Post Reply 
SD memory card reports reading error
Author Message
Ken Ft. Erie Offline

Members

Posts: 5
Joined: Mar 2012

Machine: ResMed S9 Elite
Mask Type: Full face mask
Mask Make & Model: Fisher&Paykel HC405
Humidifier: ResMed H5i
CPAP Pressure: 7
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments:

Sex: Male
Location: Kitchener, ON, CANADA

Post: #1
Ohmy SD memory card reports reading error
My machine reports read error of original yr old ResMed SD card and says to return to maker. Can I put in a new SD card And if so, what size memory? If so, will ResMed machine do any needed formatting of card?
09-24-2014 01:15 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
retired_guy Offline

Preferred Members-2

Posts: 2,744
Joined: Jan 2014

Machine: ResMed S9 Autoset
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: Resmed Airfit P10
Humidifier: ResMed
CPAP Pressure: 10.6/14, EPR 3
CPAP Software: ResScan SleepyHead

Other Comments: Is it bedtime yet?

Sex: Male
Location: Beautiful, albeit very wet Oregon Coast

Post: #2
RE: SD memory card reports reading error
Yes you can replace the card with a 2 or 4 GB SD card. It does need to be an SD, not HC or whatever the higher capacity cards are called. Resmed will format it and put your stuff on it.
09-24-2014 01:20 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply
archangle Offline
Wiki Editor
Advisory Members

Posts: 3,159
Joined: Feb 2012

Machine: ResMed S9 AutoSet
Mask Type: Nasal pillows
Mask Make & Model: ResMed Swift FX
Humidifier: ResMed S9 H5i
CPAP Pressure: 16-20
CPAP Software: ResScan SleepyHead EncoreBasic

Other Comments: Happy PAPper

Sex: Undisclosed
Location: USA

Post: #3
RE: SD memory card reports reading error
(09-24-2014 01:20 PM)retired_guy Wrote:  Yes you can replace the card with a 2 or 4 GB SD card. It does need to be an SD, not HC or whatever the higher capacity cards are called. Resmed will format it and put your stuff on it.

ResMed says to only use SD cards, not SDHC. Many of us have used SDHC cards with no problem. I've only heard one person report that SDHC cards don't work for him.

The machine will not take advantage of the extra space, but any size seems to work.

Get the free SleepyHead software here.
Useful links.
Click here for information on the main alternative to CPAP.
If it's midnight and a DME tells you it's dark outside, go and check it yourself.
09-26-2014 03:40 PM
Find all posts by this user Post Reply Quote this message in a reply

Donate to Apnea Board
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [Equipment] respironics bipap error code hanasdaddy 6 98 Today 01:48 AM
Last Post: hanasdaddy
  Memory Loss Newbee2016 22 678 11-25-2016 02:15 PM
Last Post: kwhenrykerr
  [CPAP] Error code E33 1captnronrosser 3 272 10-14-2016 04:10 PM
Last Post: trish6hundred
  [CPAP] Service Required Error Codes - Inner Workings of a CPAP machine SuperSleeper 18 65,489 10-10-2016 01:48 PM
Last Post: juan345
  [Equipment] SD card reading tim52160 15 1,216 09-27-2016 08:14 PM
Last Post: pjfollyfarm
  help reading SleepyHead data charts JaneAM 2 414 09-26-2016 10:27 AM
Last Post: Crimson Nape
  [CPAP] Do sleep MD's use memory card data? beet 15 772 09-23-2016 07:25 PM
Last Post: richb

Forum Jump:

Who's Online (Complete List)