectă a numărului evenimentului în fila Evenimente zilnice [reparați] compensarea fusului orar corect pentru importurile SomnoPose [Fix] Afișați o bară de progres atunci când setați intervalul Prezentare generală la un număr mare de zile [Fix] Creează mai clar barele de sesiune pe pagina de zi, folosind o culoare mai bună [repara] Îmbunătățirea listei de dispozitive din pagina Statistici [Fix] Raport Presiune când datele IPAP lipsesc [reparați] Implementați butonul Actualizare din pagina Profil Modificări și remedieri în OSCAR v1.1.0-testare-4 O parte din OSCAR sunt © 2019 de către echipa OSCAR [nou] Instalatorii Windows acceptă Oscar, Oscar pe 32 de biți, Oscar (test) și Oscar pe 32 de biți (test) [reparați] Construcțiile de lansare folosesc o cheie Setări a OSCAR, Testul construiește folosesc testul OSCAR, iar ramificările construiesc folosesc ramura OSCAR. Directoarele de date implicite sunt denumite în mod similar. [remediere] Prezentare grafică probleme atunci când atât datele CPAP cât și datele deximetrie au fost incluse [fix] Traduceri actualizate pentru toate limbile. S-au adăugat limbile spaniolă (Mexic) și norvegiană [Fix] Toate limbile disponibile acum pe Mac [fix] Bara de date din partea de jos a graficului zilnic acum în ora locală când nu a fost afișat niciun cursor de linie și formatarea îmbunătățită [Fix] Zoom 100% funcționează acum pe pagina Prezentare generală [Fix] Vizualizare/Resetare Grafică permite acum toate graficele și toate steagurile evenimentului [fix] Data calendarului este acum formatată pe setări naționale [Fix] Butoanele de comutare din lista de sesiuni a paginii zilnice și întârzierile de evenimente și diagramă au fost modificate în casete de selectare Modificări și remedieri în OSCAR v1.1.0-testare-3 NOTĂ: Traducerile NU au fost încă actualizate pentru aceste modificări O parte din OSCAR sunt © 2019 de către echipa OSCAR [nou] Ventilatoarele DreamStation BiPAP S/T și AVAPS (1030X și 1130X) sunt acum acceptate. Setările nu sunt încă afișate corect, dar evenimentele terapeutice și graficele ar trebui să fie afișate corect. [nou] View/Reset Graphs organizează grafice în ordinea lor originală [fix] Formatarea datelor pentru regiunea națională, așa cum este raportat de sistemul de operare [fix] Îmbunătățirea barei de progres pentru actualizarea cache-ului Statistici [Fix] Calcule corecte ale AHI și șapte zile de scurgere pe pagina de bun venit [Fix] Clarificați etichetele AHI și ore din fila Înregistrări din bara laterală din dreapta [reparați] Corectarea erorii de importare care duce la perioade scurse nevalide și valori AHI imposibil de ridicate Modificări și remedieri în OSCAR v1.1.0-testare-2 NOTĂ: Traducerile NU au fost încă actualizate pentru aceste modificări O parte din OSCAR sunt © 2019 de către echipa OSCAR [nou] Afișează bara de progres când pagina Statistici trebuie să reîmprospăteze memoria cache cu peste 180 de zile în ea [nou] Limba română este acceptată [fix] Afișează codul de comitere în bara de titlu pentru testare și compilări beta [fix] Afișează eticheta IMC și valoarea calculată numai atunci când atât greutatea cât și înălțimea sunt nule [Fix] Îmbunătățiți afișarea IMC în Daily/Notes [fix] Dialogul profilului corect pentru a arăta că înălțimea este măsurată în cm, nu în metri atunci când sistemul de unități este metric [Fix] Afișați întotdeauna indicii de eveniment pe pagina Daily, chiar și atunci când unele steaguri de eveniment sunt dezactivate Modificări și remedieri în OSCAR v1.1.0-testare-1 NOTĂ: Traducerile NU au fost încă actualizate pentru aceste modificări O parte din OSCAR sunt © 2019 de către echipa OSCAR [nou] Oferiți migrarea dacă este selectat un director care nu este implicit la prima utilizare [nou] Țineți apăsată tasta SHIFT când porniți OSCAR pentru a utiliza Software Graphics Engine [nou] Asistența pentru DreamStation BiPAP autoSV (900X) ar trebui să fie acum completă [nou] Asistență îmbunătățită DreamStation [nou] Îmbunătățiți importul oximetrului pentru CM550D + [nou] Dezactivează modul Dark pe Mac [nou] Arată ore/zi care constituie conformitatea pe pagina Statistici [nou] O mai bună ordine a graficelor în pagina de zi cu zi pentru profilurile nou create [nou] Ajutor/Informații despre sistem arată informații despre OSCAR, sistem de operare și locația datelor [nou] Deplasați opțiunea grafică de plăcintă din dialogul Preferințe în meniul Vizualizare [nou] Ascundeți diagrama plăcută atunci când capturați ecranul [nou] Opțiunea --datadir permite acum un nume complet calificat pe Windows [reparați] Remediați unele probleme de import aproximativ [Fix] Folosește ora locală și nu UTC la importul maxim [Fix] Îmbunătățiți captura ecranului pe Mac [Fix] Remediază blocajele în reconstrucția datelor CPAP, purjarea unui dispozitiv [Fix] Preveniți blocarea dacă faceți o captură de ecran înainte de a deschide un profil [fix] Măriți intervalele de aerisire a măștii [Fix] Bara de sesiuni corectă dacă nu sunt prezente sesiuni [fix] Mesele corecte afișate pe pagina de statistică, afișarea lunară a paginii Statistici [fix] Calculați conformitatea pe pagina Statistici pe baza zilelor totale, nu a zilelor utilizate [reparați] Paginați raportul Statistici la tipărire [fix] Fixează „data fantomă” (31/12/1969) la unele importuri ResMed [fix] Font implicit înlocuit atunci când un font specificat nu este valid [fix] Modificarea preferințelor pentru unitățile de măsurare în Metric sau Engleză [fix] Îmbunătățirea afișării numerelor cmH2O [Fix] Afișați corect motorul grafic în bara de titlu [fix] Ajustați dimensiunea dialogului Preferințe pentru a se potrivi pe ecrane mai mici [reparați] Etichetați controlul climatic ca manual sau automat corect la importul ResMed [fix] Mutați informații mai puțin utile din bara de titlu în Ajutor/Informații despre sistem [reparați] Modificați „Setările prescripției” în mesajul „Setări aparat” [fix] Îmbunătățiți pictogramele, în special cele mai mici [Fix] Corectează problemele din meniul Mac [repara] Îmbunătățirea mesajelor în panoul de depanare [repara] Reorganizați instrucțiunile de construire și alte curățări Modificări și remedieri în OSCAR v1.0.1-r-1 O parte din OSCAR sunt © 2019 de către echipa OSCAR Dezactivați funcția multitasking pentru a evita un accident în timpul preîncărcării rezumatelor Modificări și remedieri în OSCAR v1.0.0-beta-9 O parte din OSCAR sunt © 2019 de către echipa OSCAR Am ales cele mai recente fișiere de traducere Logo-ul a fost schimbat în O mare cu text Curățați șansele și capetele Modificări și remedieri în OSCAR v1.0.0-beta-8 O parte din OSCAR sunt © 2019 de către echipa OSCAR Am ales cele mai recente fișiere de traducere Crearea numelui de fișier corect pentru documentele About OSCAR Afișarea eliminată a raportului I: E din pagina Daily S-au modificat niște parametri de construire de Mac Modificări și remedieri în OSCAR v1.0.0-beta-7 O parte din OSCAR sunt © 2019 de către echipa OSCAR Folosiți fișierele de limbă Qt pentru textul butonului Utilizați „Maximizați” (cu cadru și meniu) în loc de „Ecran complet” Schimbați platforma țintă Mac în OS-X 10.12 Sierra Modificări și remedieri în OSCAR v1.0.0-beta-6 O parte din OSCAR sunt © 2019 de către echipa OSCAR S-a adăugat o bară de progres în timpul migrării fișierelor Ridicați fereastra principală la deschiderea acesteia Modificări și remedieri în OSCAR v1.0.0-beta-5 O parte din OSCAR sunt © 2019 de către echipa OSCAR Mutat Indexul de ajutor într-o locație care poate fi scrisă de utilizator Selectarea folderului clarificat și mesajele de migrare Modificări și remedieri în OSCAR v1.0.0-beta-4 O parte din OSCAR sunt © 2019 de către echipa OSCAR Adăugat cod pentru a migra un director de date vechi într-un director de date nou Șters opțiunea de pornire „-d” și elementul din meniul fișier „Schimbare director”.

Utilizați opțiunea de pornire „--datadir foldername” pentru a crea sau schimba directorul de date.

Diverse corecții pentru vizibilitatea filelor și butoanelor, în funcție de prezența datelor de profil și dispozitiv. Modificări și remedieri în OSCAR v1.0.0-beta-3 O parte din OSCAR sunt © 2019 de către echipa OSCAR și membrii comunității de apnee Funcțiile de donare și actualizare au fost eliminate Funcțiile Glosar, întrebări frecvente și Wiki nu sunt încă implementate Panoul din stânga al paginii zilnice va fi redimensionat la o dimensiune mai mică. Importul de oximetru raportează erorile de fișier într-o casetă de mesaje Probleme legate de dată și oră cu importul Oximeter S-a adăugat suport pentru noua versiune de firmware CMS50D + 4.6 Reformatate afișajul „Fără date” în pagina Statistici Funcționează browserul Help - doar cioturi deocamdată Mici corecții pentru crearea și depanarea problemelor SleepyHead v1.1.0-instable-0 Publicat sub licența publică generală GNU Copyright © 2011-2018 Mark Watkins